"Tudtuk, hogy meg fog halni" - Megrázóan gyönyörű fotósorozat az újszülött ikerpárról, ahol a kisfiú súlyos szívbetegséggel jött világra

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


A szülők nem is lehetett volna boldogabbak, mint amikor megtudták, hogy gyermekük lesz, ráadásul kétpetéjű ikrek, egy fiú, egy kislány! Ám ahogy a terhesség haladt előre, és jöttek a rutinvizsgálatok, kiderült, hogy az ikerpár fiútagjának olyan súlyos szívrendellenessége van, hogy az sem biztos, hogy megéri a szülést... A babavárás és a szülés a legtöbbek számára örömteli esemény - ám van, akinek súlyos megpróbáltatásokat kell kiállnia, mint ennek az ohiói házaspárnak.

Lyndsay és Matthew Brentlinger nem is lehetett volna boldogabb, mint amikor megtudták, hogy gyermekük lesz, ráadásul kétpetéjű ikrek, egy fiú, egy kislány! Ám ahogy a terhesség haladt előre, és jöttek a rutinvizsgálatok, kiderült, hogy az ikerpár fiútagjának olyan súlyos szívrendellenessége van, hogy az sem biztos, hogy megéri a szülést. Ám még ha élve születik is, nem tudni, mikor adja fel a beteg szíve a szolgálatot - órák, napok, vagy hetek múltán?



Végül december 17-én megszülettek az ikrek - és a szülők valóságos csodának érezték, hogy egészséges kislányuk mellett kicsi fiuk is megpillanthatta a napvilágot.

- Annyira boldog voltam, hogy végre a karomban foghattam őket, és hogy Will, a kisfiuk állapota is stabil volt. De rettegtem attól, hogy nem tudom, mikor fogjuk őt elveszíteni - emlékezett vissza az édesanya a Huffington Postnak.



A család egy barátjának javaslatára úgy döntöttek, hogy amíg még lehetőségük van rá, megörökítik a kis újszülöttek közös pillanatait - hogy örökké emlékezzenek rá, és hogy kislányuk, Reagan megismerhesse majd a testvérkéjét, akitől olyan hamar el kell búcsúzniuk.

Egy helyi fotóst kértek fel, hogy készítsen róluk képeket, ha lehet, minél hamarabb, mivel nincs sok idejük - aki annak ellenére elvállalta a megbizatást, hogy karácsony előtt már minden perce be volt táblázva.



- Rögtön tudtam, hogy nem mondhatok nemet. De hát hogyan is tudna bárki, akinek van szíve, visszautasítani egy ilyen kérést? - mondta a fotós, Lindsey Brown a lapnak, aki azt is hozzátette, soha nem látott még ilyen erős embereket, mint az ikrek szülei, akik úgy viselkedtek, mintha minden a legnagyobb rendben lenne.

A fotózásra december 20-án, alig 3 nappal a kicsik születése után kerítettek sort - Brown azt is felidézte, a kis William ránézésre egyáltalán nem tűnt betegnek, de mindannyian észrevették, újszülötthöz képest milyen meglepően éber volt és higgadt.



- Will csak bámult, bámult a nagy szemeivel, nézte a szobát maga körül, mintha csak mindent el akarna raktározni. Bezzeg a kis Reagan szundizott egész idő alatt! - fűzte hozzá.

Végül Will még megérte, hogy élete első és utolsó karácsonyát a szüleivel és kistestvérével tölthette - december 28-án, 11 naposan örökre lehunyta kis szemét.



A szülők bekeretezték a képeket, és azt tervezik, amint Reagan nagyobb lesz, mesélnek neki a testvérkéjéről, aki most már kis angyalként figyeli őket fentről.

Forrás: Huffington Post
Fotók: www.lindseybrownphotos.com

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2017.01.13