Családi adókedvezmény 2019: Januártól ennyi lesz havonta a kétgyermekesek családi adókedvezménye!

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Családi adókedvezmény 2019: Januártól ennyi lesz havonta a kétgyermekesek családi adókedvezménye! Januártól havi 40 ezer forintra emelkedik a kétgyermekesek családi adókedvezménye - emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára december 27-én. Januártól havi 40 ezer forintra emelkedik a kétgyermekesek családi adókedvezménye - emelte ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának család- és ifjúságpolitikáért felelős államtitkára december 27-én az MTI-nek nyilatkozva.

Novák Katalin hozzátette: az adókedvezményt már azok is igénybe vehetik, ahol érkezik a második gyerek, a várandóság 91. napjától.

Családi adókedvezmény 2019: Januártól januártól ennyi lesz havonta a kétgyermekesek családi adókedvezménye!


Az államtitkár felidézte: a második Orbán-kormány első intézkedései sorában 2011-ben vezették be a családi típusú adózást. Ez arról szól, hogy a dolgozó szülők minél több megtakarítást tudjanak családjukra fordítani, minél több pénzt vihessenek haza. Erről szól a családi adókedvezmény - fejtette ki.



Így változott a családi adókedvezmény az évek alatt
A kormány 2016 óta négy lépésben minden évben megemelte a kétgyermekesek adókedvezményét. Ez a jövő évben eléri a 2015-ös, 20 ezer forintos összeg kétszeresét. Novák Katalin elmondta: csak a családi adókedvezménynek köszönhetően - a jövő évi költségvetést is számítva - már 2250 milliárd forintot takaríthatnak meg a magyar családok. Novák Katalin kiemelte: folytatódik a családbarát kormányzás Magyarországon.

Ezt olvastad már? Családokat érintő változások 2019-ben »

Forrás: MTI
Fotó: Freepik / freepik

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2019.01.02