Automatikusan jár a gyerekeknek a biztosítás

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


A gyermekek díjmentes balesetbiztosítása az őszi szünetben is érvényes. A biztosítás nemcsak az iskolában vagy óvodában, hanem otthon, utcán vagy kirándulás közben bel- és külföldön szerzett sérülésekre, például csonttörésekre is vonatkozik. Tudtál róla? Az általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosítás egész évben, így a tanítási szünetekben (őszi, téli, tavaszi, nyári szünetben) is érvényes, és nem függ a baleset helyszínétől.

A balesetbiztosítás automatikusan jár
Történjen a baleset otthon, az utcán, az óvodában, az iskolában, nyaraláskor, kirándulás alatt, belföldön vagy külföldön a Biztosító a 119/2003. (VIII.14.) számú Kormányrendeletben meghatározott baleset esetére járó szolgáltatási összeget fizeti meg.

A biztosítási védelemben - kormányrendelet alapján - 3 éves koruktól 18. életévük betöltéséig részesülnek a magyar állampolgárok. A szolgáltatás automatikusan jár jelenleg mintegy másfél millió gyermeknek és fiatalnak, díja a magyar államot terheli.

Főleg csonttörések miatt nyújtanak be kárigényt
A biztosítók az elmúlt években több száz millió forintot fizettek ki a károsultaknak, az esetek döntő többségében csonttörések miatt nyújtottak be kárigényt

A Magyar Állam képviseletében eljáró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium egy évre, 2016. január 1. napjától december 31. napjáig terjedő időtartamra az Allianz Hungária Zrt.-vel kötött szerződést, a biztosító honlapján tájékozódhatnak a szülők kárigény bejelentéséről és érvényesítéséről.

Forrás: Allianz.hu
Fotó: FreeDigitalPhotos


Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2016.10.20