Családi adókedvezmény - március 20 a határidő!

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Március 20-ig, vagyis szerdáig kell átadniuk a munkáltatóknak az adókedvezmények igénybevételére vonatkozó igazolásokat azoknak, akik munkaadójukat bízzák meg adóbevallásuk elkészítésével - hívja fel a figyelmet hétfői közleményében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Március 20-ig kell nyilatkozni
Évről-évre legalább 650 ezren döntenek úgy, hogy munkáltatójukat bízzák meg adóbevallásuk elkészítésével. Azok is választhatják ezt a bevallási módot, akik adókedvezményt érvényesítenek. Azonban, ha azt szeretnék, hogy adókedvezményeiket a munkáltató figyelembe vegye, március 20-ig át kell adniuk erre vonatkozó nyilatkozataikat.


Családi adókedvezmény   
Ügyelni kell arra, hogy a gyermekeik után járó családi adókedvezményről a munkáltató is tudjon - írja a NAV. Ha valaki tavaly év elején nyilatkozott erről, akkor már az adóelőleg levonásakor figyelembe vette ezt a munkáltató. Azonban annak érdekében, hogy a törvény által jogosan járó adókedvezmény ténylegesen is csökkenthesse a fizetendő közterheket, nem árt tisztázni, hogy minden hónapban levonta-e a munkáltató az adókedvezményt.
   

Minden nyilatkozatot le kell adni a munkáltatónak
Ha valaki önkéntes kölcsönös pénztár tagja, erre vonatkozó rendelkező nyilatkozatát is adja át március 20-ig munkáltatójának.
Ha az adózó szeretné felajánlani adója 1+1 százalékát, akkor a kiválasztott civil szervezet adószámát, illetve egyház (vagy Nemzeti Tehetség Program) technikai számát tartalmazó rendelkező nyilatkozatát is ki kell töltenie - ismerteti az adóhivatal.

Forrás: mti


TGYÁS, GYED, GYES KALKULÁTOR >>

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2013.03.18