Decemberi családi pótlék utalása 2019: Decemberben kétszer jön a családi pótlék! - Mutatjuk, mikor kapod meg

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


Decemberi családi pótlék utalása 2019: Decemberben kétszer jön a családi pótlék! - Mutatjuk, mikor kapod meg Megkérdeztük a Magyar Államkincstárat, hogy 2019 decemberében pontosan mikor számíthatunk a családtámogatásokra, mutatjuk a választ. Mint azt megszokhattuk, évente két alkalommal előrehozott időpontban történik a családtámogatások utalása.

Előrehozott utalás
Először augusztusban érkezik kétszer a családi pótlék és a többi családtámogatás - ezzel az iskolakezdést kívánja segíteni a kormány. Második alkalommal pedig decemberben számíthatnak a családok előrehozott utalásra.

December elején már megérkezett a szokásos (novemberre járó) összeg, a hónap második felében pedig a decemberi családi pótlékot is megkapják az érintettek, ami ugye elméletileg csak január elején járna.

családi pótlék

Már decemberben megérkezik a januárban esedékes családi pótlék
Megkérdeztük a Magyar Államkincstárat, hogy 2019 decemberében pontosan mikor számíthatunk a családtámogatásokra, ezt a választ kaptuk:

"Tájékoztatjuk, hogy a Kormány döntése alapján az év végi ünnepekre való tekintettel a 2019. december havi családtámogatási ellátások (családi pótlék, gyermekgondozást segítő ellátás, gyermeknevelési támogatás) utalása előrehozott időpontban történik.

A 2019. december hónapra járó ellátások bankszámlákon történő jóváírására  2019. december 17-én, a postai úton történő kézbesítésre pedig legkésőbb december 20-áig kerül sor."


A második családi pótléknak bizonyára sokan örülnek, hiszen az ünnepek nagyobb anyagi terhet rónak a családokra, ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy ez már az a családtámogatás, ami 2020. január elején járna - tehát jövőre először csak 2020 februárjában érkezik családi pótlék!

Forrás: Magyar Államkincstár

Szülők lapja

Hivatalos ügyek

Szülők lapja


2019.12.04