Karácsonyfadísz - Mikulás zseníliadrótból

Kovács Helén

Karácsony

Kovács Helén


Karácsonyfadísz - Mikulás zseníliadrótból

Most még arra is van időd, hogy saját magad készíts díszeket a karácsonyfádra! Használd ki a hideg délutánokat, estéket, ülj le egy csésze forró tea, vagy lelkes gyerekek társaságában - alkossatok!

Amire szükség lesz az elkészítéshez:
-    Piros zseníliadrót
-    Vatta
-    Piros filc
-    Fekete filc
-    Ragasztó
-    Olló
-    Akasztó
-    Szemek (hobbiboltban kapható)
-    Kartonpapír
-    Ceruza

Hogyan készítsük el?

1.    Szükségünk van 4 db piros zseníliadrótra. Hogy milyen hosszúak legyenek, azt mindenki maga döntse el. Attól függ mekkora fenyőfadíszt szeretnél belőle készíteni. A 4 db zseníliadrótot rátekerjük egy-egy ceruzára majd lehúzzuk róla. Attól kapja meg ezt a spirál formáját.
2.    A 4db zseníliadrótot a végénél összehurkoljuk és ez lesz a mikulás teste.
3.    A fekete filcből kivágunk 4 db csizmát és ezeket párosával összeragasztjuk úgy, hogy a zseníliadrót végeit beledugjuk a két filc közé. Kész is a mikulás lába.
4.    Kartonpapírból vágj ki 2 db neked tetsző mikulás fejformát. Fesd meg az arcát egy kicsit rózsaszínesre. Készíts vattából hajat, bajuszt, szakállt neki. Ezt ragaszd a fejére a szemeivel együtt. Majd a 2 db-ot illeszd és ragaszd úgy össze, hogy a zseníliadrótokat fogd közé.
5.    Ha ezzel megvagy, elkészítheted 2 db piros filcből a sapkáját. A filcek közé ragaszd be az akasztót és a mikulás fejét. Legvégül készíts a sapkájára vattából pom-pomot és szegélyt.

Karácsonyfadísz - Mikulás zseníliadrótból

Fotó: Freepik
 


Kovács Helén

Karácsony

Kovács Helén


2012.12.14