Így varázsolj karácsonyi illatot az otthonodba gyertya nélkül! - Csodaszép szegfűszeges narancs dekorációk

Kovács Helén

Karácsony

Kovács Helén


Így varázsolj karácsonyi illatot az otthonodba gyertya nélkül! - Csodaszép szegfűszeges narancs dekorációk Ha karácsony, akkor fahéj és szegfűszeg illat... Alkoss illatozó díszeket! Ezeket a dekorációkat egészen kicsi gyerekek is szívesen készítik.

Ha karácsony, akkor fahéj és szegfűszeg illat... Alkoss illatozó díszeket! Ezeket a dekorációkat egészen kicsi gyerekek is szívesen készítik.

Ha gyerekek vannak a házban, akkor az ember félve veszi elő az illatgyertyát vagy a füstölőt, hogy meghitt, karácsonyos aromákkal töltse be a lakást. De akkor mitől lesz finom illatos a ház?



Mutatunk egy pofonegyszerű praktikát, mely hamar megvan, veszélytelen a gyerekekre, ráadásul a lakás dísze is lehet!
 

Illatozó szegfűszeges narancsdísz


Amire ehhez szükség van:
-    Narancs vagy mandarin
-    Szegfűszeg
Plusz fahéj, fenyőágak, csillagánizs, ha tálba rendezed (elhagyható).



Az elkészítése nagyon egyszerű: a friss narancsba különböző alakzatokban szurkáld bele a szegfűszeget. A legegyszerűbb, ha csak találomra szurkálod be a szegfűszeget, de készíthetsz szívecskéset, fenyőfásat vagy bármilyen mintásat.
A szegfűszeges narancsokat rendezd el egy tálban, tegyél köréjük fahéjat, fenyőágakat - meglátod, hamarosan kellemes illatokkal telik meg a lakás.

Alant mutatunk néhány ötletet. Ez nem csak illatossá teszi otthonodat, megidézve a karácsony hangulatát, de asztaldíszként is használhatod, vagy akár selyemszalagok segítségével fel is függesztheted a lakás különböző pontjain.

Néhány nap elteltével azonban érdemes mindig frissen elkészíteni és a régieket megenni. A szegfűszeg igen pikáns ízt ad neki.


Fotó: mnn.com


Fotó: hgtv.com


Fotó: colorful_crafts.com


Fotó: sweetlilyou.com


Fotó: mango_menus.com

Kezdőfotó: Pixabay


Kovács Helén

Karácsony

Kovács Helén


2012.12.13