Hatos ikreket szült egy kismama nem egészen 10 perc alatt! - A legkisebbik baba csupán 800 grammal jött világra

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Hatos ikreket szült egy kismama nem egészen 10 perc alatt! - A legkisebbik baba csupán 800 grammal jött világra Elképesztő szülésnek voltak szemtanúi a houstoni Woman`s Hospital of Texas dolgozói: egy anyuka ugyanis hatosikreknek adott életet! Erre kisebb az esély, mint megnyerni az ötöslottót. Elképesztő szülésnek voltak szemtanúi a houstoni Woman's Hospital of Texas dolgozói: egy anyuka ugyanis hatosikreknek adott életet!

4 kisfiú, 2 kislány
Méghozzá nem is akárhogyan: Thelma Chiaka mindössze 9 perc leforgása alatt világra hozta a piciket 2019. március 17-én.

A hatosikrek - akik közül négyen kisfiúk, ketten pedig kislányok - hajnali 5 óra környékén születtek, a legkisebbik közülük alig 800 gramm, míg a legnagyobb baba 1300 grammal bújt ki anyukája pocakjából.

hatosikrek

A kórház szóvivője szerint bár a kicsik egészségesek és mindannyian jól vannak, azért a biztonság kedvéért a újszülött intenzív osztályon tartják őket megfigyelésre.

A lányoknak már van neve
Érdekesség, hogy a büszke édesanya a lányait már el is nevezte - egyikük Zina lett, a másik kislány pedig a Zuriel nevet kapta. A kisfiúknak egyelőre nincs neve.

Hatosikrek születésére rendkívül kicsi az esély, csupán 1:4,7 milliárdhoz. Ennél sokkal nagyobb az esélye például annak, hogy kétszer is villámcsapást szenvedjünk (1:9 millióhoz) vagy hogy megnyerjük a magyar ötöslottót (1:44 millióhoz).

Már tízévesek a híres nyolcasikrek
A legtöbb ikerbabát szülő nők rekordját az Octomom néven elhíresült Nadya Suleman tartja, aki 2009-ben nyolcasikreknek adott életet - a világon eleddig ő az egyetlen, akinek a nyolcasikrei a szülés utáni egy héttel is életben maradtak. Sőt, idén januárban ünnepelték a 10. születésnapjukat mind a nyolcan!

Forrás: Dailymail.co.uk
Fotó: Facebook/The Woman's Hospital of Texas
Kezdőfotó: Rawpixel (illusztráció)

 

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2019.03.19