Sárgaborsó főzelék burgonyával

Szülők lapja

Baba receptek Főzelékek

8 hónapos kortól

Szülők lapja

Baba receptek
Főzelékek
8 hónapos kortól

Sárgaborsó főzelék burgonyával Hozzávalók:
Hozzávalók 1 főre:
- 50 gramm sárgaborsó
- 70 gramm tisztított burgonya
- 1 teáskanál olaj
Elkészítés:

A sárgaborsót, vagy más néven felesborsót már a főzést megelőző napon beáztatjuk hideg vízbe. A főzés napján annyi forró vízzel főzzük puhára, hogy a víz éppen ellepje. Akkor adjuk hozzá a megtisztított, felkockázott burgonyát, ha a borsó már megpuhult. Lassú tűzön tovább pároljuk 15-20 percig. Leszűrjük a főzőlevet és félretesszük. A főzeléket turmixgéppel pépesítjük, majd hozzáadagoljuk a megfelelő mennyiségű főzőlevet, a teáskanál olajat, és takaréklángon újramelegítjük.
 
Dietetikus véleménye:
A sárgaborsó úgynevezett flatulencia faktorokat tartalmaz, ami a babának szélgörcsöket okozhat. Ne adjunk gyakran hasfájós babának sárgaborsót csak akkor, amikor elmúlt ez az időszak. Ajánlott 8 hónapos kortól.

Energia: 260 kcal
Fehérje: 13 g
Szénhidrát: 41 g
Zsír: 5 g
Élelmi rost: 13 g
Só: 0,02 g


 


Szülők lapja

Baba receptek Főzelékek

8 hónapos kortól

Szülők lapja

Baba receptek
Főzelékek
8 hónapos kortól

Baba receptek

Baba recept gyűjteményünkből több mint 200 étel, ital közül tudsz választani a babádnak. A receptek korcsoportokra vannak bontva, már 6 hónapos kortól vannak bébiitalok, levesek, pépek, főzelékek, feltétek, uzsonnák, édességek babáknak.

Kapcsolódó cikkek

Csirkehúspüré Baba receptek

Csirkehúspüré

Pulykahúspép Baba receptek

Pulykahúspép

Marhahúspüré Baba receptek

Marhahúspüré