Főoldal > Szakértők > Szakértőnk Dr. Oláh Orsolya szülész-nőgyógyász Szülők Lapja

Szakértőink

Szakértő kereső

Foglalkozás szerint: Név szerint:

vonal Szakértőnek jelentkezem

Dr. Oláh Orsolya - szülész-nőgyógyász

vonal

szakértő fényképeDr. Oláh Orsolya vagyok, szülész-nőgyógyász. 1984-ben születtem Budapesten, gimnáziumi tanulmányaimat a budapesti Fazekas Mihály Gimnáziumban végeztem, majd a budapesti Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Karán szereztem diplomát 2009-ben. Az egyetem utolsó évében egy szemesztert az Egyesült Államokban töltöttem a New York Állami Egyetem Buffaloi Orvostudományi Karán. Orvosi tevékenységemet a Semmelweis Egyetem II. Számú Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján kezdtem meg. Volt szerencsém egy évet Németországban a Regensburgi Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikáján az ottani medencefenék rekonstrukciós központban eltölteni, és az ilyen típusú eljárásokkal közelebbről megismerkedni. Családi okokból Nagykanizsára költöztem, így jelenleg a Kanizsai Dorottya Kórház Szülészeti és Nőgyógyászati Osztályán dolgozom, de hetente egyszer Budapesten is rendelek.
Főbb szakmai érdeklődésem a női nemi szervi süllyedések és inkontinencia kezelése, a medencefenék izmainak konzervatív terápiája és a medencefenék rekonstrukciós sebészete.

A szülészeten belül szorgalmazom az alternatív szülészeti módszerek alkalmazását a biztonságos kórházi háttér mellett a várandós igényeit a tőlünk telhető legteljesebb módon figyelembe véve.

Rendelések:
Budapest 1132 Váci út 16.
Nagykanizsa 8800 Szekeres József u. 2-8.
Részletek a rendelésekről a honlapon: www.drolah.com

Weboldal: http://www.drolah.com

Facebook: https://m.facebook.com/drolahorsolya/

Kérdés küldése

Kérdések- Válaszok

Cikkeim

vonal
Szeméremajkak összetapadása kislányoknál: miért alakul ki? Mik a tünetei? Hogyan kezelheted otthon? Orvos válaszol
Szeméremajkak összetapadása kislányoknál: miért alakul ki? Mik a tünetei? Hogyan kezelheted otthon? Orvos válaszol
A szeméremajak vagy kisajak összenövések gyermekkorban leginkább 3 hónapos és 6 éves kor között, leggyakrabban 2-3 éveseknél szoktak előfordulni. Ennek tüneteiről, okairól, vizsgálatáról és kezelési módjairól ír szakértőnk, Dr. Oláh Orsolya szülész-nőgyógyász.

Szerző: Szülők lapja | 2017-06-23 00:00:00

tovább a cikkre
6 dolog, ami koraszülést okozhat - akkor is, ha odafigyelsz az egészségedre! - Ezek a leggyakoribb kockázati tényezők a szülész-nőgyógyász szerint
6 dolog, ami koraszülést okozhat - akkor is, ha odafigyelsz az egészségedre! - Ezek a leggyakoribb kockázati tényezők a szülész-nőgyógyász szerint
Kockázati tényezők, ami koraszülést okozhatnak! Szülész-nőgyógyász szakorvos mondja el, hogy melyek a legtipikusabb kockázati tényezők a várandósság alatt, amelyek koraszülést válthatnak ki.

Szerző: Dr. Oláh Orsolya | 2017-02-13 00:00:00

tovább a cikkre
Gyermekkori hüvelyfolyás, hüvely- és szeméremtest gyulladás okai, tünetei, kezelése - Mi a teendő, ha ilyet tapasztalsz kislányodnál?
Gyermekkori hüvelyfolyás, hüvely- és szeméremtest gyulladás okai, tünetei, kezelése - Mi a teendő, ha ilyet tapasztalsz kislányodnál?
Mi okozhatja a gyermekkori hüvelyfolyást? Hogyan vizsgálja meg a gyermeknőgyógyász szakorvos a gyerek pácienseket? Hogyan kezeli az orvos a kellemetlen tüneteket, és mit tehet maga a szülő? Szülész-nőgyógyász szakorvos válaszol.

Szerző: Dr. Oláh Orsolya | 2016-11-29 00:00:00

tovább a cikkre
B12 vitamin: ezért szedd, ha babát vársz! Milyen súlyos magzati rendellenességet okozhat a hiánya? Szülész-nőgyógyász válaszol
B12 vitamin: ezért szedd, ha babát vársz! Milyen súlyos magzati rendellenességet okozhat a hiánya? Szülész-nőgyógyász válaszol
B12 vitaminhiánynál a folsav nem képes megfelelően felszívódni - ez az egyik oka, amiért a kismamáknak különösen oda kell figyelniük a B12 vitamin elegendő bevitelére, sőt, már a babát tervezőknek is időben el kell kezdeni szedniük! Miért fontos a szervezet számára a B12 vitamin? Hasznos információk nem csak kismamáknak szülész-nőgyógyász szakorvosunktól.

Szerző: Dr. Oláh Orsolya | 2016-09-13 00:00:00

tovább a cikkre
Terminustúllépés, túlhordás okai, szövődményei babánál és mamánál - Mikor és hogyan indítják meg a szülést?
Terminustúllépés, túlhordás okai, szövődményei babánál és mamánál - Mikor és hogyan indítják meg a szülést?
Mit jelent a terminustúllépés és a túlhordás? Milyen kockázattal és veszélyekkel járhat a babára és a mamára nézve a túlhordás? Milyen orvosi vizsgálatokat végeznek a kismamánál a 40. hét után? Mikor kell a szülést megindítani? Hogyan történik a szülésindítás? Szülész-nőgyógyász válaszol.

Szerző: Dr. Oláh Orsolya | 2016-08-22 00:00:00

tovább a cikkre
Magnézium terhesség alatt: mennyi magnéziumra van szüksége a kismamáknak? Mik a magnéziumhiány tünetei? Milyen hatással lehet a magzatra?
Magnézium terhesség alatt: mennyi magnéziumra van szüksége a kismamáknak? Mik a magnéziumhiány tünetei? Milyen hatással lehet a magzatra?
A várandós kismamák egyik legfontosabb ásványi anyaga: a magnézium. Ha nem jut elegendő magnéziumhoz a terhes kismama, akkor az kihathat a magzatra is. Mennyi a napi magnézium szükséglet, és melyek a magnéziumhiány tünetei? Szülész-nőgyógyász válaszol.

Szerző: Dr. Oláh Orsolya | 2016-01-29 00:00:00

tovább a cikkre
Terhesség alatti sportolás - Mit szabad és mit tilos edzeni babavárás alatt a nőgyógyász szerint?
Terhesség alatti sportolás - Mit szabad és mit tilos edzeni babavárás alatt a nőgyógyász szerint?
Mik a következményei a terhesség alatti elhízásnak? Mennyit sportolhat egy várandós kismama a terhessége alatt a legújabb orvosi ajánlások szerint? Milyen sportot tilos végeznie egy kismamának? Milyen várandóssági kórképek alatt ellenjavallt a sportolás? Hogyan befolyásolja a testedzés a tejtermelést a szülés után?

