Óriásbébi született! A több mint 6 kilós kislányt természetes úton hozta világra az édesanyja - Fotó!

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Óriásbébi született! A több mint 6 kilós kislányt természetes úton hozta világra az édesanyja - Fotó! Ismét óriásbébi született! A nem mindennapi méretekkel rendelkező baba egy orosz kisvárosban, jött világra, 42 éves édesanyja ötödik gyermekeként. Ismét óriásbébi született! A nem mindennapi méretekkel rendelkező baba egy orosz kisvárosban, Dagesztánszkije Ogniban jött világra, édesanyja ötödik gyermekeként, adta hírül a Mirror.

Fájdalomcsillapítás nélkül szülte meg az édesanyja
A 6,3 kilós kislány súlya közel kétszerese a normál újszülöttekének - ráadásul édesanyja mindenféle fájdalomcsillapítás és orvosi segítség nélkül, természetes úton hozta világra otthonában!

A baba és a mama is jól vannak
A helyi kórház szóvivője a sajtónak beszámolt arról, hogy mind a 42 éves anyuka, mind pedig az óriáscsecsemő jól vannak, de közelebbi részleteket nem árult el az anyáról. Ugyanakkor arra is felhívta a figyelmet, hogy a kisbaba méretei nem szokványosak, és sajnos ebből kifolyólag még több egészségügyi problémája is adódhat majd a későbbiekben.



Az orvosok szerint az újszülött máris hallási problémákkal küzd, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy később gyakoribb náluk az elhízás és a diabétesz. Óriásbébi általában akkor születik, amikor az édesanya terhességi cukorbetegséggel küzd, szüléskor pedig számolni kell a nagy vérveszteséggel és a szakadásos sebekkel is.

Az újszülöttek átlag súlya 3,5 kiló
Európában az újszülött babák átlag súlya 3,5 kiló, a babák legtöbbje születésekor 2,5 és 5 kiló közötti súllyal rendelkezik. A Guinness Rekordok Könyve szerint a legnagyobb baba - egy kisfiú -, aki egészséges anyától született, 10,2 kilót nyomott, és 1955 szeptemberében jött világra az olaszországi Aversa városában.

Forrás, fotó: Mirror.co.uk

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2018.01.31