Augusztusi családi pótlék utalása 2018: Augusztusban kétszer jön a családi pótlék! - Mutatjuk, pontosan mikor

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Augusztusi családi pótlék utalása 2018: Augusztusban kétszer jön a családi pótlék! - Mutatjuk, pontosan mikor Ahogy az előző években megszokhattuk, augusztusban duplán jön a családi pótlék: persze ez csak formailag dupla, hiszen lényegében a családok a szeptemberi összeget kapják meg előrehozva. Hogy mikor? Mutatjuk! Mint a korábbi években megszokhattuk, augusztusban kétszer is megérkeznek a családtámogatási ellátások, hogy a tanévkezdést kicsit könnyebben oldhassák meg a családok.

A családtámogatások összegére hónapról hónapra sok család számít, hiszen egy vagy több gyermek gondozásánál, nevelésénél minden fillérnek helye van.

Általánosságban elmondható, hogy a családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás, fogyatékossági támogatás, vakok
személyi járadéka összegét a hónap első munkanapjának végén kezdik utalni, így a jóváírás az utalási napot követő 1-2 nap múlva megtörténik,
postai kifizetés esetén pedig 4-6 nap múlva kapják meg a családok a kiutalt ellátást.
 

Családtámogatások utalása 2018 második felében

(forrás: Magyar Államkincstár)

2018 augusztusi családi pótlék, családtámogatások utalásának elindítása:
2018. augusztus 1-jén, szerdán indították az utalásokat, tehát már mindenkihez megérkeztek az összegek.
Augusztusban még egy utalás lesz a hónap végén, szokásosan az iskolakezdés megsegítésére - ez a dátum a Magyar Államkincstár tájékoztatója szerint: 2018. augusztus 23. csütörtök*.

*FRISSÍTÉS - MTI, 2018. augusztus 26.
A tanévkezdésre tekintettel idén is korábban, már az augusztus 27-ei héten megkapják az érintettek a szeptemberi családtámogatási ellátásokat - ezt augusztus 26-án, vasárnap közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) család- és ifjúságügyért felelős államtitkára az MTI-vel.    

Novák Katalin kifejtette, hogy a családi pótlék, a gyermekgondozást segítő ellátás és a gyermeknevelési támogatás szeptember 3. helyett augusztus 27-én, hétfőn érkezik a bankszámlákra, postai úton pedig a hét első felében vehetik majd kézhez azokat a jogosultak.



2018 szeptemberi családi pótlék, családtámogatások utalásának elindítása:
2018. szeptember - az augusztusi dupla utalás miatt szeptemberben nincs

2018 októberi családi pótlék, családtámogatások utalásának elindítása:
2018. október 1., hétfő

2018 novemberi családi pótlék, családtámogatások utalásának elindítása:
2018. november 5! - mivel november 1, mindenszentek miatt hosszú hétvége lesz, nem dolgozunk november 2-án, így november 5. az első novemberi munkanap

2018 decemberi családi pótlék, családtámogatások utalásának elindítása:
2018. december 3., hétfő 
Ha a korábbi évek gyakorlatából indulunk ki, akkor lesz még egy dátum a hónap végén, amikor előre utalják a januárra járó összeget

Ami tehát jó hír, hogy augusztusban kvázi duplán érkezik a családi pótlék és egyéb családtámogatás - cserébe azonban szeptemberben nem kapunk, hiszen az augusztusi második utalás már lényegében a szeptemberi családtámogatás előrehozása.

Forrás: MÁK, MTI
Fotó: Szülők Lapja


Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2018.08.09