Szerző: Dr. Oláh Orsolya | 2015-10-26 00:00:00

tovább a cikkre
Terhességi teszt: legkorábban mikor mutatható ki a terhesség?
Terhességi teszt: legkorábban mikor mutatható ki a terhesség?
Mikor mutatható ki a terhesség a legkorábban? Hány percen belül jelez a terhességi teszt? Biztos választ ad-e a lejárt szavatosságú terhességi teszt? Mikor érdemes a várandós kismamáknak legelőször ultrahang vizsgálatra menniük?

Szerző: Szülők lapja | 2015-10-14 00:00:00

tovább a cikkre
Policisztás ovárium szindrómád van? Így eshetsz könnyebben teherbe
Policisztás ovárium szindrómád van? Így eshetsz könnyebben teherbe
A policisztás petefészek (PCOS) szindróma legnagyobb problémája, hogy meddőséghez vezet. A meddőségi problémák azonban nagyon jó arányban kezelhetők! Szülész-nőgyógyász szakértőnk részletesen elmondja, hogy melyek a PCOS jellemző tünetei, hogyan lehet kezelni, és mit kell tenni a sikeres teherbeeséshez.

Szerző: Dr. Oláh Orsolya | 2015-07-21 00:00:00

tovább a cikkre
Gátizomtorna várandós kismamáknak és szülés utánra - gyakorlatok lépésről lépésre, nőgyógyász szakorvostól
Gátizomtorna várandós kismamáknak és szülés utánra - gyakorlatok lépésről lépésre, nőgyógyász szakorvostól
Napi pár perc gátizomtornával megelőzhetünk és kezelhetünk egy sor női panaszt: vizeletcsepegést, vizeletelakadást, méhelőreesést - sőt, még a házaséletre is kiválóan hat! Így végezzük!

Szerző: Dr. Oláh Orsolya | 2015-02-02 00:00:00

tovább a cikkre
Szülés - Honnan tudhatjuk, hogy meddig tart a vajúdás? Fájdalommentes, alternatív módszerek
Szülés - Honnan tudhatjuk, hogy meddig tart a vajúdás? Fájdalommentes, alternatív módszerek
Mi mindent állapít meg a szülész a szülés előtti méhszájvizsgálat során? Honnan tudhatjuk, hogy a vajúdási szakasz végénél tartunk, és közeledik a kitolás? Milyen alternatív módszerekkel állapítható meg otthon, hogy ideje a kórházba indulnunk? Hasznos ismeretek, amiket minden szülés előtt álló várandós kismamának tudnia kell.

Szerző: Dr. Oláh Orsolya | 2014-12-08 00:00:00

tovább a cikkre

Itt küldhet kérdést Dr. Oláh Orsolya szakértőnknek

Kérdést csak regisztrált, vagy bejelentkezett felhasználó küldhet.

Kérdések - Válaszok

vonal
Oldalak:

108. kérdés

vonal
tavasz
5:37:48
2018-03-13
Kedves Doktornő! 20 hetes kismama vagyok, s a 3 héttel korábbi lelet alapján,amelyben kismértékű B12 vitaminhiány jelentkezett (határértéktől 2 egységgel kisebb)a nőgyógyászom injekciót írt fel pótlásra, heti 1000 mikrog-t, minden hétre. A háziorvosom és egy másik orovos ismerősöm szerint is ez túl nagy dózis, nem kellene hetente (elegendő lenne havonta) ekkora mennyiség. Ön mit gondol,mi az ideális megoldás ilyen esetben, ami a baba számára elegendő, de nem túl sok? Válaszát köszönöm előre is!
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

107. kérdés

vonal
Vikci90
9:32:29
2018-01-07
Tisztelt Szakértő! Párommal kisbabát szeretnénk. A jelenlegi munkahelyemen (gyári operátor) sajnos dolgoznom kell ultrahangos hegesztő gépen és műanyag cső zsugorító (hővel) géppel. Nagy félelmem, hogy 2-3 hétig ki lesz téve a magzatom ennek az ártalomnak. Milyen károsodást szenvedhet ezektől a gépektől? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Viktória
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

106. kérdés

vonal
Vikci90
9:14:27
2018-01-07
Tisztelt Szakértő! Párommal kisbabát szeretnénk. A jelenlegi munkahelyemen (gyári operátor) sajnos dolgoznom kell ultrahangos hegesztő gépen és műanyag cső zsugorító (hővel) géppel. Nagy félelmem, hogy 2-3 hétig ki lesz téve a magzatom ennek az ártalomnak. Milyen károsodást szenvedhet ezektől a gépektől? Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Cseh Viktória
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

105. kérdés

vonal
Ági
3:10:32
2017-06-23
Kedves Orsolya! Két gyermek édesanyja vagyok(2,4 évesek), akiket császármetszéssel segítettek világra. Mindkét esetben spontán szülésre készültem, bár a másodiknál tudtam, hogy nehezebb dolgom lesz. Az első esetben nem tágultam "elég gyorsan", a magzatvíz meconiumos volt, erre hivatkozva javasolták a műtétet, amit 8 órai vajúdás után elfogadtam. A második esetben terminus túllépéssel a 41. héten 12 óra vajúdás után a szülésznő nem megfelelő szívhangokat hallott, a doktornőm ezt nem teljesen erősítette meg, de erre hivatkozva műtétet javasolt, amit nem mertem elutasítani. Szeretnénk harmadik babát, kérdésem, hogy Nyíregyházán vagy környékén tud-e ajánlani olyan orvost, aki megadja az esélyét a vajúdásnak és egy természetes szülésnek. Szívesen veszem szülésznők vagy dúlák ajánlását is. Köszönettel: M.P.Ági
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

104. kérdés

vonal
titi04
9:16:04
2017-06-20
Tisztelt Doktornö:_10 hetes kismama vagyok ;s 2 napja nincs szinte semmi tünetem.A 8 hetes UHn minden rendben volt.Most aggódöm legközelebb 2 hét múlva megyek UH-ra.Volt már 2 vetélésem,amelyek a 6. és a 8.hétben történtek.Lehet ,hogy csak megszüntek a tüneteim,mert egyre jobban a méhlepény veszi át a szerepet?Köszönettel
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

103. kérdés

vonal
titi04
9:10:03
2017-06-20
Tisztelt Doktornö:_10 hetes kismama vagyok ;s 2 napja nincs szinte semmi tünetem.A 8 hetes UHn minden rendben volt.Most aggódöm legközelebb 2 hét múlva megyek UH-ra.Volt már 2 vetélésem,amelyek a 6. és a 8.hétben történtek.Lehet ,hogy csak megszüntek a tüneteim,mert egyre jobban a méhlepény veszi át a szerepet?Köszönettel
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

102. kérdés

vonal
titi04
9:08:02
2017-06-20
Tisztelt Doktornö:_10 hetes kismama vagyok ;s 2 napja nincs szinte semmi tünetem.A 8 hetes UHn minden rendben volt.Most aggódöm legközelebb 2 hét múlva megyek UH-ra.Volt már 2 vetélésem,amelyek a 6. és a 8.hétben történtek.Lehet ,hogy csak megszüntek a tüneteim,mert egyre jobban a méhlepény veszi át a szerepet?Köszönettel
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

