Változás az anyakönyvezésben

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


A tervek szerint az újszülöttek elektronikus anyakönyvet kapnak majd a jövőben. Így átláthatóbbá és könnyebben kezelhetővé válik az anyakönyveztetési eljárás. Egy adott anyakönyvi esemény adatai egyetlen gombnyomással elérhetőek lesznek, bárhol is történt az az országban a rendszer jövő július 1-től megvalósuló elektronikussá tételével - emelte ki Rétvári Bence kedden a parlamentben.

A bürokrácia új útja
A közigazgatási tárca parlamenti államtitkára az elektronikus anyakönyv kialakításáról szóló törvényjavaslat expozéjában rámutatott: elérkezett az idő, hogy modern, az ügyfelek érdekeit a lehető legteljesebb mértékben figyelembe vevő, a szolgáltató közigazgatás követelményeit érvényre juttató és a felesleges adminisztratív terheket lebontó nyilvántartást hozzanak létre, amely egyszerre épít a múlt hagyományaira és a jövő igényeire.
   
Kényelmes, könnyű, gyors
Az a cél, hogy a szakmai értékek megőrzése mellett olyan nyilvántartást alkossanak, amely közhitelességét, megbízhatóságát tekintve megfelel elődjének, a technikai fejlődés eredményeképpen azonban gyorsabb, könnyebb, kényelmesebb ügyintézést tesz lehetővé mind a polgárok, mind a nyilvántartást vezető hatóságok számára - fejtette ki Rétvári Bence.

Forrás: mti


TGYÁS, GYED, GYES KALKULÁTOR >>

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2013.05.10