Adventi naptár készítése házilag - Mire jó a papírguriga?

Kovács Helén

Karácsony

Kovács Helén


Adventi naptár készítése házilag - Mire jó a papírguriga?

Hitted volna, hogy mi mindenre fel lehet használni a wc papír rolnit? Készíthetsz belőle, tolltartót, játék kisautót, cukros dobozt, de álmomban sem gondoltam arra, hogy milyen jó ötlet adventi naptárhoz felhasználni. Még advent kezdetéig begyűjthetsz pár wc papír rolnit a környezetedből (barátok, családtagok), de mi már most megmutatjuk, milyen adventi naptárt varázsolhatsz belőle.

Adventi naptár készítése házilag - Mire jó a papírguriga?Ha úgy gondolod, 25 darab wc-rollni összegyűjtése esélytelen, akkor elkészítheted kartonpapírból is. Lássuk, mi mindenre van szükségünk az adventi naptárunk elkészítéséhez.

  •  wc papír rollni vagy néhány ív fehér kartonlap,
  •  színes csomagoló papírok,
  •  ragasztó,
  •  ragasztópisztoly,
  •  selyempapír,
  •  kötöző zsineg,
  •  selyemszalag.

 
Ha van elegendő mennyiségű, szám szerint 25 darab wc papír rolnid, akkor könnyebb a helyzet, de ha nincs, akkor készítened kell. Ebben az esetben Te határozod meg, hogy mekkorák legyenek a hengerek, amibe majd belekerülnek az apróságok. A kartonpapírból vágj ki 25 db 15x20 cm-es téglalapokat, ezeket ragaszd úgy össze, hogy egy hengert kapj. Ügyelj arra, hogy minden hengered egyforma legyen. A legegyszerűbb, hogy ha ceruza és vonalzó segítségével kiméred és berajzolod, hol fogod összeragasztani a téglalapodat, hogy hengert kapj belőle.

Adventi naptár készítése házilag - Mire jó a papírguriga?Kész vagy a 25 darab hengerrel? Akkor selyempapírba csomagold be úgy őket, hogy a két végén túl lógjon a selyempapír körülbelül 5-5 cm-t. Szaloncukrokat fogunk készíteni belőlük.

A szaloncukrod egyik végét kösd el egy zsineggel. Töltsd meg a hengereket apró ajándékokkal (csoki, cukorka, fenyő dísz, ... stb.), tegyél bele szöveges üzeneteket (ma nézz meg egy téli mesét, ma készíts egy fenyőfadíszt, .... stb.), ha kész vagy mindegyikkel, akkor a szaloncukor másik végét is kösd el.

Adventi naptár készítése házilag - Mire jó a papírguriga?Utolsó előtti előtti lépésként, hogy ezek a szaloncukrok, színesek és különbözőek legyenek, mintás csomagoló papírokból vágjunk ki 14x20 cm-es téglalapokat. Ezeket ragasszuk rá a hengerekre úgy, hogy fél-fél centiméterrel kisebbek legyenek az eredetinél.





Adventi naptár készítése házilag - Mire jó a papírguriga?Miután ezzel végeztünk a hengereket szépen, sorba egymáshoz ragasztjuk ragasztópisztoly segítségével. Azért ragasztópisztolyt használunk, mert a hengereknek súlya van a bennük lévő "kincsektől" és a sima technokol ragasztó nem tartja meg ezt a súlyt. Végül egy selyemszalagból akasztót készítünk a naptárunknak (ezt is ragasztópisztollyal ragasztjuk fel.).

Legutolsó lépésként számítógépen számokat szerkesztünk 1-25-ig és kinyomtatjuk őket. Köralakban kivágjuk a számokat és felragasszuk a hengerekre sorban.










Fotó, ötlet: mindypitcher.blogspot.hu
 


Kovács Helén

Karácsony

Kovács Helén


2014.11.26