Halloween-ra TÖKegyszerű ötlet: Sütőtök-cica

Kovács Helén

Halloween

Kovács Helén


Halloween-ra TÖKegyszerű ötlet: Sütőtök-cica

Hogyan tehetjük a „félelmetes” Halloween-t a babák és kisgyermekek számára barátságossá? Úgy, hogy csakis kedves és szeretnivaló Halloween-figurákkal díszítjük ki a lakást. Megmutatjuk lépésről-lépésre, hogy hogyan készül a barátságos Sütőtök-cica, melyet a nagyobb gyerekekkel már közösen készíthetünk.

Kisgyermekes anyukaként inkább a barátságosabb Halloween-figurák állnak közelebb hozzám. Ha kisgyerek van a családban, akkor nem is biztos, hogy a rémisztő figurák azok, amikkel érdemes otthonunkat, kertünket díszíteni. Itt van egy pár kedves kormos cica, ami sütőtökből könnyen elkészíthető. Lássuk, hogyan!

Így készül a Sütötök-cica

Halloween-ra TÖKegyszerű ötlet: Sütőtök-cica1. Először is szerezzünk be a piacról különböző formájú tököket. A tökök formája fogja meghatározni, hogy álló vagy fekvő pozíciójú cicákat készítsünk.

2. Egy cica elkészítéséhez szükségünk van 5 db tökre (fej, test, tappancsok, farkinca)

3. A cica fejéhez szükséges tök belsejét vájjuk ki, majd vágjunk neki szemeket.

4. A tököket fújjuk le fekete spray-vel (szép fényesek lesznek tőle és gyorsan szárad). A festék barkácsáruházakban kapható.

5. Nemezből vágjunk 4 db fület. Kettő-kettőt ragasszunk össze, hogy jobb legyen a tartása.

6. Majd a tökön vágjunk lyukat a füleknek, hogy bele tudjuk ragasztani, vagy ha ezt túl macerásnak találjuk, akkor csak rögzítsük őket gombostűvel.

7. Hogy a testhez tudjuk rögzíteni a fejet, lábakat, farkincát szerezzünk be hurkapálcát, vagy vékony faágakat. A képen látható módon szúrjuk, vagy fúrjuk a tökbe a pálcákat és helyezzük arra a fejet. Ez meg fogja tartani, és biztos, hogy nem fogja a cicus elveszíteni a fejét. 

8. Természetesen a mécses sem hiányozhat a tök belsejéből.

9. Ha tovább akarjuk cifrázni, akkor bajuszként vékony zseníliadrótokat szúrjunk a tökbe, és egy fekete gombot helyezzünk fel a cica orrának a helyére.


Szerző: A pinterest nyomán Kovács Helén, gyerekszoba designer
Fotó: pingalok.hu/pinterest

 


Kovács Helén

Halloween

Kovács Helén


2014.10.30