101. kérdés

vonal
titi04
9:06:02
2017-06-20
Tisztelt Doktornö:_10 hetes kismama vagyok ;s 2 napja nincs szinte semmi tünetem.A 8 hetes UHn minden rendben volt.Most aggódöm legközelebb 2 hét múlva megyek UH-ra.Volt már 2 vetélésem,amelyek a 6. és a 8.hétben történtek.Lehet ,hogy csak megszüntek a tüneteim,mert egyre jobban a méhlepény veszi át a szerepet?Köszönettel
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

100. kérdés

vonal
marianna1305
5:03:02
2017-04-23
Kedves doktorno!tudom uzenetben nem lehet diagnozist felallitani,de jobban ereznem magam,ha az on velemenyet is hallanam!Sajnos nalunk Karpataljan,nem valami oszinte es odafigyelo nogyagyasz van,mar tisztelet a kivetelnek!!egy 24eves 2gyermekes szoptato anyuka vagyok,kb/12eves korom ota menstrualok,sosem volt rendszeres(na erre a nogyogyasz csak annyit mondot hogy fogamzas gatlot kell szednem,de nem szedek),most marcius 29-ediken volt az utolso menstruacio utolso napja,amikor az nap este balesett tortent es mas nap 72 oras prosztenor tabletat vettem be!ra kovetkezo 4-dik napo,mintha megint megjott volna,meg tesztet is csinaltam,de negativ.3napig tartott a verzes,15-diken megint jelenkezett verzes,de gyenge,ez is 3napig tartott,ma viszont megint jelenkezett!nem faj semmim,de idegesito ez a helyzet/valaszat elore is nagyon szepen koszonom
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2017-05-11 11:55:33

Kedves Marianna! Elnézést, szabadságon voltam, a kérdésére már feltehetően megkapta a választ.

99. kérdés

vonal
Erika.Regina91
9:48:56
2017-01-18
Tisztelt Doktornő! Abban szeretném kérni a segítségét, hogy a tegnapi nap folyamán (2017.01.17.) fehér pöttyöket találtam a jobb mellbimbóm körül. Közvetlenem közel a mellbimbóhoz. Amúgy nem fáj, nem viszket. Ehhez kapcsolódóan az elmúlt hónapban híztam 3kg-ot és ennek a nagy része a mellemen látszik meg. Plusz ebben a hónapban próbálkoztunk először a párommal a babával. Nem tudom, hogy ezeknek van-e köze a mellemen lévő pöttyökhöz. Segítségét és válaszát előre is köszönöm. Üdvözlettel: Erika
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2017-01-24 11:52:28

Kedves Erika! A fehér pöttyök nem lehet, hogy már korábban is ott voltak? Nem hiszem, hogy köze van ezeknek egymáshoz.

98. kérdés

vonal
Klau91
7:45:34
2017-01-10
Kedves Doktor nő! Azzal a kéréssel fordulok önhöz hogy 9. napja együtt voltam a párommal ( babát szeretnénk). 3 napja iszonyatosan fájnak a bimbóim és érzékenyek. 8.én kellett volna nem megjönnie ,de tegnap délután óta halvány piros vérzésem van. Jobban mondva szinte csak ha wc re megyek. Ez mi lehet? Talán baba vagy nem ? előre is köszönöm válaszát
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

97. kérdés

vonal
Zsazsi
3:59:45
2016-12-10
Kedves Doktor Nő, Babatervezés miatt vérvételen voltam, a ciklus 2.napján a következő laboreredményem lett (32 éves vagyok): TSH: 1,95 mUI/L FSH 17,7 UI/L LH 7,3 UI/L Oestradiol 178 pmol/L Tesztoszteron 0,69 nmol/L alatt Prolactin 250 mIU/L Ezek az értékek 50 ug Euthyrox szedése mellett kaptam (TSH-m 3,8-4,1 körül volt régebben). Petefészkek rendben, PCOS nincs. Menstruáció 27 naponként van, 5 napos, a 20-22 naptól barnázás. Erősen hátrahajló méh, erős, fájdalmas menstruáció jellemző. Sok édességet eszem, 165 cm, 53 kg vagyok, stresszes életmódot folytatok. Ön véleménye szerint a TSH emelkedett értéke mitől lehetséges? IR okozhatja vagy más is? Nagyon szépen köszönöm! Üdvözlettel: Zsanett
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-12-29 00:37:35

Kedves Zsazsi! Ez a TSH rendben van, ha jól látom. 1,95 mIU/l-t írt, ugye? IR tudtommal nem okozza a TSH emelkedését, a barnás pecsételés arra utal, hogy a ciklus második felében elégtelen a progeszteron szintje, ezt szükség esetén lehet kezelni.

96. kérdés

vonal
Klári
4:16:15
2016-10-16
Üdvözlöm! Kb. 5 hetes terhes vagyok. Czeizel magzatvédő vitamint szedek. Szedhetek e mellé kálcium-magnézium tablettát is, mivel laktózérzékeny vagyok, így kevés tejtermékeket tudok fogyasztani. Neo-panpur időnként is szedése megengedett? Köszönöm a válaszát! Üdv, Klára
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-10-21 05:00:51

Kedves Klára! A kálcium-magnézium tabletta mehet, én még külön szednék hozzá napi egy MagneB6-ot vagy Magnerotot. A Neo-panpurban ha jól tudom, csak emésztőenzimek vannak, így azt hiszem, hogy azt is szedheti mértékkel.

95. kérdés

vonal
kisildiko
2:24:43
2016-10-12
szia 2016.09.03 i kán volt az utolso menszeszem és 16. án voltunk együtt a párommal most kellett volna megjönnie oktobre hamadikán. csináltam tesztet 1 csik jelent meg .de nagyon agodom mert már a 10 napja hogy nem jött meg .sokszor szédülök ,fáradékonyabb vagyok de még semmi jelet nem éreztem .mit tegyek .
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-10-12 13:18:52

Lent a válasz!

94. kérdés

vonal
kisildiko
2:21:44
2016-10-12
szia 2016.09.03 i kán volt az utolso menszeszem és 16. án voltunk együtt a párommal most kellett volna megjönnie oktobre hamadikán. csináltam tesztet 1 csik jelent meg .de nagyon agodom mert már a 10 napja hogy nem jött meg .sokszor szédülök ,fáradékonyabb vagyok de még semmi jelet nem éreztem .mit tegyek .
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-10-12 13:18:38

Lent a válasz.

93. kérdés

vonal
kisildiko
2:11:44
2016-10-12
szia 2016.09.03 i kán volt az utolso menszeszem és 16. án voltunk együtt a párommal most kellett volna megjönnie oktobre hamadikán. csináltam tesztet 1 csik jelent meg .de nagyon agodom mert már a 10 napja hogy nem jött meg .sokszor szédülök ,fáradékonyabb vagyok de még semmi jelet nem éreztem .mit tegyek .
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-10-12 13:18:18

Kedves Ildikó! Ha negatív a teszt, valószínűleg nem terhes. Kérem keressen fel nőgyógyászt vizsgálat céljából! Minden jót!

