Hópehely papírból: így készítsd el lépésről lépésre a látványos ablakdekorációt!

Kovács Helén

Karácsony

Kovács Helén


Hópehely papírból: így készítsd el lépésről lépésre a látványos ablakdekorációt! Ezzel az ötletes és mutatós téli dekorációval minden napra hóesést varázsolhatsz gyermeked szobájának ablakára, a muffin papírból készülő, különböző formájú hópelyhekkel. Így téli hangulatban telhetnek a napok akkor is, ha az időjárás csak nem hozza a várt havazást. Gyerekkoromban a lépcsőházunk ablakait festettem meg téli időszakban zsírkrétával és temperával. Minden évben más-más képet. Hol Mikulást festettem, hol szánkóján fenyőfát húzó kisfiút, hol karácsonyi dalokat éneklő kislányokat. Hiába voltam melegen öltözve, a kezem majd le fagyott, de lelkesen festettem napokon keresztül. Egy idő után azt vettük észre, hogy a közeli óvodából sorra hozzák csoportokban a gyerekeket, akik az ablakainkat csodálják – mesélt erről Kovács Helén gyerekszoba designer szakértőnk.
 
Most nem festeni akarlak megtanítani téged, hanem megmutatni, hogyan lehet egyszerűen és gyorsan muffin papírból hópihéket varázsolni a gyerekszoba ablakaira.

Hópehely papírból: így készítsd el lépésről lépésre a látványos ablakdekorációt!Hozzávalók:
•    cikk-cakk olló
•    lyukasztó
•    normál olló
•    nagyobb méretű muffin papír vagy kávé szűrő filter
•    kétoldalú ragasztószalag
 





Hópehely papírból: így készítsd el lépésről lépésre a látványos ablakdekorációt!Elkészítés menete:
•    Hajtsd kettőbe a papírt, aztán még egyszer ismételd meg ezt.
•    Utána normál ollóval vágj bele mintákat.









Hópehely papírból: így készítsd el lépésről lépésre a látványos ablakdekorációt!•    Lyukasztót is használhatsz.












Hópehely papírból: így készítsd el lépésről lépésre a látványos ablakdekorációt!•    A muffin papír szélét cikk-cakk ollóval is formázhatod.











Hópehely papírból: így készítsd el lépésről lépésre a látványos ablakdekorációt!•    Ha úgy gondolod, készen vagy, akkor hajtogasd szét a papírt és nézd meg, milyen lett a hópihéd.










Hópehely papírból: így készítsd el lépésről lépésre a látványos ablakdekorációt!Mint ahogy minden hópihe más formájú, úgy te is kísérletezhetsz. Ennyiféle hópihét lehet kihozni fantáziával egy muffin papírból. Szépek és változatosak, remekül fognak a gyerekszoba ablakán mutatni.

Rögzítsd az ablakra kétoldali ragasztóval - rakj körbe is néhányat, valamint a minta közepébe -, de akár átlátszó cellux is megteszi.

Forrás: mom.me
Kovács Helén
gyerekszoba designer

Kovács Helén

Karácsony

Kovács Helén


2015.12.10