Figyelem! Ha tejallergiás vagy, ne edd meg ezt a vegán jégkrémet - Nem írták rá, hogy tejfehérjét is tartalmaz

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


Figyelem! Ha tejallergiás vagy, ne edd meg ezt a vegán jégkrémet - Nem írták rá, hogy tejfehérjét is tartalmaz A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) értesült az esetről, miszerint tejfehérjét mutattak ki egy „vegán és vegetáriánus” címkékkel ellátott vanília jégkrémben. A holland gyártású termékből az Európai Unió nyolc tagállamába, köztük Magyarországra is szállítottak. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), a spanyol élelmiszerbiztonsági hatóság jelentése alapján, a RASFF-on keresztül értesült az esetről, miszerint tejfehérjét mutattak ki egy „vegán és vegetáriánus” címkékkel ellátott vanília jégkrémben. A holland gyártású termékből az Európai Unió nyolc tagállamába, köztük Magyarországra is szállítottak.
 

Nem jelölt tejfehérje okozhat gondot a tejallergiásoknak az egyik jégkrémben


A termék adatai:
Márka és megnevezés: Bonvita, Bon Ice Dark (vaníliajégkrém), 100 g
Tételszám: L8/78
Minőség-megőrzési idő: 18.03.2020
RASFF referenciaszám: 2019.0201



A Nébih tájékoztatja a lakosságot, hogy a termék a tejre érzékeny fogyasztóknál allergiás reakciókat válthat ki, ezért esetükben a fogyasztása kerülendő.
A termékek a jelölés megfelelő kiegészítésével újra forgalomba hozhatók.



Az allergénekről
Allergénnek nevezünk minden olyan anyagot, amely szervezetünkben túlérzékenységi, azaz allergiás reakciót válthat ki. Az allergiás reakció az immunrendszer nem megfelelő válasza, amelynek során valamely, a szervezetünkre egyébként veszélyt nem jelentő anyag ellen ellenanyagot termel. Az Európai Unióban jogszabály írja élő, hogy az élelmiszerek címkéjén fel kell tüntetni a leggyakrabban allergiát vagy intoleranciát okozó összetevőket, így a tejet is.

Már korábban is volt gond tejfehérjével kapcsolatban »

Forrás: Nébih

Szülők lapja

Hírek, érdekességek

Szülők lapja


2019.01.31