Főoldal > Cikkek > Mondókák, Versek > A csintalan kisegér - Szülők Lapja

A csintalan kisegér


Győri Edina: A csintalan kisegér

Szerző: Szülők lapja
2009-07-29
Forrás: Szülők lapja
Share on Tumblr
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Cikkünk a hirdetés után folytatódik

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Izgulsz, hogy minden rendben legyen a babavárás alatt? Szeretnél mindent megadni az egészséges fejlődéséhez?  Kattints ide, és nézd meg, hogy mit tehetsz érte >> 

vonal

[x] hirdetés

Egy szép őszi vasárnapon történt, hogy egérasszonyság kézen fogva vitte kisfiát sétálni a közeli parkba. A kisegér igen nyűgösen viselkedett már reggel óta, szanaszét dobálta otthon a játékait, egérfüleket festett a hófehér falra, ezért gondolta az anyukája, hogy egy séta a friss, zamatos levegőn jobb kedvre derítené. De a kisegér így sem bírt uralkodni magán, izgett-mozgott az anyja kezében.

Addig-addig ügyeskedett, amíg sikerült kiszabadítania magát.
- El ne rohanj, várj meg kisfiam! – kiabálta egérasszonyság, de a kisegér uccu, nekirohant a parknak és fel-alá hempergőzött a falevelek tengerében. A faágakon vészjóslóan ingatták a fejüket a madarak.
- Rossz kisfiú vagy! – csivitelték a madarak egymás szavába vágva. – Nem lesz ennek jó vége.
A kisegér alaposan megtaposta a leveleket. A levelek sírva nyöszörögtek az ugráló egértalpak szorításában.
- Jaj a fejem! Jaj a hátam! – hallatszott mindenfelől, de a kisegér nem törődött velük.

A levegőben sárgásan hömpölygött egy igen nagy levél. A kisegér észre sem vette, ahogy feléje közeledik, majd megdobta a szél, és a kisegér ott landolt, a levél legtetején, de minden olyan gyorsan történt, hogy hiába kiabált és jajveszékelt, felkapta a szél, olyan magasra, hogy kinyújtott kezével megérinthette volna a fák koronáit. Görcsösen kapaszkodott a falevélbe, míg egy nagy koppanást nem érzett és zuhanni kezdett lefele. Becsukta a szemét, mert nagyon megijedt, legnagyobb csodálkozására puhára esett, pont az anyukája széles kötényébe, ami elég nagy volt ahhoz, hogy felfogjon egy rakoncátlan kisegeret.

Egérasszonyságnak már nem kellett többé fegyelmeznie, olyan mélyen hatott a kisegérre félelmetes kalandja, hogy amikor legközelebb lejöttek sétálni a parkba, engedély nélkül nem rohangált el többé, a falevelek nagy örömére.


Győri Edina

Címkék: Győri Edina, A csintalan kisegér

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*
hirdetés

[x] hirdetés

OLVASD EL EZT IS!

Miért fontos, hogy sokat mondókázz a gyermekeddel? Mi mindenre tanítanak a mondókák?
Miért fontos, hogy sokat mondókázz a gyermekeddel? Mi mindenre tanítanak a mondókák?

Mire jók a pár soros mondókák? Miért kell a kisgyerekekkel minél többet mondókázni? Sokan sokféleképpen megfogalmazták már erre a választ. Meseterapeuta szakértőnk most részletesen elmagyarázza, miért kihagyhatatlan része a gyerekkornak a mondókázás.

tovább a cikkre
12 rajzoltató mondóka gyerekeknek - Fejlesztik a gyerek kézügyességét, hogy jobban menjen majd az írás
12 rajzoltató mondóka gyerekeknek - Fejlesztik a gyerek kézügyességét, hogy jobban menjen majd az írás

Minden gyermek szeret rajzolni, akár ceruzával, akár filctollal, vagy épp zsírkrétával. És így van ez a mondókázással is. Ha párosítjuk a kettőt, így lesz belőle rajzolós mondókázás. Miközben együtt mondjátok a mondókát, gyermeked rajzolja le a hallottakat és már kész is a remekmű.

tovább a cikkre
Mondóka babáknak, kisgyerekeknek: 33 játékos mondóka a kézzel, ujjakkal, tenyérrel
Mondóka babáknak, kisgyerekeknek: 33 játékos mondóka a kézzel, ujjakkal, tenyérrel

Következő mondókás válogatásunkban a kezekhez, ujjakhoz, tenyérhez, ökölhöz kapcsolódó játékos mondókákat gyűjtöttünk, amelyekkel nemcsak játszani lehet, de meg is mozgatják a kicsik kezét és ujjacskáit.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Almaturmix sárgarépával

Almaturmix sárgarépával

Gyümölcspépek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 60 g alma 40 g sárgarépa 200 ml víz citromlé

Recept:

A megtisztított, szeletekre vágott almát és a megtisztított, lereszelt sárgarépát vízzel összeturmixoljuk, majd pici citromlével ízesítjük.DIETETIKUS VéLEMéNYE:

C- és A-vitaminban gazdag, kellemes ízű ital. A víz mennyiségének változtatásával a kívánt állagig hígíthatjuk.TáPANYAGTARTALOM: tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Árvainé Koczok Márta

Dr. Árvainé Koczok Márta

tanácsadó szakpszichológus

tovább a szakértőhöz >>

Éjjeli felriadás

Kedves Édesanya!
Gyermeke valószínűleg az őt érő stresszt így tudja kezelni, a szülő közelsége a nyugtató számára. Ez valóban sok feszültséget generálhat otthon. Én első körben ki próbálnám deríteni, mi jelent most neki fokozott stresszt. Ki lehet próbálni relaxációs technikákat, melyeket könnyedén egy-egy relaxációs mesekönyv segítségével is megtanulhat. A technika rendszeres alkalmazása, a mindennapi feszültségek átbeszélgetése, a több játék, több szülői figyelem, megoldást hozhat. Ha azonban ez nem eredményez jelentős javulást, érdemes konzultálni egy szakemberrel.

Ezt olvastad már? [x]
Játék tippek

Így lesz iskolaérett a gyerek! 7 szuper játék, ami fejleszti a koncentrációt, memóriát, szókincset, szociális képességeket

vissza vissza