Ez is megtörténhet szülés közben! Nem mindennapi fotók készültek egy kisfiú születéséről

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Ez is megtörténhet szülés közben! Nem mindennapi fotók készültek egy kisfiú születéséről Csúcsfejű, deformálódott fejű újszülött egyáltalán nem szokatlan, számos baba születik megnyúlt formájú koponyával vagy másféle deformációval - általában azoknál fordul elő, akik több időt töltenek a szülőcsatornában. Kayla Reeder hivatásos szülésfotográfus - az elmúlt hat év során 25-nél is több szülést dokumentált végig. Bár mindegyik szülés egyedi és csodálatos a maga nemében, most olyan fotói keltették fel a figyelmet, melyeken egy ijesztőnek tűnő, de valójában természetes jelenséget sikerült lencsevégre kapnia.

Csúcsfejű baba született
A képeken egy anyuka, Nikki látszik, aki éppen világra hozza kisfiát, Grahamet. És mivel a kitolási szakasz majd' egy órán keresztül tartott, a kicsi fiúcska feje deformálódott, miközben áttolta magát a szülőcsatornán.

csúcsfej

- Ez egyáltalán nem szokatlan dolog, számos babát láttam már megnyúlt formájú koponyával vagy másféle deformációval világra jönni - általában hüvelyi szülés esetén azoknál fordul elő, akik több időt töltenek a szülőcsatornában, de egy-két napon vagy héten belül magától helyre áll minden - árulta el a tapasztalt fotós (és nem mellékesen három gyermekes édesanya) a Huffington Postnak.



Azt is hozzátette, a kis Graham láthatóan csúcsfejjel jött világra, ám a megszületés után olyan gyorsan normális formát öltött a koponyája, hogy szinte észre sem vették volna az átmeneti deformitást, ha nem lettek volna a szülésfotók.

csúcsfej

A szülés egyébként - ahogy a fotós felidézte - nem tartozott a könnyűek közé, a baba oldalra volt fordulva, így az anyukájának a szokásosnál jobban meg kellett dolgoznia érte, de végül nem volt szükség semmilyen külső beavatkozásra.

A fotográfus azt is kiemelte, Nikki és párja, Chris csodálatosan működtek együtt a szülőszobán, látszott, hogy mennyire hisznek a családban és az együvé tartozásban.

csúcsfej

- Hiszem, hogy ha az emberek megnézik a kis Graham fotóit, akkor megértik, milyen csodálatos dolog a szülés. Nem undorító, nem tabu, hanem egy gyönyörű esemény, amit érdemes ünnepelni - tette hozzá.  

Forrás: Huffington Post
Fotók: K. Reeder Photography

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2017.06.21