"A testem már sosem lesz olyan, mint a szülés előtt - de többé nem szégyenkezem emiatt" - Fotóval vállalta fel önmagát az anyuka

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Egy anya kendőzetlen vallomása a testét ért változásokról – megosztotta a világgal a szülés után bekövetkezett változásokról készült fényképeket, maga is megdöbbent, milyen sokan egyetértenek vele és megbánta, hogy szégyenkezéssel, rejtőzködéssel töltött éveket. A magazinok és a tévéműsorok folyamatosan bombáznak minket a képekkel, amik azt sugallják, nem vagyunk elég jók, ha nem férünk bele az adott méretű ruhába. Aztán gyerekünk lesz és egy sor új elvárással kell szembenéznünk. Azt mondják, hogy hetekkel a szülés után már a lánykori állapotba kellene hoznunk a testünket. De mégis miért? Kinek az elvárása ez? Miért hagyjuk, hogy mások döntsék el, hogy kell kinéznünk és hogyan érezzük magunkat? Egy kétgyermekes családanya vallomása.

A legtöbb nő élete valamely szakaszában küzd önnön testképének elfogadásával. Ez gyakran akkor következik be, amikor állapotos lesz és gyermeknek ad életet. Miután évekig vívódott magában a saját testén történt változások miatt, Sabrina Ewell chicagói jógaoktató, két fiúgyermek (19 és 8 évesek) édesanyja eldöntötte, hogy nem küzd tovább, hanem épp ideje újra szeretni, megünnepelni a testét és az elmúlt évek minden szépségét fotókon dokumentálta.

A stria, terhességi csík nem stigma vagy skarlát betű! Inkább egy lenyomat az életünkben történő küzdelmekről.

A fotósorozat elkészítésére Aaron Turner fényképészt kérte fel.

- Amikor a tükörbe néztem, a hasamat nézve csak a rossz dolgokat láttam meg. A társadalmi nyomás hatására hagytam magamban eluralkodni azt az érzést, hogy immáron kevesebbet érek - mesélte a Scarymommy portálnak Sabrina.

Ám amikor a fotózás után áttekintették az elkészült képeket, egy kitűnt a többi közül. A képen Sabrina hasa látszott, amin a szülés kegyetlen nyomott hagyott. A fotós azt mondta, látszik rajta a küzdelem - ugyanakkor az is, hogy az emberi test minden változással együtt is gyönyörű. Ekkor eldöntötték, hogy a közösségi oldalakon megosztják a képet, ezzel üzenve a többi, önmaga elől is rejtőzködő nőnek.

Hölgyeim, ideje beismerni, a testünk mi magunk vagyunk!
Fotó: Instagram/@expressionsuntold_

Nézz bátran a tükörbe, nézz szembe önmagaddal!

„Rendben, végy egy mély levegőt, nyugi. Szóval ez vagyok én. Az én testem, a szülést követő 19 év minden csodájával. Túl sokáig nyomasztott ez teherként”- kezdte vallomását Sabrina az Instagram oldalán, a fotó mellett.

- Többször megfordult a fejemben az évek alatt a hasi műtét lehetősége. Kipróbáltam mindenféle házi praktikákat, hogy visszahozzam azt, ami már elmúlt, de nem jártam sikerrel. Az elmúlt két évben egy önismereti utat jártam be, ami során számba vettem mindazon gondolatokat, embereket, akik lehetővé teszik számomra ezt a fejlődést. Többé nem törődök a társadalmi elvárásokkal, nem ez fogja meghatározni, ki vagyok én. Nem szégyenkezem tovább a strandon, ha bikinit veszek fel - magyarázta a Huffington Post írójának.

Turner, a fényképész szintén hozzászólt a képhez:
„Ugyan miért kellene szégyenkezned? Egy élet növekedett benned. Talán azt hiszed, egy férfi nem értheti ezt meg. De annál nincs csodálatosabb érzés, mint mikor egy apa először fogja karjába gyermekét. És igen, ehhez Te kellettél. Megváltoztál és megváltozott a tested is, de ez Te vagy. Ne rejtőzz el a világ elől. Légy büszke a történetedre és légy büszke Önmagadra.”

A bejegyzés megbolygatta az internet népét, pillanatok alatt több mint 1800 követője jelezte egyetértését.

Hölgyeim, ideje beismerni, a testünk mi magunk vagyunk!
Fotó: Instagram/@expressionsuntold_

Az akarok lenni, aki egykor voltam

Sabrina Ewell mindkét terhessége során 25 kg súlyt szedett fel, és mindkét szülés után viaskodott testképzavarral.

- A szülés után én is, ugyanúgy, mint a legtöbb anya, vártam a pillanatot, hogy újra a régi legyen a testem, de nem így történt, ezért egy idő után már csak keserűen tudtam a saját testemre ránézni. Szégyelltem a megereszkedett bőröm - nyilatkozta a Huffington Postnak.

Neki a jóga és a meditáció segített abban, hogy átalakítsa gyötrő gondolatait. Felismerte, mit jelentenek számára a terhességi csíkok. Többé már nem hasonlította magát másokhoz és az arctalan emberek elvárásaihoz. Abbahagyta a hibák keresését és elengedte az önbecsmérlő gondolatokat. Így érte el, hogy mára már sokkal jobban érzi magát a bőrében.

- A testem volt a legbiztonságosabb hely a Földön két növekvő élet számára. Ez a test táplálta és megszülte őket, amikor kellett, kitágította a határait, így biztosítva számukra a megfelelő védelmet. Milyen csodálatos is ez! Megtiszteltetés számomra, hogy képes voltam ilyen ajándékokat adni a világnak, mint a fiaim - vallotta be a Huffington Post újságírójának.


Megdöbbentő, milyen korán ránk nehezedik a megfelelési kényszer súlya


Már egész fiatal korban érintettek a gyerekek

Az evészavarokkal foglalkozó kutatások kimutatták, hogy már a 6-12 évesek korosztályába tartozó lányok 40-60%-a aggódik a túlsúly miatt. Ezeknek a gyerekeknek felnőttkorukban is gondot fog okozni, hogy jól érezzék magukat a saját bőrükben. Meg kell velük értetni már akár ilyen fiatalon is, hogy mit jelent a túlzás, mik a túlzó számok, amik nyomást gyakorolnak rájuk.

Beszéljünk róla!

Sabrina mindössze annyit szeretne elérni, hogy a nők szeressék magukat és arra koncentráljanak, mennyi mindenük van, ne pedig arra, ami már elmúlt és nincs többé. Arra ösztökélné a társadalmat, hogy megnyíljon a sokszínűség felé. Szeretné arra biztatni a többi anyukát is, hogy hozzá hasonlóan legyen bátorságuk megmutatni, kik is ők valójában.

- Tudod, hány önbizalomhiánnyal töltött évet tudtam volna elkerülni, ha látok a tv-ben vagy az interneten egy hasat, amely úgy néz ki, mint az enyém? - szegezte a kérdést a Scarymommy portál szerzőjének - Ebből elég volt! - mondja Sabrina – Elmesélem a történetem és lesznek, akik meghallgatják.

Kapcsolódó cikkünk: Nemrég megjelent írásunkban még 11 anyuka mutatta meg testét hasonló módon, kattints ide a képekért »

Forrás: Huffington Post, Scary Mommy
Fotók: Pixabay, Instagram/expressionsuntold

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2017.04.21