Sérült gyerekek - angyalok a mindennapokban

Tunyogi Erzsébet

Ünnepek

Tunyogi Erzsébet


Tunyogi Erzsébet szakértőnk egy megható, tanulságos történetet oszt meg velünk Karácsony alkalmából. Mert bizony vannak családok, ahová kis angyalkák születnek...
„Angyal jár az éjben, karácsonyi fényben…” éneklik a szülők Karácsonyra készülődve a Gyógyító Játszóházban.  A kívülállóknak ez csak egy kedves dal, ők azonban tudják, hogy ez róluk szól.

Mézeskalács és sütemény illat, apró ajándékok, forró tea: egy „szülőkarácsony” kellékei. Délelőtt 10 órára megérkezik mindenki, hogy egy kicsit erőt gyűjtsenek az ünnepre egymás és az alapítvány munkatársainak megértéséből és szeretetéből.  Nemcsak azok tekintenek sokszor szánalommal vagy megvetéssel a sérült gyermekekre, akik nem ismerik őket, hanem kezdetben a legtöbb szülő is szörnyű tragédiaként éli meg a sérült kisgyermek születését, ezért fontos, hogy a szülők igazi támogató közösségre lelhessenek valahol. 

Gyermekünkben egy angyal szállt a földre
Egy mindig vidám, sosem csüggedő örmény anyukát kértünk meg néhány évvel ezelőtt, hogy mesélje el nekünk a titkát, hogy tud mindig ennyire sugárzó és szeretetteli lenni. 
 
- Megszületett a várva várt gyönyörű kislányom, akiről kiderült, hogy súlyosan sérült. Én csak sírni tudtam a gyermekem fölött hosszú-hosszú hónapokig.
Eljött a Karácsony ünnepe és átölelt a férjem, aki e szavakkal vigasztalt:
„Édes párom, ne sírj, hisz nagy öröm, és megtiszteltetés ért minket, mert a mi családunkba a gyermekünkben egy angyal szállt a földre. Megtanít minket a tiszta szeretetre, jóságra, önzetlenségre. Bánjunk vele angyalként, vendégként. Teremtsük meg neki a földi élet fájdalmaktól mentes boldogságát.”
 
- Megnyugodtam, és elkezdtem gyönyörű lányunk gúzsba kötött testét lágy mozgatásokkal kiszabadítani, intellektusát sok-sok együtt töltött játékkal, biztatással, simogatással, öleléssel kibontakoztatni. Boldogok vagyunk. Az kívánom nektek is szülő társaim, hogy ti is lássátok meg gyermeketekben az angyalt, a tiszta lelket.
 
Azóta is énekeljük a Karácsonyra készülődve „Angyal jár az éjben, karácsonyi fényben…” de a szavak más értelmet nyertek ettől a történettől.
 
Áldott, békés ünnepeket kívánnak Önöknek a Tunyogi Gyógyító Játszóház Alapítványba járó kis angyalok. 
Tunyogi Erzsébet és munkatársai
 
 
Fotó: Freedigitalphotos.net
 
 

Tunyogi Erzsébet

Ünnepek

Tunyogi Erzsébet


2013.12.21