Raklapok újrahasznosítva! 14 szuper ötlet a gyereknek, amihez csak raklapokra van szükség - Fotókkal!

Szülők lapja

Otthon, kreatív

Szülők lapja


Raklapok újrahasznosítva! 14 szuper ötlet a gyereknek, amihez csak raklapokra van szükség - Fotókkal! Ügyes kezű apukák, kreatív anyukák ha van hozzá kedvetek és időtök, mutatunk pár ötletet, mi mindent lehet készíteni a már használaton kívüli, feleslegessé vált palettákból, raklapokból. Talán jobb dolog is készülhet belőle, mint egyszerű gyújtós. Napjainkban egyre-népszerűbbek a feleslegessé vált raklapokból készült bútorok, mi most mutatunk pár ötletet, hogyan hasznosítsd őket úgy, hogy a gyerekek is örömüket leljék benne!

Figyelem! Nagyon fontos a paletták megfelelő lecsiszolása és rögzítése az esetleges balesetek elkerülése végett. Érdemes a raklapokat le is festeni vagy legalább pácolni, hogy tartósabbak legyenek.


 

Ezt csináld kiszuperált raklapokból! 14 kreatív ötlet a feleslegessé vált paletták egyedi felhasználására


1. Kényelmes ülőke
Ehhez különösebb szerszám sem szükségeltetik, csak néhány kényelmes párna és egy paplan vagy takaró az ülőrészre és már kész is a csodás kanapé.


Fotó: letthechildrenplay.net

2. Mászóka
Sátortetőszerűen rögzíts egymáshoz két raklapot - az alátámasztást kifejezetten ajánljuk hozzá - és már kész is az egyszerű, de nagyszerű mászóka!

paletta
Fotó: palletwoodprojects.com

3. Kiságy
Ez már komolyabb fűrészelést és kalapálást igényel, de ki ne szeretné a kislányát ilyen csodás ágyban lefektetni esténként?


Fotó: palletwoodprojects.com

4. Tároló
Már igen fiatal korban érdemes megtanítani a lurkóknak, hogy milyen fontos rendszeretet.


Fotó: facebook/thegardenhouse

5. Kiskonyha
Egy újabb játékkonyha - kisfiúk, kislányok nagy kedvence, néhány edény kell csak hozzá!


Fotó: babescare.com

6. Autóbusz
Fogj pár raklapot, kötözd vagy más módon rögzítsd őket egymáshoz. A tetejükre erősíts rá néhány kiszuperált szék ülőrészét, egy kormányt, sebváltót és esetleg néhány pedált is, majd hagyd, hogy elszáguldjanak kalandos útjukra a gyerekek!

paletta
Fotó: pinterest

7. Ülőgarnitúra
Gyerek ülőgarnitúra gyerek asztalkával. Néhány párnával feldobható a tündéri gyerek-nappalibútor.


Fotó: palletwoodproject.com

8. Pihenőágy
A nyári melegben szükség van némi pihenő alkalmatosságra is a kertben, esetleg a medence szélén, ahol a kislányok/kisfiúk kipihenhetik magukat két csobbanás között.


Fotó: pinterest

9. Könyvespolc
Ehhez sem kell megszakadni a nagy barkácsolásban, de némi színes festékkel feldobhatjuk a látványt, mesekönyvtartó polcra mindig szükség van. S ha van hely a földön elhelyezni, oda még a gyerekek is könnyen bepakolják a már használaton kívüli könyvecskéket.


Fotó: letthechildrenplay.net

10. Vonat
Ez igényel némi tervező munkát is, de biztos vagyok benne, hogy a vonatokért rajongó kisfiúk megvesznének azért, ha apukájuk ilyet ácsolna nekik néhány raklapból!


Fotó: 101palletideas.com

11. Kuckó
Minden gyermeknek szüksége van egy saját kuckóra, bunkerre, játékházra. Az az egy biztos, hogy ha egy ilyen épül a kertben, legalább tudod, hol keresd a gyerekeket, ha huzamosabb időre eltűnnek a konyha közeléből!


Fotó: craftster.com

Olvasd el ezt is!
Ha megnéznéd, hogyan készül egy igazi, házi készítésű gyerekkuckó lépésről lépésre, kattints ide »

12. Vizes palota
Nos, ha nyár van, meleg van, miért ne lehetne pacsálni is? Ezzel a foglalkoztató kisházzal aztán van lehetőség órákon át folyatni a vizet! Csak győzze anyu a vízszámlát!


Fotó: twitter/snapdragonforest

13. Függőágy
Némi kötél és egy jó, erős faág kell hozzá, amire fel lehet függeszteni a palettát. Utána csak rádobunk némi komfortérzetet növelő párnát és takarót és már lehet is benne szundítani!


Fotó: mommodesign.com

+1. Autómosó és benzinkút
Fiús apukáknak kötelező a következő képen látható autómosó összetákolása! Csak két raklap és némi szalag kell az autómosóhoz, de a non plusz ultra, ha van egy használaton kívüli porszívócső is otthon, amivel aztán meg lehet tankolni a járgányt! És utána már csak be kell gurulni az autóval/kismotorral/egyéb járművel és mehet a mosás, aztán pedig a tankolás!


Fotó: pinterest

Olvasd el ezt is!
Szívesen néznél még többet? Akkor kattints a szuper házi homokozókért ide »

Fotók: pinterest, letthechildrenplay, facebook, twitter, craftster, palettwoodproject, 101palettideas, mommodesign, babescare

Szülők lapja

Otthon, kreatív

Szülők lapja


2017.07.10