Így lehet felismerni, hogy pornófüggő-e a partnered

Gelsei Bernadett

Párkapcsolat

Gelsei Bernadett


Így lehet felismerni, hogy pornófüggő-e a partnered

A pornófüggőknek két típusa van: az egyik, aki titkolja túlzott pornómániáját, és a másik, aki bevonja partnerét a szexuális játékokba. Felismered-e a függőség jeleit, és vajon tudod-e, hogy hogyan kezdődnek a problémák?

A nők sokszor nincsenek tisztában azzal, hogy a társuk pornómániás

A pornófüggőség vitatott téma, de ma már sok nemzetközi tanulmány foglalkozik ezzel a témakörrel. 

Két típusa van a pornófüggőknek. Az egyik és ez sok házasságban, illetve kapcsolatban előfordul, hogy a hölgy partner nincs is tisztában azzal, hogy párja szereti a pornót, illetve mennyi időt tölt egyáltalán pornónézéssel.  A férfiak ez esetben direkt tudatlanságban hagyják kedvesüket, legfeljebb az erotikus újságok és képek nézegetését vallják be – ezzel takargatva a valódi pornónézési szokásaikat. 
 

Amikor a nők csak üres szexuális tárgynak érzik magukat

A másik típus nem titkolja erős kötődését a pornóhoz, sőt hölgy partnerével közösen használ különféle erotikus tárgyakat, eszközöket és videó anyagokat. Ez esetben a cél az, hogy intimebbé tegyék, illetve fokozzák a közös szexuális élvezetet. A férfi pornófüggése miatt azonban elveszik a közös cél, és a hölgy partner egy idő után csak eszköznek érzi magát. Ebből kezdődik aztán a probléma.
 

A pornófüggőség első jelei

Nézzük meg, hogy hogyan kezdődnek a problémák, melyek mind a két típust jellemzik. Milyen problémák jelentkeznek a kapcsolatban?
 

1. A partnered már nem olyan szociális, mint amilyen régen volt 

Bocsánatot kér, hogy elfeledkezett a közös programokról, és ha rákérdezel, hogy mit csinált nem tud elszámolni az idejével. Kevés érdeklődést mutat a szociális tevékenységekre beleértve a családot is.
 

2. Partnered nem mutat szexuális érdeklődést feléd, vagy nem reagál a szexuális közeledésedre

Azt veszed észre, hogy csökkent a fizikai érintés köztetek. Szex ugyan van, mert te kezdeményezel, ráadásul sokszor merevedési vagy elélvezési problémák lépnek fel a partnerednél. A partnerednek több stimulációra, durvább mozdulatokra, játékokra van szüksége a felizguláshoz; sokszor önmaga segít rá az izgalom fokozására, vagy téged kér meg a kézi kielégítésre.
 

3. A partnered szokatlanul igényes, vagy durva szex közben

Azt veszed észre, hogy felkészül az együttlétekre, megtervezi, túlzott figyelmet és időt szentel rá. Az élete a szexualitás körül forog, ehhez képest minden más tevékenység háttérbe szorul. 
 

4. Jelentős hangulatingadozásai vannak

A pornófüggőkre erős szégyenérzet és szorongás jellemző. Fél a lebukástól, vagy attól, hogy rájössz, mennyi időt foglalkozik ezzel, és ha nem tud kellő mennyiségű pornót nézni, akkor az elvonási tünetek miatt feszültté és ingerültté válik. 
 

5. Éjjeleként az Internet előtt ül, későn megy ágyba

Azt veszed észre, hogy éjjel van és ő még nincs melletted. Kimész és látod, hogy még mindig a gép előtt ül, és amint rászólsz, egyből ingerült lesz. Ez annak a jele, hogy egyre gyakoribb és egyre intenzívebb szexuális élményekre van szüksége ahhoz, hogy kielégüljön. Úgy veszed észre, hogy hozzászokott az egyre durvább, perverzebb filmekhez, és egyre több időt fordít arra, hogy ki tudjon elégülni.
 

6. Online szexuális oldalakra regisztrál és ismerkedik

Az internetes szexfüggőség legmarkánsabb jelei: sok időt tölt chatszobákban, fórumokon és sok időt tölt levelezéssel.  Foglalkoztatja a gondolat, hogy szexuális partnert vonjon be az internetről, esetleg neked is feldobja az ötletet - ezektől izgalomba kerül. 

 

Fotó: Freepik

Szerző: Gelsei Bernadett
 

 

 


Gelsei Bernadett

Párkapcsolat

Gelsei Bernadett


2014.05.20