Friss: Négyes ikrek születtek Debrecenben! - Ezt lehet tudni a kis újszülöttekről

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


Friss: Négyes ikrek születtek Debrecenben! - Ezt lehet tudni a kis újszülöttekről Négyes ikrek születtek a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában csütörtök este, a három kislányt és egy kisfiút a terhesség 32. hetében császármetszéssel segítették világra. Négyes ikrek születtek a Debreceni Egyetem Klinikai Központjában - közölte a felsőoktatási intézmény sajtóirodája október 25-én, pénteken az MTI-vel.

32 hétre születtek
A közlemény szerint a gyermekek mesterséges megtermékenyítéssel fogantak, és a terhesség 32. hetében születtek meg 2019. október 24-én, csütörtök este.

A 26 éves, Békés megyében élő édesanya 4 hete feküdt a klinikán. A szülés spontán indult meg, a magzatokat császármetszéssel segítette világra Sápy Tamás adjunktus és Lampé Rudolf, a Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika igazgatója.



3 lány és 1 kisfiú
A szülőknek a négyes ikrek az első gyermekeik. A három lány és a kisfiú 1230 és 1750 gramm közötti súllyal született, valamennyien egészségesek.

Az anya és az újszülöttek jól vannak, várhatóan néhány héten belül már elhagyhatják a klinikát - írták a közleményben.

Néhány évvel ezelőtt, 2016-ban szintén Debrecenben születtek négyes ikrek - az az eset azért is volt különleges, mert olyan apukának lettek négyes ikrei, aki maga is négyes ikerként látta meg a napvilágot, ugyancsak Debrecenben. Erről itt olvashatsz bővebben »

Forrás: MTI
Fotó: Pixabay (illusztráció)

Szülők lapja

Szülés

Szülők lapja


2019.10.25