92. kérdés

vonal
CzK1127
7:44:33
2016-10-11
Kedves Doktornő! 5hét 2 napos kismama vagyok jelenleg. 1 hete Duphastont írt fel az orvos barna folyásra 2x1-et, majd ha erősödne, akkor 3x1-et, ma voltam egy másik orvosnál, aki Progesterone Exeltis 200 mg-ot írt fel, azonban hüvelybe, aminek a betegtájékoztató teljesen ellent mond. Kizárólag szájon át történő alkalmazás van ráírva, valamint azt is hallottam, hogy ez a gyógyszer nem terheseknek való. Aggódóm egy kicsit emiatt, nem szívesen raknék fel most hüvelybe semmit, már csak a barna folyás miatt sem. Mi erről a véleménye önnek? Köszönöm!
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-10-11 19:33:24

Kedves Kérdező! Bár nincs ráírva, valóban szabad ezt is hüvelyen keresztül, ne aggódjon emiatt!

91. kérdés

vonal
RebiMáté
9:54:10
2016-10-08
Tisztelt Doktornő! Olyan problémával fordulok önhöz, hogy ezen a héten 3x görcsölt be az alhasam,nem is nevezhető görcsnek inkább nagyon erős fájdalomnak. Szeptember 6.-án volt az utolsó mensesem. 2 hónapja Duphastont szedek. Tegnap este nemi aktus után kibírhatatlan fájdalmaim lettek,de nem görcsök hanem nagyon erős fájás szerűek. A melegvíz enyhítette de azóta is tompán fáj a hasam.xepil Tesztem negatív. A gabriel teszt 1 hete pozitív volt. Válaszát előre is köszönöm.
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-10-09 11:18:47

Kedves Asszonyom. Lehet, hogy egy korai vetelese fog beindulni, de a biztonsag kedveert jelentkezzen nőgyógyásznál vizsgálatra! Minden jot!

90. kérdés

vonal
vike0405
9:23:15
2016-10-04
Tisztelt Doktornő!Április óta próbálkozunk kisbabával de eddig sikertelenül.Most 28-án kellett volna megjönnie.29 es ciklusaim vannak.Viszont minden teszt negativ volt.Lehetek terhes vagy valami gond van?Várom válaszát.Köszönöm
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-10-09 11:16:21

Kedves Vike! Ha negatív a teszt, akkor valoszinuleg nem terhes, kiveve ha egy kesobbi ovulacioja volt, emiatt en ismetelnek egy tesztet egy hettel kesobb. Ha nem az, akkor lehet hogy kimaradt egy peteerese, es emiatt kesik a menses. Ha hetekig elhuzodik, jelentkezzen nogyogyasznal vizsgalatra. Minden jo!

89. kérdés

vonal
sh
1:04:32
2016-08-31
Tisztelt Doktornő! aug 8án aktus történt, ahol baleset történt, a gumi mellett. Rá következő 14 órán belül Escapelle tablettát vettem be. Most hétfőn rendes időben, (szokás szerint görcsökkel) megjött a menzeszem, csak kisebb mennyiségben. Őszintén szólva nagyon ideges vagyok, ezért pénteken csináltam egy tesztet. Negatív lett. Túl korán csináltam a tesztet? A teszt tájékoztatója szerint a kimaradt menzeszt követő első naptól lehet csinálni tesztet. Akkor az én esetemben mikortól tudok megbízható eredményű tesztet végezni? Nagyon aggódom, hogy baj van......!!!!! Köszönöm válaszát.
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-09-07 01:29:19

Kedves Kérdező! Ha aug. 8-án volt a peteérése, és netán teherbe esett, a leghamarabb 20-a körül lenne pozitív a teszt, ha egy érzékeny tesztet venne. Tehát valószínű, hogy nem lett terhes. Minden jót!

88. kérdés

vonal
Mucus019
5:39:42
2016-08-24
Jó napot kívánok! Meg szeretném azt kérdezni,hogy I3410 szív betegségem van. Két éve diagnosztizálták nálam,azóta nem romlott az állapotom és nem is javult. Most fenn áll a terhesség esélye. Az lenne a kérdésem hogy,ez miatt a betegség miatt a terhesség ideje alatt lehet-e valami komplikáció? És hogy hány százalék esély van arra hogy természetes úton hozhatom világra a gyermekemet? Köszönöm előre is válaszát!
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-09-07 01:08:12

A szívbetegségéből adódó kockázat mértékét a kardiológus kezelőorvosa tudja megítélni. A kisbaba szempontjából attól függ, hogy milyen súlyos a betegsége. A spontán szülés is ettől függ. Konzultáljon a gondozó szülészével. Minden jót!

87. kérdés

vonal
charlotte
9:05:34
2016-08-04
Kedves Doktornő! 34 hetes terhes vagyok és szeretném megkérdezni, hogy az alábbi tüneteim normálisak-e a terhesség alatt, vagy kell-e aggódni miattuk. Alhasi szurkálásaim vannak, vagy lehet úgy mondani egy egy kisebb területet érintő görcsök, főleg alul, alul-oldalt. Elsősorban mozgáskor, bizonyos pozitúrák felvételekor, többnyire nem tart sokáig és ha lepihenek egy kényelmes pózba, akkor elmúlik. Ha az ágyban fordulok akkor is sokat előfordul illetve ha pl. arra ébredek, h tele a hólyagom, akkor szinte fel sem bírok kelni, úgy szúr, nem tudok kiegyenesedni, de pisilés után jobb. Én normálisnak gondolnám ezeket a tüneteket, ami miatt aggasztanak, hogy elég gyakoriak, van olyan nap, hogy egész nap elszúrogat itt ott., tehát egy általános diszkomfort érzés van a hasamban. Azért is furcsa, mert az első terhességem alatt semmi ilyen kellemetlenségem nem volt. De görcsölni határozottan nem görcsölök, igazán érezhető, fájdalmas összehúzódásaim sincsenek. A baba rengeteget mozog nagyon intenzíven. Elvileg minden más rendben van, félidő óta 3100-as a méhszájértékem, szedek magnéziumot (3x2 magnerot). Az orvosom két hét szabira ment és nem érzem olyan komolynak a problémát, hogy máshoz rohanjak, de azért szerettem volna Önt megkérdezni. Köszönettel!
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-09-07 01:29:22

Kedves Kérdező! Ha nem tágul és rövidül tovább a méhszáj, nincs vérzés, nem szokott bajt csinálni a rendszerteln alhasi szurkalas. Remelem elmult panasza kozben, sajnos szabadsagon voltam. Minden jot!

86. kérdés

vonal
vike0405
1:00:28
2016-08-02
Kedves Doktornő.4 hónapja próbálkozunk kistestvért összehozni.Eddig nem sikerült.Július 2- án volt meg utoljára.16 tól sokszor próbálkoztunk.Most vasárnap kellett volna megjönnie.29 es ciklusaim vannak.A teszt negativ reggeli vizeletből.Viszont egy kis rózsaszines folyásom volt este reggel.De most semmi.Nem is görcsölök úgy mint mikor megjön.Bízhatok még babában?Kérem segítsen nagyon szeretnék babát.Nem tudom miért nem sikerül.25 vagyok
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-08-02 23:07:45

Kedves Vike! Ismételjen tesztet néhány nap múlva mindenképp. A peteérés pontos idejének meghatározásához használjon ovulációs tesztet (drogéria, patika). Még néhány hónapig próbálkozzanak, ha nem sikerül, keressen fel nőgyógyászt!

85. kérdés

vonal
Nellcska
9:53:01
2016-07-21
Szerencsére nen vagyok Crohn-beteg. A fistula szülési sérülés következtében alakulhatott ki. A pontos okát még mindig nem tudom. Ön szerint a hüvely regenerálódik egy ilyen műtét után?
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-08-02 23:04:42

Ha eredményes a műtét, akkor igen, regenerálódik.

