Egy zseniálisan egyszerű rendrakási praktika kisgyerekes szülőknek! Így tehetsz rendet percek alatt

Szülők lapja

Otthon, kreatív

Szülők lapja


Egy zseniálisan egyszerű rendrakási praktika kisgyerekes szülőknek! Így tehetsz rendet percek alatt Gyerekeid vannak? Akkor bizonyára neked is sok gondot és fejtörést okoz az, hogyan tarts rendet a lakásban. Most mutatunk egy remek ötletet, hátha ez még nem jutott az eszedbe! Gyerekeid vannak? Akkor bizonyára neked is sok gondot és fejtörést okoz az, hogyan tarts rendet a lakásban, vagy legalább a nappaliban. Most mutatunk egy remek ötletet, hátha ez még nem jutott az eszedbe!

A takarítás egy dolog - de rendet tartani egy-két, vagy még több kisgyerek mellett nem könnyű! Kisgyerekes háznál nem ritka, hogy a nappali igazi gyűjtőhelye a játékoknak és apróbb tárgyaknak, amik a legkülönösebb helyekről kerülnek elő: ivópohár a kanapé párnái alatt, egy-két legókocka a szobanövények között vagy éppen a kedvenc plüssmaci a tévé tetején.



Hogy miként tudsz percek alatt elpakolni? A Huffington Post előállt a fantasztikusan egyszerű ötlettel: nevezz ki a lakás vagy a ház minden helyiségének egy-egy színes textil bevásárlótáskát vagy más textilzsákot, és ezzel járd körbe a nappali helyiséget.
 

Zsákokkal a rend érdekében



A célnak tökéletesen megfelelnek a többféle színben kapható textiltáskák


Beszerezhetsz összehajtogatható bevásárlótáskákat is, most már a legtöbb közértben kapható ilyesmi pár száz forintért


Ha pedig tudsz varrni, akkor tiéd a világ, olyan zsákokat, táskákat varrsz, amihez csak kedved van!
A lényeg, hogy vállra tudd akasztani, illetve, hogy színben eltérő táskákat szerezz be vagy varrj, így könnyen meg tudod őket különböztetni, amikor szelektálsz.

Ivópohár, kistányér a földön? Mehet a kék konyhai táskába. Gumikacsa, kádjátékok? Zsupsz a zöld fürdőszobai zsákba. Kirakós játékdarabkák? A nagyfiú szobájának sárga a zsákja, már dobhatod is bele... és így tovább. Pro tipp: legyen nálad egy szemeteszsák is, mert papírzsepik, fecnik biztosan akadnak a földön...

Miután mindent sikeresen kiválogattál, már csak be kell vinned a zsákot az adott helyiségbe és ott elpakolni - vagy elpakoltatni a gyermekeddel.

Ha még tovább mennél, akkor vond be a gyerekeket is a szortírozásba, a zsákbadobálást biztosan élvezni fogják. Ha mázlid van, kicsit nagyobb korukban már ők maguk végzik el ezt a feladatot.

Olvasd el ezt is!
Így vedd rá a gyereket a rendrakásra! 10 zseniális ötlet rendrakáshoz, ami neki is tetszeni fog »

Forrás, kezdőfotó: Huffington Post
Fotók: amazon.com, ingreetings.com

Szülők lapja

Otthon, kreatív

Szülők lapja


2018.07.26