Barkács- és játékötlet szülinapi zsúrra 1.

Szülők lapja

Ünnepek

Szülők lapja


Ha sok gyereket hívunk meg egy születésnapi zsúrra, érdemes valamilyen elfoglaltságot kínálni nekik. A legtöbb gyerek szeret barkácsolni is, pláne, ha azután még játszani is lehet majd az elkészült alkotással.


Készítsünk célbadobó játékot!

Barkács- és játékötlet szülinapi zsúrra 1.

Szükséges eszközök:

- különböző méretű virágalátétek
- festék
- ecset

Elkészítés:
A "tányérok" belső felületét egyszínűre festjük, majd hagyjuk megszáradni. Később számokat festünk rá, mégpedig úgy, hogy a nagyobb alátétben kisebb érték szerepeljen és fordítva.
Ha a számok is megszáradtak, már kezdődhet is a játék!


Célbadobó

Barkács- és játékötlet szülinapi zsúrra 1.

Ehhez a játékhoz az udvar, a kert a legjobb helyszín. A korábban készített céltáblákat (virágalátéteket) úgy helyezzük el szép sorban, hogy hozzánk közelebb a legnagyobb méretű alátét legyen. Ahogy távolodunk, úgy csökken az alátétek mérete.
Először tisztázzuk a szabályokat: minden gyerek ugyanannyiszor dobhat, mindenki ugyanarról a pontról dobhat. Az a cél, hogy minél több pontot gyűjtsenek össze.
A játékhoz a gyerekek kapnak néhány darab babzsákot, vagy kislabdát, ezzel megpróbálnak beletalálni a különböző céltáblákba.
Ha nincs otthon kislabda, vagy babzsák, keressetek gyorsan néhány zoknit (aminek már elveszett a párja, amit kinőtt a gyermek, stb), és készítsetek abból babzsákot (bab helyett használhattok lencsét, sárgaborsót). Töltsétek bele a zokniba a magokat, és kössétek el szorosan a végét!

A felnőttek segítenek a szabályok betartásában és a pontok összeszámolásában.

A végén a legügyesebb kaphat jutalmat!

 


Szülők lapja

Ünnepek

Szülők lapja


2012.07.16