84. kérdés

vonal
Nellcska
5:54:04
2016-07-19
A kisfiam 6 és fél hónapos. Azért javasolta, mert eredetileg úgy tervezték,hogy műtét után az intenzìvre visznek. Flexant kapok és semmilyen más gyógyszrt nem szedek.
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-07-19 18:25:02

Nyugodtan szoptasson. A fistula Crohn betegség következménye volt?

83. kérdés

vonal
Nellcska
8:14:17
2016-07-19
Kedves Doktornő! Rectovaginalis fistula műtétem volt sztóma kialakítással. A sebészem tanácsára az anyatejemet el kezdtem elapasztani Bromocriptin segítségével. Egy hétig szedtem. De teljesen nem apadt el. Most, hogy túl vagyok a műtéten megint termelődik a tejem. A kérdésem az lenne,hogy szoptathatom-e még a kisfiam? Ha nem, akkor szedhetem-e ismét a Bromocriptint vérhígígító mellett? Válaszát előre is köszönöm.
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-07-19 12:23:26

Kedves Nellcska! Mennyi idős a kisfia és milyen vérhigítót kap? Az apasztást azert javasoltak, hogy a mutet utani labadozas mellett ne terhelje magát? Más gyogyszert is szed?

82. kérdés

vonal
vike0405
8:20:13
2016-07-02
Kedves doktornő!Május közepén próbálkoztunk párommal de junius 2-án megjött és elég darabos volt nem olyan mint szokott.igy le is tettünk a dologról.de múlt hónapban elkezdett fájni a mellem és meg is nőttek viszont tegnap nem jött meg.mindig 29 napos ciklusaim voltak nagyon rendszeres volt és sose fájt a mellem kivéve terhességnél.teszteltem de negativ.lehet baba?és lehet májusban fogant?várom válaszát.köszönöm
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-07-19 00:14:36

Kedves Vike! Ilyenkor erdemes par nappal kesobb ismet tesztelni! Lehet terhes, igen.

81. kérdés

vonal
Kata
0:26:12
2016-06-12
Tisztelt Doktornő! Szeretném megkérdezni,hogy mikor kezdi meg magánrendelését? Válaszát előre is köszönöm! Tisztelettel: Kata
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-06-12 23:33:50

Kedves Kata! Szeptember előtt biztos nem, de a honlapon jelezve lesz! Köszönöm a türelmet! www.drolah.com Üdvözlettel: Oláh Orsolya

80. kérdés

vonal
Katica
0:59:04
2016-05-02
Tisztelt Dr.Nő. 41 éves vagyok lehetséges hogy a változókorba kerültem januárban nem volt meg a menstruáciom utána meg kétszer egymást után egy hét szünetel utána meg jött rendes időre. Most megint késik màr egy hetet. Tisztelettel Papp Katalin
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-05-18 14:53:14

Ld. az előző választ.

79. kérdés

vonal
Diko94
2:05:37
2016-04-19
Tisztelt Dr. Nő. Március 7-én volt egy ab.incopletem ami után 1 napig se tartott vérzésem. 5hét és 4 napra jelentkezett menstruációm, de már az 5-ik napon vagyok és mégis erős a vérzés. Arra lennék kiváncsi, hogy Ön szerin ez normális? Válaszát köszönöm Tisztelettel: Ildikó
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-05-18 14:46:44

Lásd alább a választ.

78. kérdés

vonal
Diko94
1:53:42
2016-04-19
Tisztelt Dr. Nő. Március 7-én volt egy ab.incopletem ami után 1 napig se tartott vérzésem. 5hét és 4 napra jelentkezett menstruációm, de már az 5-ik napon vagyok és mégis erős a vérzés. Arra lennék kiváncsi, hogy Ön szerin ez normális? Válaszát köszönöm Tisztelettel: Ildikó
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-05-18 14:45:52

Egy vetélés után ez még beleférhet. Ha bármi rendellenesség állna fent, az a kontroll alkalmaval úgyis kiderül.

77. kérdés

vonal
Marcsika
6:01:03
2016-04-11
Kedves Doktornő! Előző levelemhez kiegészítésként megemlíteném a következőket: 36 éves vagyok, 11,5 éve szültem. A terhesség elejére már nem emlékszem, de azt tudom, hogy mindig a pocakomat fogtam, mert fájt a hasam. Koraszülés (34.hét) lett a vége. Ezért aggaszt most a hasfájás. Köszönöm!
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-05-18 14:40:18

Az első trimeszteri görcsök gyakoriak, sok mindent nem lehet tenni. Megpróbálkozhat a magnézium tablettával, maximum napi 3x1000 mg dózisban. De még fontosabb a nyugalom, a stressz kerulése.

76. kérdés

vonal
Marcsika
8:23:05
2016-04-10
Kedves Doktornő! kb 5 hetes terhes vagyok. nagyon sokat fáj a hasam, olyan, mint amikor meg akar jönni a mensesem. Rossz a közérzetem, émelygés és fáradékonyság áll fenn. Ez mind normális? Illetve meddig tarthat? Köszönöm!
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-05-18 14:35:19

A fenti tünetek mind gyakoriak, de szerencsére általában az első trimeszter végére megszűnnek.

75. kérdés

vonal
babi87
0:21:50
2016-02-17
Tisztelt Dr. Oláh Orsolya! Érdeklődnék,hogy van e valami módszer amivel ki lehet mutatni hogy mikor van peteérés?Mert hallottam már több féle módszerről de nem tudom melyik a jobb és a gyógyszertárban melyiket lehetne megvenni!Előre is köszönöm! Tisztelettel Szilvia!
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-02-19 08:26:21

Kedves Szilvia! A legegyszerűbb az ovulációs vagy LH teszt, hasonlóan működik, mint egy terhességi teszt, több leírást talál róla az interneten. Bármelyiket választhatja, érdemes olyat venni, amiben 5-5 db is van csomagonként.

74. kérdés

vonal
Edó29
6:11:14
2016-02-16
Tisztelt Doktornő! A testvéremék családjában felbukkant a bélféreg, és mivel sokat vigyázok rájuk mi is küldtünk tenyészteni mintát de negatív lett az eredmény. Sajnos az én székletemben ma láttam kicsi fehér mozgó férget de mivel drnő szabadságon van így az ön véleményét is szeretném kikérni. 38 hetes terhesen mennyire veszélyes ez a babára és rám? lehet kezelni? a helyettes orvos simán elküldött hogy majd elmúlik de közeleg a szülés időpontja és nagyon félek hogy mi lesz........ segítségét nagyon szépen köszönöm.
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-02-29 18:38:33

Kedves Kismama! A babára nem veszélyes, és önre sem, valószínűleg cérnagilisztáról van szó. A szülés előtt célszerű lenne megszüntetni, 38 hetesen elvileg a gyógyszer már adható. Addig egyen sok foghagymát, a régiek ezzel kezelték.

