Felmentette a bíróság azt az apát, aki a kisebbik fiát szexre kényszerítette a vád szerint - Pedig első fokon 6 év börtönt kapott

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Felmentette a bíróság azt az apát, aki a kisebbik fiát szexre kényszerítette a vád szerint - Pedig első fokon 6 év börtönt kapott Bizonyítottság hiányában felmentette a Debreceni Ítélőtábla a vád alól azt a férfit, akivel szemben folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak és folytatólagosan elkövetett testi sértés miatt emeltek vádat. Bizonyítottság hiányában felmentette a Debreceni Ítélőtábla a vád alól azt a férfit, akivel szemben folytatólagosan elkövetett szemérem elleni erőszak és folytatólagosan elkövetett testi sértés miatt emeltek vádat - közölte a táblabíróság szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Fórizs Ildikó emlékeztetett: a Debreceni Törvényszék elsőfokú ítéletében, februárban H. Zs. vádlottat hat év börtönbüntetésre ítélte, és ugyanennyi időre eltiltotta a közügyek gyakorlásától, továbbá megszüntette két gyermekére vonatkozó felügyeleti jogát is. Az ítélet ellen akkor az ügyész súlyosításért, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Többször is szexuálisan molesztálta a kisebbik fiát
A tényállás szerint a férfi, miután megromlott a házasságuk, elvált a feleségétől, két gyermeküket az asszony nevelte tovább Debrecenben. A férfi kapcsolattartását a gyermekeivel bírósági döntés szabályozta.

A gyerekek eleinte együtt mentek az apához, később a nagyobbik fiú már nem akart menni, ezért az apa csak a kisebbiket vitte el. Az apa 2013 áprilisa és júniusa között a kisebbik fiát többször is szexuális vágyai kielégítésére használta, és amikor a gyerek tiltakozott, több alkalommal ököllel megütötte.

A fiú a történtekről egy ideig sem a testvérének, sem az édesanyjának nem mert beszélni, csak később, anyja rábeszélésére számolt be az őt ért sérelmekről. Édesanyja ezt követően látleletet vetetett a gyermek sérüléseiről és feljelentést tett a rendőrségen.

Az ügy a Kúrián folytatódik
A táblabíróságon született másodfokú ítélet ellen a vádlott bűnösségének megállapítása és büntetés kiszabása érdekében az ügyész fellebbezett, így az ügy a Kúrián folytatódik  - közölte Fórizs Ildikó.

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2018.11.23