Óriásbébi született! A közel 6 kilós kisfiút természetes úton, fájdalomcsillapítás nélkül hozta világra az édesanyja - Fotók!

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Óriásbébi született! A közel 6 kilós kisfiút természetes úton, fájdalomcsillapítás nélkül hozta világra az édesanyja - Fotók! Természetes úton szülte meg nem mindennapi méretekkel rendelkező kisbabáját egy ausztrál anyuka. A 28 éves édesanya mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül hozta világra a közel 6 kilós kisfiút. Természetes úton szülte meg nem mindennapi méretekkel rendelkező kisbabáját egy ausztrál anyuka, adta hírül a news.com.au-ra hivatkozva a Daily Mail.

Óriásbébi Ausztráliában
Nem átlagos méretekkel született a napokban, egészen pontosan 2018. november 1-jén egy kisbaba a Sydney-ben lévő Blacktorn Hospital szülészetén: a kisfiú, aki a Parker nevet kapta, 5750 grammal jött világra.



A kórház dolgozói a lapnak azt is elárulták, hogy emlékezetük szerint még nem született náluk ilyen méretes baba.



Természetes úton született
Ráadásul édesanyja természetes úton hozta világra a kisbabát, sőt, mindenféle fájdalomcsillapítás nélkül csinálta végig az egyébként komplikációmentes szülést.

- Szerintem minden szülés fájdalmas, függetlenül attól, hogy 1700 grammal vagy 5700 grammal születik egy baba - árulta el döntéséről a 28 éves Nikki Bell, akinek Parker már a második gyermeke, mellette egy egyéves kislány, Maddison édesanyja.



Mindenesetre a büszke szülők megjegyezték, ha a fiuk felnőve is megtartja atléta termetét, akkor amerikaifoci-játékos lesz, aminek az apukája biztosan örülne.

Az újszülöttek átlagosan 3500 grammal jönnek világra
Európában az újszülött babák átlag súlya 3,5 kiló, a babák legtöbbje születésekor 2,5 és 5 kiló közötti súllyal rendelkezik. A Guinness Rekordok Könyve szerint a legnagyobb baba - egy kisfiú -, aki egészséges anyától született, 10,2 kilót nyomott, és 1955 szeptemberében jött világra az olaszországi Aversa városában. Hogy miért egyre több az óriásbébi? Ezt mondják a szakértők, olvasd el »

Forrás: DailyMail
Fotók: DailyMail, Facebook/Blacktown Midwifery Group

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2018.11.06