73. kérdés

vonal
Edó29
6:09:09
2016-02-16
Tisztelt Doktornő! A testvéremék családjában felbukkant a bélféreg, és mivel sokat vigyázok rájuk mi is küldtünk tenyészteni mintát de negatív lett az eredmény. Sajnos az én székletemben ma láttam kicsi fehér mozgó férget de mivel drnő szabadságon van így az ön véleményét is szeretném kikérni. 38 hetes terhesen mennyire veszélyes ez a babára és rám? lehet kezelni? a helyettes orvos simán elküldött hogy majd elmúlik de közeleg a szülés időpontja és nagyon félek hogy mi lesz........ segítségét nagyon szépen köszönöm.
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

72. kérdés

vonal
Ditta29
6:29:14
2016-02-10
azal a kérdésemmel fordulnék Önhöz, hogy megkérdezem, hogy menzesz alatt hasmenés és rosszullét jön rám idén már másodjára! Mitől lehet?
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-02-16 11:03:36

A menses alatti hasmenés nem ritka tünet, a görcsök ráterjedhetnek a belekre is. Erről több elérhető írás van az interneten. Amennyiben eddig nem volt ezzel problémája, érdemes a megnyugtatása céljából felkeresnie egy nőgyógyászt, hogy minden egyéb okot ki tudjanak zárni.

71. kérdés

vonal
eszti
3:06:34
2016-02-05
Tisztelt Doktornő! Azt szeretném megtudni,hogy terhesség alatt,ha minden rendben van hányadik hétig szabad szexuális életet élni? Válaszát előre is köszönöm! Eszter
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-02-05 14:47:58

Kedves Eszter! Akár a 42.hétig...;)

70. kérdés

vonal
Boszy78
2:25:15
2016-01-26
Tisztelt Doktornő! Olyan kérdésem lenne, hogy december 19.-én volt meg utoljára a vérzésem, most e hónap 18-án ismét meg kellett volna jönnie de helyette csak pecsételtem egy fél napig azóta barnás rózsaszínes folyásom van. Szeretnénk kisbabát így nem tudom van annak esélye, hogy most sikerülhetett? 37 éves vagyok, mindent rendben találtak nálam. Vannak tüneteim szédülés, hányás, hányinger, mellfájdalom és nagyon megnőtt az alvásigényem is. Teszt nem volt egyértelmű negatív amit elvégeztem. Szeretném ha válaszával megnyugtatna, vagy tanácsot adna. Köszönettel Brigitta
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-02-05 14:49:34

Kedves Brigitta! Ilyen korai terhességnél még csak a teszt a biztos. Végezzen többet, lehetőleg magas érzékenységűt!

69. kérdés

vonal
BogiAnyu
0:31:44
2016-01-25
Tisztelt Doktornő! 2014.12.03.-án adtam életet csodálatos kislányomnak, természetes úton. 3 hétre rá sajnos pilonidalis cysztát diagnosztizáltak nálam amit sürgősségileg megnyitottak, hosszú lábadozás után de most már jól vagyok. A kérdésem az lenne, hogy akadálya-e ez a következő szülésnek? Volt már olyan páciense aki ez után szült? Még 2 babát tervezünk a férjemmel. Válaszát előre is köszönöm!
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-02-05 15:25:16

Tudtommal nincs akadálya a hüvelyi szülésnek!

68. kérdés

vonal
Noala
6:43:22
2016-01-17
Kedves Doktornő! Az első babámat várom,ma vagyok 17 hetes.Pár napja elkezdett fájni a hasamalja,ami akkor sem múlik, ha pihenek vagy fekszem.A fájdalom,erősségű olykor 10- es skálán 6-7 erősségű.Nem görcsölök,inkább égő és szúró érzést érzek.A kérdésem az lenne,hogy ez valóban normális -e vagy egyáltalán van-e köze a terhességhez, vagy esetleg valami más lehet a baj.A nőgyógyászom nem túl segítőkész és csak annyit mondd,pihenés és magnézium. Válaszát előre is köszönöm.
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-01-17 19:58:33

Ha a görcsölés mellett nincs vérzés és nem nyílik illetve rövidül meg a méhszáj, akkor nem kell aggódnia, de ezt nőgyógyász tudja csak megállapítani. Ha a vizeletürítés is fájdalmas, akkor lehet egy hólyaghurut is (cystitis ac.) a háttérben. A várandósság alatti görcsökön a pihenés, stresszmentes életmód, és valamennyire valóban a szájon át szedett magnézium is segít.

67. kérdés

vonal
Tünde
0:30:23
2016-01-15
Kedves Doktornő! Második gyermekemet várom. 12 évvel ezelőtt fixálták a gerincem,kaptam titánt és csavarokat. Szeretném megkérdezni,Ön szerint szülhetek természetes úton vagy mindenképp császármetszés szükséges? Esetleg volt már hasonló esete? Válaszát előre is köszönöm!
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-01-15 13:04:25

Kedves Tünde! Az ortopéd sebész kollégának kell ebben a kérdésben állást foglalnia, akihez visszajár kontrollra. Ha már nincs rendszeres kontroll alatt, akkor a területileg illetékes szakrendelést kell felkeresnie. Attól függ, hogy mennyire volt súlyos az állapota a beavatkozás előtt.

66. kérdés

vonal
beacska0515
2:47:35
2016-01-14
Kedves Doktornő! Az első babámat várom most jelenleg a 20 hétben járunk. A genetikai uh-n a köldökzsinórban 3 ér helyett csak 2 találtak. A baba szervei tökéletesen működnek de egy genetikus azt mondta hogy még így is lehet a babának szellemi fogyatékossága. Párommal úgy döntöttünk hogy levetetjük a magzatvizet. A kérdésem az lenne milyen szerepe van a 3 érnek, mit befolyásol, milyen szellemi fogyatékossága lehet, milyen kockázata van a magzatvíz vételnek? Előre is köszönöm válaszát.
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-01-17 20:05:20

A két ér a köldökzsinórban önmagában nem probléma, bőven elég a magzati keringés megfelelő kiszolgálásához. Amiatt kell rá jobban odafigyelni, mert bizonyos kromoszóma rendellenességekben gyakrabban fordul elő ez a lelet (arteria umbilicalis singularis), mint normál várandósságokban. Ezeknek a legnagyobb hányadát a magzatvízmintavétellel ki lehet zárni. A magzatvízmintavétel ugyanakkor kockázatos is, pl. megrepedhet a magzatburok a beavatkozást követően, ami súlyos következménnyel, vetéléssel járhat. Az előnyöket és hátrányokat mérlegelve Önöknek kell eldönteni, hogy a beavatkozás mellett döntenek-e. A kockázatokról természetesen a genetikus kolléga ad részletesebb felvilágosítást.

65. kérdés

vonal
Andrea74
9:53:58
2016-01-12
Kedves doktornő. Szeretném megtudni a véleményét.41 éves vagyok 4 gyermekem született,utolsó babánál elkötettem magam.Menstruációs problémám van amivel kerestem már fel szakembert.Se rákszürés se hasi ultrahang nem mutatott ki elváltozást.Erős a vérzés alvadt vérdarabokkal az első 1-2 napon majd a mensi elmúlik majd és 1-2 nap és visszatér enyhe formában ami barnás folyássá válik ez a folyamat eltart 9-10 napig.Küretet végeztek ami után egy darabig jobb volt.Szeretném tudni mi az oka az ilyen vérzésnek ill hogy hogyan lehetne véglegesen megszüntetni a problémát,eléggé elkeserít a probláma.Válaszát előre is köszönöm.Andrea
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-01-15 01:20:11

Kedves Andrea! Ha a curette nem mutatott ki kórosat, úgy a vérzés hátterében hormonális okot sejtek. Tartós rendszertelen vérzés esetén azonban a curette megismétlése javasolt évente, mert csak így lehet kizárni, hogy nincsen valami szövettani elváltozás a háttérben. A szövettantól is függ, hogy gyógyszeres kezeléssel javulhatnak a panaszok, az esetek egy részében igen. De nagyon sokszor magától is megáll, ha rendeződnek a nemi hormonszintek.

