Íróasztal, tanulósarok házilag! 10 szuper ötlet a gyerekszobába, amit könnyedén megvalósíthatsz - Sok tárolóval

Szülők lapja

Otthon, kreatív

Szülők lapja


Íróasztal, tanulósarok házilag! 10 szuper ötlet a gyerekszobába, amit könnyedén megvalósíthatsz - Sok tárolóval Hogy az íróasztal vásárlását meg lehessen úszni, házilag is megvalósítható ötletet hoztunk, de olyanokat is, melyeket ugyan anyagi ráfordítással készíthetsz el, cserébe azonban egyedi íróasztalt kapsz. Plusz további inspirációt találsz tárolókra. Az óvoda, iskola kezdetével sok családnál átalakításra kerülnek a gyerekszobák, hiszen szükség lesz egy íróasztalra és olyan kisebb-nagyobb tárolókra, melyben a gyermek az alkotáshoz tanuláshoz szükséges eszközeit tarthatja.

Hogy az íróasztal vásárlását meg lehessen úszni, néhány házilag is megvalósítható ötletet hoztunk, de olyanokat is találsz köztük, melyeket ugyan anyagi ráfordítással készíthetsz el, cserébe azonban egyedi asztalt kapsz.



Plusz a képeken további inspirációt találhatsz tárolókra - meglátod, felesleges dolog nagyobb kiadásokba verned magad, sokszor otthon, a pincében vagy akár az éléskamrában is fellelhetők a szükséges dolgok.
 

10 szuper ötlet íróasztalra, tanulósarokra + filléres tárolási tippek


1. Lehajthatós íróasztal
Házi gyerek-munkaállomás kialakításához elég venned két bútorlapot vagy fenyőlapot, zsanérral összefogni és a falhoz erősíteni a lapját. Ha kell a hely a szobában, akár vissza is hajtható, erre a célra érdemes egy-egy kallantyút rászerelni, hogy a felhajtott lap ne essen vissza.

íróasztalok
Fotó: Pinterest

2. Bútorlapból íróasztal
Mi sem egyszerűbb, mint egy vastag bútorlapot a régi gyerekbútorokra ráhelyezni, erősítésnek pedig további elemeket a lapra pakolni, hogy ne csúszkáljon össze-vissza. A fiókokban pedig tárolható mindaz, ami a sulihoz kell.

íróasztalok
Fotó: nurtureandthriveblog.com

3. A nagyi egykori fiókos étkezőasztala íróasztalként
Sok háznál hánykódik a pincében egy-egy öreg bútordarab, ami még a nagyié volt. Íróasztalként jó hasznát lehet venni egy öreg asztalnak.

íróasztalok
Fotó: Pinterest

4. Fenyőlapból íróasztal
Érdemes az elemeket asztalossal vagy lapszabásznál levágatni és otthon összeszerelni a széles lábakon stabilan álló asztalt. Külön ötlet a festékesvödrök újrahasznosítása, melyeket lefestettek és a falhoz erősítettek, így szolgálva tárolóként a gyermeknek.

íróasztalok
Fotó: Pinterest

5. Íróasztal egy rakás pakolóhellyel
Ezt az asztalt (ami egy végtelenül egyszerű négylábú asztal) leginkább azért hoztuk neked, hogy megmutassuk, még egy ilyen kis helyen is mennyi tároló lehetőség van. Szuper ötlet a lyukas fémlemez, amire rengeteg minden erősíthető és használható - legyen az akár egy apró dolgok tárolására alkalmas fűszertartó.

íróasztalok
Fotó: mojatdom.com

6. Íróasztal raklapokból vagy ládákból
Ha van néhány raklap vagy gyümölcsös láda a pincében, akkor könnyen elkészíthető ez az íróasztal. Hozzá natúr fából vágott asztallap illik.

íróasztalok
Fotó: marieclairemaison.com

7. Ruhaállványból íróasztal
Ha van otthon használaton kívüli ruhaállványt, azt is átalakíthatod íróasztallá - de asztalos is biztosan segít az elkészítésében. Az állvány felső, "akasztós" részéről pedig polcok és kis tartók lógathatók le.

íróasztalok
Fotó: inspiratie_interieur.fr

8. Ismét egy "gyerekbútorból íróasztal" megoldás
Egy másik változatát láthatod a kispolcos íróasztalnak - itt az is kiderül, hogy kisebb térben is megvalósítható mindez.

íróasztalok
Fotó: Flickr /jencelene

9. Íróasztal elválasztóval
A következő megoldás nagyszerű példája annak, hogyan lehet megoldani, ha két gyerkőc osztozik egy íróasztalon. Az asztal közepére applikált polcot akár házilag is meg lehet oldani: van olyan polcszekrény, melyeknek szabad a hátulja, így azt egyszerűen rá kell húzni a meglévő nagyobb asztalra, majd utána lefedni farostlemezzel.

íróasztalok
Fotó: fashiononline.com

10. Nagyi asztala, sok tárolóval
Elég a régi asztalt lefesteni, és máris dísze lehet a gyerekszobának. Tárolónak pedig bármi megteszi: egy régi képkeret az órarendnek, egy fém kiskosár csíptetős mappával a rajzoknak, kifeszíthető fém huzal az egyéb műveknek, befőttes üveg a rajzeszközöknek.

íróasztalok
Fotó: craft-o-maniac.porch.com

Szülők lapja

Otthon, kreatív

Szülők lapja


2017.09.01