Újra kellett éleszteni egy kisbabát a kórházba vezető úton

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Újra kellett éleszteni egy kisbabát a kórházba vezető úton Vajúdó kismamához riasztották a mentőket február elsején - a pici csak a talpraesett mentősöknek köszönhette, hogy életben maradt! A szerencsésen végződött szülésről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán jelent meg egy összefoglaló. Vajúdó kismamához riasztották a mentőket február elsején - a pici csak a talpraesett mentősöknek köszönhette, hogy életben maradt! A szerencsésen végződött szülésről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán jelent meg egy összefoglaló.

Két perces fájásai voltak a kismamának
A szabolcsi mentőkhöz a kora esti órákban érkezett bejelentés, mely szerint egy terhessége utolsó napjaiban járó kismamának már két perces fájásai vannak. A helyszínre azonnal elindították a legközelebb lévő kölcsei mentőgépkocsit és az orvosi ügyeletet, majd ahogy az esetkocsi felszabadult, ők is elindultak, hogy segítséget nyújtsanak.


(illusztráció)

A mentőgépkocsi egy gyors vizsgálat után elindult a kismamával a helyszínről, hogy ha lehet, a kórházban szülessen meg a kisbaba - útközben csatlakozott hozzájuk a fehérgyarmati orvosi ügyelet, éppen akkor, amikor a kisbaba úgy döntött, kibújik édesanyja pocakjából.

Nem sírt fel az újszülött, újra kellett éleszteni
A szülés azonban komplikálttá vált, több komoly nehézség is adódott. A megérkező esetkocsival együtt három egység személyzete küzdött a babáért. Szükség is volt a szakemberek összhangjára, mert a végre világra segített újszülött nem sírt fel.

Mint írják, ez az egyik szituáció, amitől mindenki fél, ám a mentésben résztvevők szakmai felkészültségének köszönhetően az újszülött élesztése sikeresen végződött. Ellátás után az újszülöttet és édesanyját stabil állapotban tudták átadni a kórházban a mentősök.

Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2018.02.05