64. kérdés

vonal
CzK1127
4:02:15
2016-01-08
Kedves Doktornő! Ma voltam nőgyógyásznál, mivel nagyon úgy néz ki, hogy babát várunk. 3 pozitív terhességi teszt lett, csináltak hüvelyi ultrahangot és a petezsák már látszott. Azonban 2 napja halvány barna folyásom van, előtte nagyon halvány rózsaszín 1 napig. Kaptam rá 3 doboz Utrogestant, amiből 3x1-et kell szednem. Valamint a leleten ez szerepel: Bal ov-ban CL. Ez mit jelent pontosan? Valamint visszatérő (6 éve) húgyúti problémák miatt december 21-26 között Tarivid-et szedtem a csípő, fájó vizeletre, azonban a vizeletem negatív volt. Ezek után na nőgyógyász nézett meg, vett kenetet és tenyésztett, az is negatív lett, mint utólag kiderült, de használtam kúpot. (Macmiror-7 napig) A kérdésem az lenne, hogy ez nem fog gondot okozni akár a későbbiekben a babának, mivel akkor már valószínűleg megvolt. 2 hét múlva kell visszamennem, de úgy érzem ez a vizsgálat nem volt valami alapos. Legalábbis semmit nem mondott. Csinált ultrahangot, felírta a bogyót és kész, valamint mondta, hogy úgy néz ki jó helyen tapadt meg. Az utolsó menzeszem dec. 1-jén volt. Segítségét előre is köszönöm! Kata
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-01-15 01:16:59

Kedves Kata! A CL a sárgatestet jelenti, ez jót jelent csak. A barnás/rózsaszínes vérzés gyakori a várandósság elején, emiatt ne aggódjon, amíg szépen fejlődik a magzat, addig nem lesz gond. Az szedett antibiotikumot nem ajánlják az első trimeszterben, de ettől függetlenül nagyon kicsi az esélye, hogy a babára ez ártalmas lenne. Különösen oda kell figyelni majd az első trimeszteri ultrahang vizsgálatnál, és jelezze majd az orvosának, hogy szedte a gyógyszert. De azért aggodalomra nincsen szükség.

63. kérdés

vonal
Momó2016
2:21:16
2016-01-05
Kedves Doktornő! Párommal gyereket szeretnénk,viszont laktózérzékeny vagyok. Ugyanannyi az esélyem a teherbeesésre mint egy nem laktózérzékenynek? Nagyon köszönöm válaszát! Mónika
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-01-15 01:11:54

Amennyiben kizárja az étrendjéből a tejtermékeket legjobb tudásom szerint igen, azonosak az esélyei.

62. kérdés

vonal
Dori
8:35:28
2016-01-05
Kedves doktornő! Volt egy műtétem ahol sajnos az egyik petefészkemet ki kellett venni, mert Cysta volt rajta.Azóta viszont nincs menstruációm. Van-e valami megoldás rá?Válaszát előre is köszönöm! Dóri
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-01-15 01:11:02

Kedves Dóri! Egy petefészek is tökéletesen fenn tudja tartani a hormontermelést. Legyen türelmes, ha nem volt rég a műtét, ez rendeződhet. Ellenben egyéb okok kizárása céljából keressen fel nőgyógyász szakembert! Minden jót!

61. kérdés

vonal
Éva23
1:06:05
2016-01-01
Kedves doktornő! November16 volt az utolso menzeszem azota semmi,csinàltam tesztet de nagyon halvàny a màsodik csik..nem tudom hogy most van baba vagy sem?? Azt szeretném kérdezni még hogy most 1éve hogy szültem ha esetleg babàt vàrok megint az nem e problema hogy 1 év elteltével megint babàt vàrok??
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2016-01-01 22:20:09

Kedves Éva! Ha nagyon halvány a csík, akkor valószínűleg nagyon korai a terhessége, lehet, hogy ebben a hónapban később történt a peteérése, mint szokott. Ismételje meg a tesztet néhány nap múlva. Nem probléma az egy év. Ha császármetszése volt, akkor viszont kicsit fokozottabb odafigyelésre lesz szükség a gondozása során.

60. kérdés

vonal
bzsuzsanna93
7:48:07
2015-12-17
Jó napot kívànok! Én màr idén jàrtam magànàl az ügyeleten erős hasfàjàssal és hànyàssal. Akkor ajànlott nekem 1 spiràlos fogamzásgàtlót ami ha jól emlékszem 3 évre szól és ez utàn szeretnék étdeklődni. Januàrban megyek haza ha minden jól megy és szeretnék én is eggyett ha lehetséges.
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2015-12-29 20:37:01

Kedves Zsuzsanna! Jelentkezzen be vizsgálatra, a méhen belüli fogamzásgátló felhelyezését nőgyógyászati vizsgálat kell, hogy megelőzze!

59. kérdés

vonal
Laura
2:43:14
2015-12-16
Jonapot kivanok doktornő! Ma voltam onnel a korhazba.erdeklodnek hpv gyanus vagyok az fertőző??parom elkaphatta esetleg?nemi eletet most nem elhetek?visszajelzeset megkoszonem
szakértő fényképe

Dr. Oláh Orsolya

szülész-nőgyógyász

2015-12-29 20:34:15

Kedves Laura! A HPV gyanú nem biztos h fertőzés is. A biztos eredmény a fizetős HPV tipizálás. A párjának átadhatja, de a fèrfiaknàl csak nagyon ritkan okoz gondot, és általában hamar kiürül. Nemi életet élhetnek. A kontroll vizsgálatot ne hanyagolja el.

Vissza az előző oldalra

hirdetés

BABÁT VÁRSZ?

Kíváncsi vagy, hogy mekkora? Mit érez? Hallja-e, ha beszélsz hozzá? Tudj meg mindent a babavárás csodájáról, miközben életed legfontosabb naplóját töltögeted a saját pocakos és ultrahang fotóiddal, érzéseiddel, élményeiddel. Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

Szakértők

Képgaléria

Hivatalos ügyek

CSED igénylés 2018: már apukák is igényelhetik a CSED-et! - Mikor jogosult egy apa a csecsemőgondozási díjra?  tovább

Ismerős történet: anyuka terhes lesz, apuka a háttérbe szorulva érzi magát, apuka bepánikol a sok változástól, és továbbáll. De mi helyzet akkor, amikor az anya hagyja el a családját,...

Termékvisszahívás - Ezt a bébiételt ne add a gyereknek! Mérgező hatású atropint találtak benne, figyelmeztet a Nébih tovább

Az Univer Product Zrt. visszahívja az általa gyártott és forgalmazott "brokkoli főzelék csirkehússal 8 hónapos kortól" bébiételt, mert atropint találtak benne....

