Így mentette meg újszülött gyermeke életét egy győri apuka! - Az Országos Mentőszolgálat számolt be az esetről

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Így mentette meg újszülött gyermeke életét egy győri apuka! - Az Országos Mentőszolgálat számolt be az esetről  Az Országos Mentőszolgálat számolt be arról a fantasztikus szülésről, melyet egy édesapa vezetett le telefonon keresztül, és még a nyakra tekeredett köldökzsinórtól is megmentette újszülött kisbabáját! Szívmelengető szüléstörténetről számolt be augusztus 26-án, hétfő reggel az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Mint írták, harmadik gyermekét várta az a mindenórás édesanya, akihez szülési fájdalmai miatt kérték a mentők segítségét ma reggel.

Megindult a szülés, az apuka segített
A helyszínre azonnal több mentőegység is indult, ám a baba nem várt, a szülés beindult, így a feladatok oroszlánrészét a helyszínen jelen lévő apuka végezte el, akit egy rutinos mentésirányító instruált telefonon keresztül. Az édesapa világra is segítette gyermekét, ám ekkor jött a neheze!


(illusztráció)

Megmentette a gyermeke életét
A magzat nyakára ugyanis szorosan rá volt tekeredve a köldökzsinór, ez pedig csaknem az újszülött kisbaba életébe került. A vonal végén levő szakember lépésenként magyarázta az apukának, mi ilyenkor a teendő, ő pedig elképesztő lélekjelenléttel és nyugalommal szabadította ki gyermekét a szorult helyzetből.

A kiérkező mentők végül az egészséges újszülöttet és anyukáját is stabil állapotban szállíthatták kórházba - zárta bejegyzését a Mentőszolgálat.

Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2019.08.26