A parkban indult meg a szülés egy nőnél Sátoraljaújhelyen - Szerencse, hogy éppen arra járt egy mentőápoló

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


A parkban indult meg a szülés egy nőnél Sátoraljaújhelyen - Szerencse, hogy éppen arra járt egy mentőápoló Nem mindennapi szüléstörténetről számolt be pár napja az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán: egy nőnél a parkban indult meg a szülés Sátoraljaújhelyen! Nem mindennapi szüléstörténetről számolt be pár napja az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

A parkban indult meg a szülés
Mint írták, rendkívülien indult a napja annak a sátoraljaújhelyi mentőápolónak, aki éppen szolgálatba ment, amikor egy kétségbeesett házaspár segítségkérésére lett figyelmes a parkban.

Egy vajúdó nő ült a padon, akinél olyan gyorsan indult meg a szülés, hogy férjével már nem értek be a közeli kórházba sem.

A mentőápoló tudta, mit kell tennie
A rutinos mentőápoló azonnal értesítette a mentőket, majd szakszerűen megkezdte az újszülött világra segítését. Minden tankönyv szerint zajlott az utolsó másodpercekig, amikor az újszülött karja elakadt a szülőcsatornában.


(illusztráció)

Szerencsére a szakember higgadtan kezelte a helyzetet: speciális műfogással kiszabadította az újszülött karját, aki ezek után gond nélkül jött a világra.

A gyorsan kiérkező mentők emelt szintű ellátása után mind az édesanyát, mind pedig újszülött kisfiát stabil állapotban szállíthatták kórházba.

Forrás: Facebook/Országos Mentőszolgálat
Fotó: Pexels (illusztráció)

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2019.10.24