Munkavállalás külföldön 2018: Ez az egyik legfontosabb teendő, mielőtt az EU-n belül külföldre mész dolgozni tovább

Mit kell tenni, ha külföldön vállal valaki munkát? Milyen bejelentési kötelezettségek terhelik? Hogyan kerülhető el a járulékfizetési kötelezettség felhalmozódása? Sok külföldön munkát...

Adóbevallás 2018: már csak néhány napod van átnézned a NAV tervezetét - Figyelj a kedvezményekre, kiegészítésekre! tovább

Ha egyetértesz a NAV szja-tervezetével, nem kell tenned semmit, a tervezet 2018. május 22-én hivatalos szja-bevallássá válik. A dokumentumot azonban célszerű átnézned annak érdekében, hogy...

SZÉP-kártyád van? Sok pénzt elbukhatsz, ha feledékeny vagy! - Mire kell most nagyon odafigyelned? tovább

Tudta, hogy évente óriási összegű pénzt veszítenek a munkavállalók a feledékenységük miatt? A munkáltatók és a munkavállalók körében igen népszerűek a SZÉP kártyás juttatások....

Szoptatás

Tejkiütés babánál: okai, tünetei, kezelése - Mikor szükséges orvoshoz vinni a kisbabád a kiütések miatt? tovább

A tejkiütés (más néven crusta lactea) már nevében is utal arra, hogy okának a tejet – legtöbbször az anyatejet – tartják, hiszen általában szoptatott babáknál látható, de ugyanolyan...

Babaétrend 2017: régi alapelvek dőltek meg a szoptatással, hozzátáplálással kapcsolatban! - Új javaslatok a szakembertől tovább

Meddig ideális a kizárólag anyatejes táplálás? Hogyan kerülheti el a baba az ételallergiát? Kell-e speciális étrend szoptatás alatt? A szakember új alapokra helyezi a szoptatás és hozzátáplálás...

Szoptatás: legalább hány hónapig szoptasd a kisbabád? Milyen előnyökkel jár a szoptatás a babának és a mamának? tovább

Születés Hete Fesztivál - milyen előnyökkel jár a szoptatás a babának és mamának? Milyen betegségek kockázatát csökkenti a szoptatás? A szoptatás előnyei és jótékony hatásai, az anyatej...

Szoptatás világhete: 6 hónapos korára már csak a babák fele kap anyatejet tovább

Miért az anyatej a legtökéletesebb táplálék a babának? Miért hagynak fel általában a szoptatással a kismamák? Mi történik, ha a baba 1 éves kora előtt kap tehéntejet? A Szoptatás Világhete...

Szoptatás világnapja - Miért fontos az anyatej a babának és az anyának? tovább

Az anyatej természetes, speciális anyagai révén biztosítja a csecsemő aktuális tápanyagszükségletét, a szoptatás pedig megalapozza a kiegyensúlyozott fejlődést - hívta fel a figyelmet Bábiné...

Párkapcsolat

Párkapcsolat

Boldog párkapcsolatra vágysz? 10 fontos dolog, amit minden nap mondj el a párodnak - Ezt tanácsolja a szakértő tovább

Ez az oka, hogy sok párkapcsolat tönkremegy, miután megszületett a gyerek! - Miben hibázik a legtöbb apa és anya? tovább

10 dolog, amiről a boldog párok rendszeresen beszélgetnek - A párterapeuta elárulja tovább

Még hogy nincsenek romantikus férfiak? 14 fotó, ami bizonyítja, a férfiak is mindent megtesznek a szerelmükért tovább

Miért panaszkodsz, ha megvan mindened? Tényleg olyan nehéz ma boldognak lenni? - Fontos üzenetet fogalmazott meg egy édesanya tovább

20 szokás, ami a boldog párokra jellemző - A párkapcsolati tanácsadó szerint tovább

Anyós-meny viszony: 10 tipp, hogyan lehet jobb a kapcsolatod a párod szüleivel tovább

Otthon, barkács

Otthon, barkács

Grincsfa házilag: 10 könnyen elkészíthető, látványos karácsonyi dekoráció - Mutatjuk, hogyan csináld! tovább

Karácsonyfadísz földimogyoróból: filléres, cuki dekoráció, amit a gyerekkel is elkészíthetsz! - Lépésről lépésre leírással tovább

Őszi falevélből cuki állatkák: 15 kreatív ötlet, amit próbálj ki a gyerekkel! Nagy kézügyesség sem kell hozzá tovább

Íróasztal, tanulósarok házilag! 10 szuper ötlet a gyerekszobába, amit könnyedén megvalósíthatsz - Sok tárolóval tovább

Esős időre benti játékok, kreatívkodás hétköznapi tárgyakból - 16 szuper ötlet, hogy ne unatkozzon a gyerek tovább

Raklapok újrahasznosítva! 14 szuper ötlet a gyereknek, amihez csak raklapokra van szükség - Fotókkal! tovább

Farsangi jelmezötletek gyerekeknek: 15 menő jelmez kisfiúknak és vagány kislányoknak tovább

Babakonyha

Babakonyha

5 mennyei süti recept képpel, ételallergiás gyerekeknek! - Kipróbált receptek a gasztroblogger anyukától tovább

Így kerülheti el a gyerek a betegségeket akkor is, ha ételérzékeny! Tejmentes, fruktózban szegény ételek recepttel tovább

Pofonegyszerű házi pizza recept: finomabb lesz, mint ha házhoz rendelnéd! - Így készítsd lépésről lépésre tovább

Hozzátáplálás: hány hónapos korban vezesd be a tejet és a glutént a baba étrendjébe? Ez lenne az ideális a gyermekorvos szerint tovább

Szója gyerekeknek: Mit kell tudni a szójáról? Jó vagy rossz, ha a gyermek szóját fogyaszt? Dietetikusunk most elárulja tovább

Hozzátáplálás: 4 szuper sütőtök recept babáknak, kisgyermekeknek - Miért fontos a sütőtök a gyermek étrendjében? Dietetikus válaszol tovább

Chia-mag fogyasztása: ha ennél többet eszel belőle, veszélyes is lehet az egészségedre! Nébih közlemény tovább

hirdetés

[x] hirdetés

hirdetés

[x] hirdetés

Legnépszerűbb

Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

Pocakosnapló

Pocakosnapló

2 800 Ft.-

Megnézem

Videók

Recept ajánlatunk

Túrógombóc

Túrógombóc

Egytálételek >>
12 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 150 g tehéntúró 30 g búzadara 1 db tojás 20 g zsemlemorzsa 10 g margarin 30 ml tejföl 15 g porcukor citromhéj só

Recept:

A túrót összedolgozzuk a búzadarával, a tojássárgájával, a margarin felével, kevés sóval és az alaposan megmosott citrom reszelt héjával. Hozzákeverjük a kemény habbá vert fehérjét, és fél órát hűtőszekrényben &aac(...) tovább a teljes recepthez...


Legfrissebb szakértői válasz

Dr. Illés Fanni

Dr. Illés Fanni

Családjogi szakértő

tovább a szakértőhöz >>

Tartásdíj

Kedves Érdeklődő!

Ön arra kötelezhető, amit a jogerős bírósági ítélet kimond.

Ezt olvastad már? [x]
Gyermekprogramok

Ajándék gyermekvasutazás gyerekeknek! - Mutasd be a kitűnő bizonyítványod, és ingyen utazhatsz a Gyermekvasúton

vissza vissza