Apás szülés: ezt üzente egy édesapa szülés után 2 nappal a férfitársainak

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Apás szülés: ezt üzente egy édesapa szülés után 2 nappal a férfitársainak Vajon az édesapának bent van a helye a szülőszobán? Ez a kérdés sokakban megfogalmazódik - vannak, akik amellett érvelnek, hogy természetesen az a legjobb, ha a férfi nem hagyja magára a párját szülés közben. Ám vannak olyanok is, akik úgy érzik, jobb, ha inkább az orvosokra vagy a bábára bízzák a szülés levezetését. Vajon a férfinak, a (leendő) édesapának bent van a helye a szülőszobán? Ez a kérdés sokakban megfogalmazódik - vannak, akik amellett érvelnek, hogy természetesen az a legjobb, ha a férfi nem hagyja magára a párját szülés közben. Ám vannak olyanok is, akik úgy érzik, jobb, ha inkább az orvosokra vagy a bábára bízzák a szülés levezetését, és a váróteremben izgulják végig a szülést, hiszen tenni úgysem tehetnek semmit.

Mi is igyekeztünk már körbejárni a kérdést egy korábbi cikkünkben - most pedig egy friss apuka, Vigh Krisztián gondolatait olvashatod, aki a Facebookon tette közzé, miként is vélekedik az apás szülésről és mit tanácsol férfitársainak. Posztját változtatás nélkül közöljük.

"Férfitársaim! Leendő Apák, Apák!
Ez a bejegyzés 2 nappal ezelőtt fogalmazódott meg bennem, miután végig "asszisztáltam" a Kedvesem vajúdását a mi kis Gyönyörűségünkkel, és boldog apuka lehettem újra!

Előzetesen kijelentem, hogy ez nem az én népszerűsítésem miatt íródik,mint áldozatvállaló apuka, és nem a like-okat akarom ezzel gyűjteni, hanem egy tapasztalás, amit szeretnék veletek megosztani!

A hétvégén egy több, mint 27 órán tartó izgalmakon, örömön, fájdalmon és szenvedésen át tartó élményen vezetett át Kinga, a Kedvesem, aki 40 héten és 3 napon át vigyázta, óvta szerelmünk gyümölcsét, és a sok megpróbáltatás után világra hozta Bogikát!

Kedves Leendő Apukák!
Akik most úgy gondoljátok, hogy már eddig is mindent megtettetek, hogy párotok, Szerelmetek boldog legyen mellettetek, és felkészült, hogy gyermekáldással tegyen titeket boldoggá!

Kérlek Titeket, a "Teremtés Koronáit"!

Ne hagyjátok Őket egyedül kicsi gyermeketek születése előtti utolsó órákban!

Ha valamikor is szüksége van Rátok, akkor ezek azok az órák: egyre fokozódó, számunkra elképzelhetetlen fájdalmakat kell átélniük, hogy világra hozzanak egy új kis Életet, aki eddig belőlük táplálkozott, az ő méhükben fejlődött egy kis emberré!

És ez az elválás minden más elválásnál fájdalmasabb!

SAJNOS a természet nem adta meg azt az emberiségnek, hogy átvállaljunk ebből a fájdalomból, és "csak" annyit kaptunk, hogy van lehetőségünk részt venni a vajúdás okozta FÁJDALMAK!!!!!! megélésében, támogatni a reményét elvesztett, fájdalmakkal megtört kismamát!

Ha amiatt nem bízol magadban, hogy a látványt nem bírnád, vagy a végkifejletet, akkor is legyél mellette VÉGIG a vajúdása alatt!

Mert meg fogsz tanulni egy nagyon fontos dolgot!!!!!
TISZTELNI A PÁRODAT, SZERELMEDET, FELESÉGEDET! EGY ÉLETEN ÁT!

Boldog gyermekáldást Mindenkinek!"


Forrás: Facebook/Vigh Krisztián

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2015.12.14