Újszülött babát élesztettek újra a mentők Fejér megyében! - Nem lélegzett, hosszú percekig küzdöttek az életéért

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Újszülött babát élesztettek újra a mentők Fejér megyében! - Nem lélegzett, hosszú percekig küzdöttek az életéért Újszülött babát élesztettek újra a mentősök Fejér megyében, a szerencsésen végződött babamentésről a Facebook-oldalán számolt be az Országos Mentőszolgálat. Újszülött babát élesztettek újra a mentősök Fejér megyében, a szerencsésen végződött babamentésről a Facebook-oldalán számolt be az Országos Mentőszolgálat.

Mint a posztjukban írták, különleges mentőakció részesei voltak a mentők július 7-én, vasárnap. Egy megindult, gyors lefolyású szüléshez riasztották őket egy lakásba, ahova mire kiértek, a nagymama már világra is segítette a kisbabát.



Sajnos azonban a kisfiú nem sírt fel és a nagymama azt is látta, hogy nem is lélegzik, így tudta, hogy nagy a baj. Szerencsére a mentők gyorsan a helyszínre érkeztek és megkezdték a baba élesztését.

Majd perceken belül egy újabb mentőegység is érkezett, és így már öt szakember küzdött együtt a kicsi életéért. Mire a mentőhelikopter személyzete is bekapcsolódott az ellátásba, a gyermek vérkeringését sikerült beindítani. További beavatkozások után pedig a fiúgyermeket koraszülöttmentő szállította intenzív centrumba.

Ez is érdekelhet!
Újraélesztés menete kisbabáknál, kisgyermekeknél - Ezt kell tenned lépésről lépésre! - Mentőtiszt tanácsai »


Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2019.07.08