Testvérek a szülőszobán - új divat, hogy a kisgyerekek végignézik a szülést

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Egyre több szülő akarja beengedni gyermekét a szülőszobára, hogy láthassa, amint megszületik a kistestvére. Az Egyesült Államokban egyre több kórház teszi lehetővé, hogy a szülők ilyen kérése teljesüljön, és nagyobb gyermekük is ott lehessen a szülőszobán.

Gyerek a szülőszobán?
Sokan hisznek benne, hogy ezzel meg tudják előzni az idősebb testvér féltékenységét.
Néhány szülő azt mondja, hogy a gyermek fél, megijed a vér látványától. Mások állítják, hogy így különleges kötelék alakul ki a testvérek között.

Fokozódik az érdeklődés
Bár a szülők többsége még mindig furcsa ötletnek tartja, hogy a gyermeküket magukkal vigyék a szülőszobára, a nővérek azt állítják, hogy a fórumokban egyre több helyen beszélnek erről, egyre nagyobb az érdeklődés a lehetőség iránt. Ha jól felkészítik a szülők a nagyobb gyermeket, előre tudja, mire számíthat, akkor egy fantasztikus élménnyel lesz gazdagabb a nagy testvér is és a családja is.

A kórházak hozzáállása
Néhány kórház nem engedélyezi a gyermekek jelenlétét szüléskor (egyébként is limitálja a hozzátartozók számát), más kórházak próbálják megoldani a családok kérését. Van olyan kórházigazgató, aki azt mondja, hogy ez a gyermektől függ - ezt pedig a szülőknek kell tudniuk, hiszen ők ismerik igazán gyermeküket. Lehetséges, hogy a lurkót megijeszti, hogy anyját a fájdalmak közepette látja, nem érti, hogy mi történik, ettől az anya is zaklatott lesz, nem fog tudni a szülésre koncentrálni.

Egy anyuka véleménye
Volt olyan szülő nő, aki azt akarta, hogy ott legyenek a gyerekei, de csak a vállához engedte őket, mert nem akarta, hogy minden részletet lássanak. A gyerekek remekül viselkedtek, a szülők pedig állítják, hogy több előnye volt annak, hogy ott voltak, mint amennyi hátránya.

Mit gondolsz? Jó hatással van a testvérek kapcsolatára, ha az idősebb gyermek végignézi a kicsi születését?
Írd meg a véleményedet alul a hozzászólásoknál!


 


Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2012.05.10