Családi adókedvezmény növelése: kiderült, havonta mennyivel marad több a kétgyermekes családok zsebében

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Családi adókedvezmény növelése: kiderült, havonta mennyivel marad több a kétgyermekes családok zsebében A kétgyermekes családok családi adókedvezményét évről évre növelni szeretnék, így 2019-re havonta 40 ezer forinttal maradna több a kétgyermekes családoknál. Arányosítás miatt emelkedik a kétgyerekes családok adókedvezménye, amely 2019-ig eléri a havi 40 ezer forintot - közölte Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára pénteken az M1 aktuális csatorna reggeli műsorában.

Minden évben növekedik a kétgyermekesek kedvezménye
Elmondása szerint a fiatal házasoknál 5 ezer, az egy gyereket nevelő családoknál 10 ezer, a háromgyerekeseknél pedig 100 ezer forint a családi adókedvezmény mértéke. A kétgyermekes családoknál 2017-ben 5 ezer forinttal, 2018-ban és 2019-ben pedig újabb 5-5 ezer forinttal emelkedik az adókedvezmény mértéke, hogy kiegyenlítettebb legyen a juttatás.

Az alacsonyabb keresetűekre is gondolnak
Azért, hogy az alacsonyabb keresetűek is teljes mértékben ki tudják használni a kedvezményt, azt nemcsak az adókból, de a járulékokból is le lehet vonni - hangsúlyozta Novák Katalin.

Már májusban bejelentették
Korábban mi is beszámoltunk róla, hogy a kormány tovább emeli a családi adókedvezmény mértékét, ennek "középpontjába a kétgyermekes családokat állítják" - ezt Orbán Viktor miniszterelnök jelentette be májusban, a Családok budapesti világtalálkozóján megrendezett demográfiai fórumon, ahol ismertette a kormány gyermekvállalást ösztönző akciótervét. Ám májusban részleteket nem lehetett tudni - ezeket ismertette most Novák Katalin. Az erről szóló cikkünket, illetve a gyermekeseket érintő további változásokat itt olvashatod el »

Forrás: MTI

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2017.06.26