Korcsolya formájú karácsonyi harisnya

Kovács Helén

Karácsony

Kovács Helén


Saját kezűleg készíthetünk olyan csomagolást az ajándékainkhoz, amivel még a lakásunkat is feldobhatjuk! Íme egy ötlet varrni tudóknak.

Amire szükség lesz az elkészítéséhez: Korcsolya formájú karácsonyi harisnya
- olló
- 2 db világoskék filc anyag
- 2 db fehér
- 2 db sötétszürke
- nagy zsák varrótű
- erős, vastag fehér és sötétszürke hímzőfonal
- ragasztó
- ezüstszínű por
- 1 ½ méter színes zsinór
- 2 db közepes pom-pom
- 9 cm fehér zsinór
- kartonpapír
- ceruza


Hogyan készítsük el?Korcsolya formájú karácsonyi harisnya

1.    Első lépésként a kartonpapírra rajzold ki a korcsolyát. Nem kell hozzá nagy rajztudás, viszonylag egyszerű forma. Majd vágd ki ollóval a sablont.
2.    A minta szerint nézd meg melyik rész milyen színű lesz és az annak megfelelő színű anyagra tedd rá a sablont és rajzold körbe, majd vágd ki (minden esetben 2 db-ot belőle).
3.    Végül kell, hogy kapj 2 db fehér színű korcsolya formát, 2 db világoskék mandzsettát és 2 db sötétszürke korcsolyaélt.
4.    Ha ezekkel megvagy, akkor illeszd össze a 2 db fehér anyagot. A két szélén zsákvarró tű segítségével és fehér színű himzőfonallal varrd össze őket a képen látható módon.
5.    Ezután fordítsd ki a korcsolyát és a felső részére varrd rá a kék színű anyagot. Ha kész, akkor fordítsd vissza a színére és hajtsd le a felső részt, hogy látszódjon a kék mandzsetta.
6.    Ezután varrd össze a 2 db szürke színű korcsolya élt, majd helyezd a korcsolya alsó részébe és varrd össze a 2 darabot.
7.    Ezzel elkészültél a korcsolya alapjával, már csak a kicsinosítása van hátra.
8.    A korcsolya élét ragasztózd be és szórd meg az ezüstszínű csillogó porral. Először az egyik oldalát, majd amikor az megszáradt, akkor a másik oldalát.
9.    Az olló segítségével készíts kis lyukakat a korcsolya mindkét oldalára, amibe majd belefűzzük a színes zsinórt. Miután kivágtad a kis lyukakat, azoknak a szélét szintén ragasztód be és szórd meg az ezüst csillogó porral.
10.    Amikor ezek megszáradtak, akkor a színes zsinórt fűzd be a korcsolyába úgy, mint ahogy a cipőfűzőt szoktad. A tetejére köss egy masnit, majd a végére varrd vagy ragaszd fel a pom-pomot.
11.    Utolsó lépésként a 9 cm-es zsinórból készíts egy hurkot és varrd össze a korcsolyával. Ez lesz a korcsolya akasztója.

Korcsolya formájú karácsonyi harisnya

 


Kovács Helén

Karácsony

Kovács Helén


2012.12.07