Addig legyél a szüleiddel, amíg még teheted! Különben lehet, hogy már késő

Szülők lapja

Karácsony

Szülők lapja


Addig legyél a szüleiddel, amíg még teheted! Különben lehet, hogy már késő A következő német kisfilm annyira megható, hogy nehezen lehet kibírni sírás nélkül, hiszen legtöbbünk pontosan bele tudja magát képzelni a folyton elfoglalt fiatalok helyébe - bele sem gondolva, mennyire jólesne a szüleinknek, ha legalább karácsonykor együtt lehetnénk. Pedig - ahogy kiderül -, ha nem használunk ki minden időt, amit velük, tölthetünk, lehet, hogy már késő... Karácsony közeledvén megszaporodnak azok a reklámok, melyek valamiféleképpen a karácsony szellemét, mondanivalóját kívánják közérthetővé tenni. Persze mint minden évben, vannak köztük kissé giccses, láthatóan a nézők könnycsatornáira ható alkotások - ám van, amelyik tényleg betalál, hiszen a legtöbben át tudják érezni a nem egészen két percbe sürített családi történet minden másodpercét. Ez a német reklám utóbbiak közé tartozik - az élelmiszerlánc szívszorító kisfilmjét pár nap alatt közel 5 millióan látták már a Youtube-on.

- Apa, most nem tudunk veled karácsonyozni, de talán jövőre... - szól az üzenetrögzítőről a fiatal felnőtt nő hangja, majd a kamera az idős apát mutatja, amint a szépen fedíszített karácsonyfa mellett magányosan fogyasztja el ünnepi vacsoráját.

De vajon lesz még olyan, hogy jövőre? Megadatik még mindenkinek a szüleivel még egy közös karácsony? Vagy amit elszalasztunk, végül egész életünkben bánni fogjuk?

A történetbeli nő és testvérei a következő évi karácsony előtt gyászjelentést kapnak - megtörve, könnyek között, lelkiismeretfurdalástól gyötörve érkeznek a szülői házhoz... Hogy ott mi fogadja őket? Nézd meg a videón és gondolkodj el az üzenetén...


Szülők lapja

Karácsony

Szülők lapja


2015.11.30