Savanyú krumplifőzelék

Szülők lapja

Baba receptek Főzelékek

12 hónapos kortól

Szülők lapja

Baba receptek
Főzelékek
12 hónapos kortól

Savanyú krumplifőzelék Hozzávalók:
3 szem burgonya
fél pohár tejföl (20%-os)
egy fél citrom leve

bors
3 babérlevél
Elkészítés:

A burgonyákat felkarikázzuk, és babérleveles sós vízben megfőzzük. Miután megfőtt, a babérleveleket a főzővízből kivesszük, és a víz nagy részét a burgonyáról leöntjük.
(Tényleg csak egy egész kevés vizet hagyjunk meg, különben a főzelék túl híg lesz.)  
Ezután a megfőtt burgonya felét kivesszük, és villával összetörjük. Majd ehhez hozzákeverjük a tejfölt; így egy krémes masszát kapunk.
Citromlevet csorgatunk a vízben főtt krumplikhoz, majd az előzőleg elkészített krumplimasszát ide visszatesszük, és a kettőt jól összekeverjük. Egy picit megsózzuk, megborsózzuk (ez akár el is hagyható). A citromlével ízlés szerint tovább savanyíthatjuk.

A tejföl miatt csak 1 éves kor után ajánlott.

Fotó: Internet


Szülők lapja

Baba receptek Főzelékek

12 hónapos kortól

Szülők lapja

Baba receptek
Főzelékek
12 hónapos kortól

Baba receptek

Baba recept gyűjteményünkből több mint 200 étel, ital közül tudsz választani a babádnak. A receptek korcsoportokra vannak bontva, már 6 hónapos kortól vannak bébiitalok, levesek, pépek, főzelékek, feltétek, uzsonnák, édességek babáknak.

Kapcsolódó cikkek

Csirkehúspüré Baba receptek

Csirkehúspüré

Pulykahúspép Baba receptek

Pulykahúspép

Marhahúspüré Baba receptek

Marhahúspüré