Kiemelt adókedvezmény a kétgyermekes családoknak is

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Komoly esély mutatkozik arra, hogy a jövőben már a kétgyerekes családok is kiemelt adókedvezményhez jussanak. Az új tervezet szerint ugyanis a kétgyermekes családokra is kiterjesztenék a családi adókedvezményt. A térség államai közül Magyarország támogatja leginkább a gyermekvállalást.

800 milliárd forint maradt a családok zsebében négy év alatt erősítette meg az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyi államtitkára. Novák Katalin szerint a jövőben esély lehet arra, hogy a kétgyermekes családok is kiemelt adókedvezményhez jussanak - számolt be a tervezetről a Hír TV után a Magyar Nemzet>> is.

Módosulhat a családi adókedvezmény - cél a gyermekvállalás támogatása
A térség államai közül Magyarország támogatja a legnagyobb mértékben a gyermekvállalást. „Mindenkire szükségünk van az ország építésében, ám valóban kiemelt gazdasági érdekünk fűződik a nagycsaládos modell támogatásához” – mondja a Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára.

Családi adókedvezmény: a kiemelt kedvezményeket kiterjesztenék a kétgyermekes családokra is. A családi adókedvezménynek köszönhetően négy év alatt mintegy 800 milliárd forint adókedvezményt kaptak a magyar családok. Idén ez az összeg elérheti akár a 230 milliárd forintot is. Egy új tervezet szerint a kiemelt kedvezményeket kiterjesztenék a kétgyermekes családokra is. A módosításra a 2015-ös költségvetési tervezetben tesznek javaslatot.

Az új családi adókedvezmény javaslatot ősszel fogják tárgyalni
„Ha ezt továbbra is hosszú éveken át tudjuk biztosítani a családosoknak, akkor már megteremtjük azt a biztonságérzetet, hogy ha valaki gyerekvállaláson gondolkodik, akkor ott ugye minimum 9 hónapra kell előre tervezni, de évekre előre tud azzal kalkulálni, hogy ez a családi kasszát hogy fogja érinteni” – nyilatkozta az Emmi család- és ifjúságügyi államtitkára.

„Az, hogy mennyiben fogunk tudni továbblépni, hogy például amiről most többször szó volt, hogy a kétgyermekes családoknak a családi adókedvezményét tudjuk-e bővíteni, és ezzel a kétgyermekesek irányába is tudunk még jobban nyitni, az a mindenkori gazdasági helyzettől fog függeni. Mi a kormány elé fogunk vinni egy ilyen javaslatot” – tette hozzá Novák Katalin.

Kevesen tanulnak szakmát, pedig nagy igény lenne rá
A Földművelésügyi Minisztérium helyettes államtitkára már az oktatásra hívta fel a figyelmet. Szerinte kevesen tanulnak szakmát, pedig nagy igény lenne rá. „Javasolnám, hogy ha van olyan szakma, amely érdekli a gyerekeiket, akkor bátran gondolkodjanak velünk együtt ebben az irányban. A mezőgazdasági szakoktatás nem munkanélküli-képző rendszer lesz, végre bekerül a gazdaság és a piac vérkeringésébe, érdemes lesz részt venni benne” – állítja Szinay Attila.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara korábban bejelentette: támogatják a duális képzés bevezetését a felsőoktatásban is.

Fotó: Freedigitalphotos.net
Forrás: Magyar Nemzet

TGYÁS, GYED, GYES, KALKULÁTOR >>

 

 


Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2014.09.17