Étkezési díjkedvezmény 2014-ben a bölcsődékben, óvodákban, iskolákban

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Kik jogosultak étkezési díjkedvezményt igénybe venni? Mennyi az étkezési díjkedvezmény összege 2014-ben? Hogyan rendelkezik a gyermekvédelmi törvény ide vonatkozó passzusa? A hatóság illetékesét kérdeztük. A bölcsődei, óvodai és iskolai évkezdetkor, amikor amúgy is sok kiadás nehezíti a családok hétköznapjait, sokak számára nem mindegy, hogy milyen összeggel jár majd a bölcsődés/óvodás/iskolás gyermek étkeztetése.
Étkezési díjkedvezménnyekkel kapcsolatban az Emberi Erőforrások Minisztériumának (EMMI) Család- és ifjúságügyért felelős államtitkárság illetékes munkatársait kérdeztük, akik felvilágosítottak bennünket, hogy ki és milyen kedvezményre jogosult 2014-ben.

Szülők Lapja: A nehezebb anyagi helyzetben élő családok számára, illetve akiknek már hónap végén össze kell húzniuk magukat és meggondolniuk, hogy mire költik az utolsó ezer forintokat, jelentős kiadásnak számíthat a gyermek bölcsődei/óvodai/iskolai étkezésére fordított összeg. Számukra jól jöhet az étkezési díjra igénybe vehető kedvezmény.
Kik jogosultak étkezési díjkedvezményt igénybe venni?


EMMI: Szeretnénk itt a jogszabályt pontosan idézni, miszerint:

A gyermekvédelmi törvény értelmében a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő
aa) bölcsődés,
ab) óvodás,
ac) 1-8. évfolyamon nappali rendszerű iskolai oktatásban részt vevő,
ad) fogyatékos gyermekek számára nappali ellátást nyújtó, az Szt. hatálya alá tartozó intézményben elhelyezett, aa)-ac) alpont szerinti életkorú
gyermek után az intézményi térítési díj 100%-át,
b) az a) pont alá nem tartozó, rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő gyermek és tanuló után az intézményi térítési díj 50%-át,
c) három- vagy többgyermekes családoknál gyermekenként az intézményi térítési díj 50%-át,
d) az ad) alpont alá nem tartozó, tartósan beteg vagy fogyatékos gyermek, tanuló után az intézményi térítési díj 50%-át kedvezményként kell biztosítani.



Fotó: Freedigitalphotos.net
<

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2014.08.18