Ösztöndíjpályázat kisiskolásoknak - havonta ekkora összeggel támogatnák a rászoruló gyerekeket 15 településen

Szülők lapja

Ovi, suli

Szülők lapja


Ösztöndíjpályázat kisiskolásoknak - havonta ekkora összeggel támogatnák a rászoruló gyerekeket 15 településen Ösztöndíjpályázatot hirdetnek a 2016/2017-es tanévre az általános iskola 2. és 3. osztályos tanulói részére az ország több településén. Meddig és hogyan lehet pályázni az ösztöndíjra? Milyen feltételeknek kell megfelelniük az ösztöndíjra jelentkezőknek? Ösztöndíjpályázatot hirdetnek a 2016/2017-es tanévre az általános iskola 2. és 3. osztályos tanulói részére az ország több településén. 160 gyermek részesülhet az ösztöndíjban, akár a diploma megszerzéséig is, ha a kiírt feltételeknek megfelelnek.

Kiknek nyújt támogatást az ösztöndíjpályázat?
A kiírás célja rossz anyagi körülmények között élő, szociálisan hátrányos helyzetű, ugyanakkor kiemelkedő képességű, tehetséges és kitűnő tanulmányi eredményű tanulók támogatása - közölte a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat (NGYSZ) az MTI-vel.

Mely városok kisiskolásai jelentkezhetnek az ösztöndíjpályázatra?
A pályázatot az NGYSZ, az MKB Bank Zrt. (MKB), a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Waberer's-Szemerey Logisztika Kft. hirdeti meg Dunakeszi, Esztergom, Fót, Gödöllő, Gyula, Gyöngyös, Hajdúsámson, Kiskunhalas, Levelek, Magyarmecske, Nagykanizsa, Pápa, Sajószentpéter, Szeged és Veresegyház kisiskolásainak.

Mekkora az ösztöndíj összege és meddig biztosítják az ösztöndíjra jogosultaknak?
Az országos ösztöndíjpályázat keretében összesen 160 gyermek részesül havi 16 ezer forint támogatásban. A támogatók folyamatos kitűnő tanulmányi eredmény esetén a támogatást egészen a diploma megszerzéséig biztosítják az ösztöndíjra jogosultaknak.

Meddig és hogyan lehet pályázni az ösztöndíjra?
A pályázatokat a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, 1066 Budapest, Teréz krt. 24. címre kérik küldeni Ösztöndíj jeligével, a pályázó neve és a pályázatban kiírt város neve feltüntetésével szeptember 30. éjfélig.

Milyen feltételeknek kell megfelelniük az ösztöndíjra jelentkezőknek?
Az ösztöndíjra jelentkezhet minden olyan tanuló, aki az alábbi feltételek mindegyikének megfelel: a 2016/2017-es tanévben az általános iskola 2. vagy 3. osztályában tanul; a 2015/2016-os év végi tanulmányi szöveges értékelése jeles vagy kitűnő, figyelembe véve a magatartás- és a szorgalom-értékelést is; a pályázó családjában az egy főre jutó átlagjövedelem havi nettó 46 ezer forint alatt van, a családi pótlékot is beleértve; a pályázó a fenti városok egyikében vagy annak maximum 10 kilométeres körzetében lakik vagy oda jár iskolába.

A pályázati űrlap letölthető a www.gyermekmento.hu oldalról. »»

Fotó: Pixabay.com
Forrás: MTI

Szülők lapja

Ovi, suli

Szülők lapja


2016.09.20