Így építs autópályát a kertben a gyereknek! 8 szuper ötlet ügyes kezű apukáknak - Fotókkal, leírással

Szülők lapja

Játék

Szülők lapja


Így építs autópályát a kertben a gyereknek! 8 szuper ötlet ügyes kezű apukáknak - Fotókkal, leírással Alkotó kedvű apukák, figyelem! A kert a tökéletes hely egy kisautó-versenyhez, feltéve, ha rendelkezése áll a megfelelő pálya. Adunk néhány egyszerűbb, illetve néhány bonyolultabb ötletet, hogyan építhetünk autópályát az udvarba, ami garantáltan lefoglalja a gyerekeket egész nyáron. Alkotó kedvű apukák, figyelem! A kert a tökéletes hely egy kisautó-versenyhez, feltéve, ha rendelkezése áll a megfelelő pálya.

Adunk néhány egyszerűbb, illetve néhány bonyolultabb ötletet, hogyan építhetünk autópályát az udvarba, ami garantáltan lefoglalja a gyerekeket tavasztól őszig - főleg, ha már a tervezési és kivitelezési folyamatba is bevonjuk őket!



Pálya #1
Ha nem sajnáljuk a füvet, fogjunk egy ásót, és szedjük ki a fűcsomókat úgy, hogy kialakítunk egy kacskaringós autópályát. Hogy ne hibázzunk, aszfaltkrétával fel is rajzolhatjuk a vonalakat előtte. A földet döngöljük le, amennyire csak lehet, majd krétával rajzoljuk fel a felezővonalat és a gyalogátkelőket.

1

Pálya #2
Az első ötlet továbbfejlesztett változata, ha a kialakított pályát le is burkoljuk, ehhez használhatunk darabokra vágott kidobott autógumit, amiből felüljáró is készülhet. Ha nem tudunk elég autógumit beszerezni, barkácsáruházban kapható gumi-járólappal is fedhetjük az útvonalat. A felezővonalat megfesthetjük akrilfestékkel, így még esőálló is lesz.

2

Pálya #3
Ha van maradék járókövünk, abból is készülhet tökéletes autópálya. Ennek is érdemes kialakítani a mélyedést, hogy kellően a földbe süllyedjen, és ne nyomja meg a gyerek lábát, mikor mellette térdel.

3

Pálya #4
A lakásban soha nem állítjátok fel a versenyautók pályáját, mert nem elég a hely hozzá? Akkor bizony a kertben a helye, még akkor is, ha egy nyárnál többet nem bír ki, mert az időjárástól sajnos tönkremegy.

4

Pálya #5
Maradék lécekből egyszerűen készíthetünk autópályát, csak fel kell festeni rájuk a felezővonalat. A darabok aztán tetszőlegesen elhelyezhetőek, oda tesszük őket, ahova szeretnénk, és akkor szedjük össze, amikor kedvünk tartja.

5

Pálya #6
Egy félbevágott polifoam henger szintén kitűnő pálya-alapanyag, és nem csak vízszintesen alkalmazható, de lefelé is versenyezhetnek benne az autók. Ráadásul nem kíván túl sok időbefektetést az elkészítése.

6

Pálya #7
Akár anyukák is elkészíthetik a kavicsokból készült autópályát, aminek nagy előnye, hogy akár utazásokra is magunkkal vihetjük, és bárhol összerakhatjuk. Nem kell mást tenni, csak felezővonalat festeni néhány kavicsra. Ne felejtsünk el jelzőtáblákat sem készíteni!

7

Pálya #8
Nem autópálya, hanem vonatsín, de nagyszerű ötlet a minden háztartásban fellelhető fa-síneket néhány cserép virág között lefektetni. Kert sem kell hozzá, akár a balkonládában is elkészíthető, egyetlen hátránya, hogy nem sokáig bírja a nedvességet.

8

Fotók: thewhoot.com.au, woohome.com, mumsgrapevine.com.au

Szülők lapja

Játék

Szülők lapja


2017.03.24