Helyreigazítás: Gyerekeknek is szánt kozmetikumokat vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Helyreigazítás: Gyerekeknek is szánt kozmetikumokat vont ki a forgalomból a fogyasztóvédelem Korábban megjelent cikkünkhöz helyreigazítási helyreigazítást kérelmezett a Weleda termékek hivatalos magyarországi forgalmazója, a Biopont Kft. Korábban megjelent cikkünkkel kapcsolatban (Termékvisszahívás: Baba testápoló és gyerek tusfürdő is megbukott a fogyasztóvédelem vizsgálatán! Részletek) az alábbi helyreigazítást kérelmezte a Weleda termékek hivatalos magyarországi forgalmazója, a Biopont Kft.

A korábbi cikkben azt sugalló állítás, miszerint a Weleda Kids 2 in 1 narancs tusfürdő és sampon termékek "mikrobiológiai szennyeződést tartalmaztak" hamis. Ezzel szemben az igazság az, hogy a Weleda termékek nem tartalmaztak mikrobiológiai szennyeződést.

A korábbi cikkben szereplő másik állítás és figyelmeztetés, miszerint "a bennük található tartósítószerek… határérték feletti szintje… bőrproblémákat okozhat" azt a hamis látszatot kelti, mintha a termékben olyan összetevő lenne, mely határérték feletti és bőrproblémákat okoz és emiatt a termék problémás. Ezzel szemben a valóság az, hogy minden összetevő és az összetevők mennyisége az EU és a magyar jogszabályoknak teljes mértékben

A Fogyasztóvédelem a Weleda Kids 2 in 1 narancs tusfürdő és sampon terméket kizárólag amiatt kifogásolta, miszerint „magyar nyelvű címkézésük nem volt megfelelő". A hatóság a terméket egy konkrét drogérialánc polcán kifogásolta a címkézés miatt, a vizsgált drogéria lánc pedig nem a Biopont Kft-n keresztül szerzi be/szerezte be a vizsgált termékeket és azok magyar nyelvű címkézését is maga végezte. A fogyasztóvédelem felszólította kizárólag ezt az egy drogérialáncot a jogsértő címke cseréjére, valamint a nem megfelelő címkékkel rendelkező termékek polcról történő levételére.

Rögzíteni kívánjuk, hogy a Biopont Kft. által forgalmazott termékek - így a Weleda valamennyi terméke is - a jogszabályi előírásoknak megfelelően kerülnek címkézésre, azon valamennyi összetevő megfelelően feltüntetésre kerül, így az abban foglalt összetevőkről a vásárlók megfelelő tájékoztatást kapnak.

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.10.19