30 csecsemő halálát okozta ez a babaszék! Most több millió darabot hív vissza a népszerű gyártó

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


30 csecsemő halálát okozta ez a babaszék! Most több millió darabot hív vissza a népszerű gyártó A Fisher Price cég visszahívja Rock ‘n Play elnevezésű bababölcsőjét, mert kiderült, hogy az említett termék miatt már 30 csecsemő hunyt el 2009-es megjelenése óta. A Fisher Price cég visszahívja Rock ‘n Play elnevezésű bababölcsőjét, mert kiderült, hogy az említett termék miatt már 30 csecsemő hunyt el 2009-es megjelenése óta.

Az Amerikai Fogyasztóvédelmi Kormányügynökség (CPSC) ezért 2019. április 12-én, pénteken figyelmeztetést adott ki, melyben arra kér mindenkit, hogy aki ilyen babaszéket vásárolt, az ne használja, hanem kérjen visszatérítést a gyártótól.

30 csecsemő halálát okozta az elmúlt években ez a babaszék! Most több millió darabot hív vissza a népszerű gyártó

3 hónaposnál nagyobb csecsemőknél végzetes lehet
A tragikus esetek egyébként azért következtek be, mert a pihenőszéket kimondottan olyan babáknak gyártották, akik még nem tudnak átfordulni. Ám ha egy olyan csecsemőt tettek bele, aki már képes volt erre, akkor a bölcső kialakítása miatt nem tudott visszafordulni, ezért ez fulladáshoz vezetett.

Ezért is kérik arra a szülőket, csak akkor rakják a rezgős babaszékbe a gyermekeiket, ha rögzítik a 3 pontos biztonsági övvel - ez az átfordulást is megakadályozza.

A halálesetek mindegyike 3 hónaposnál idősebb babánál következett be.

Termékvisszahívás világszerte
A termékvisszahívás mintegy 4,7 millió Rock ‘n Play bababölcsőt érint. Bár arról nincsenek információink, hogy Magyarországon a terméket hivatalosan forgalmazták-e, de internetes rendeléssel bárki hozzájuthatott.

Forrás: BBC
Fotó: CPSC

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2019.04.15