Teherbeesés akupunktúra segítségével

Szülők lapja

Meddőség

Szülők lapja


Teherbeesés akupunktúra segítségével

Meddőség ellen nagyon hatásos az akupunktúra. Amikor egy pár gyermekvállalással próbálkozik, de nem jár sikerrel, az érzelmileg és pénzügyileg is kimerítő lehet. A segítség azonban hamarosan megérkezhet, meglehetősen váratlan formában: az akupunktúra révén.

A szakértok úgy vélik, hogy ez az osi kínai gyógymód férfiakban és nőkben egyaránt javíthatja a termékenységet.

Meddőség ellen akupunktúrával
„Az akupunktúra már majdnem háromezer éves. Biztonságos, és nincsenek mellékhatásai” – állítja Dr. Lisa Lilienfield, a McLean-i Kaplan Holisztikus Gyógyítás Központ szakorvosa. „Nem kizárólagosan kell alkalmazni a meddőség kezelésében, de előkészítheti a szervezetet arra, hogy maximálisan befogadhassa a termékenységi kezeléseket.”  Dr. Jamie Grifo, a New York Egyetem Termékenységi Központjának igazgatója szerint a módszer nem varázsszer, hanem egy olyan nem szokványos módszer, amellyel hatékonyan kezelhető a meddőséggel járó stressz, és amely egyesekben javíthatja a terhességi sikerarányt, illetve az életminőséget.


Hogyan segít az akupunktúra a meddőségen?
Lilienfield elmondta, hogy az akupunktúra a stresszoldáson túl a petefészekbe és a méhbe irányuló véráramlás serkentése révén segítheti elő a nők termékenységét. Ez a fokozott véráramlás segít a méhnyálkahártya megvastagodásában, ami növeli a teherbeesés esélyét. Az akupunktúra a szervezet neuroendokrin rendszerének problémáit is helyreállíthatja. A kezelés aktiválja az agyban azoknak a hormonoknak a felszabadulását, amelyek a petefészket, a mellékvesét és más, a szaporodásban szerepet játszó szerveket stimulálják. Az akupunktúra a meddő férfiakat a spermiumtermelés serkentése révén segíti.


Segít a beültetésen és a PCOS-ben is
Az Acupuncture in Medicine és a Journal of Endocrinological Investigation szaklapokban megjelent két kutatás kimutatta, hogy az akupunktúra hatékonynak bizonyult, amikor azon a napon alkalmazták, amikor embriót ültettek be az anyaméhbe. A Journal of Endocrinological Investigation tanulmányából az is kiderült, hogy a policisztás petefészek szindrómában szenvedő nőknek és az ismeretlen okból meddő férfiaknak is jót tesz az akupunktúra.


Hogyan működik az akupunktúra?
Az akupunktúrás kezelés során vékony tűket szúrnak a testbe bizonyos pontokon. A kínai orvoslás szerint ezeken a pontokon a csí, vagyis az életerő áramlása gátlódik. A nyugati orvoslásban úgy vélik, hogy az akupunktúrás eljárás a szervezet természetes fájdalomcsillapítóit szabadítja fel.


Forrás: Az Acupuncture in Medicine és a Journal of Endocrinological Investigation szaklapok

 


Szülők lapja

Meddőség

Szülők lapja


2012.02.02