Védőnő kereső: Így tudhatod meg, melyik védőnőhöz tartozol! - Mit vigyél magaddal a védőnővel történő első találkozásra?

Iveszics Tünde

Babavárás

Iveszics Tünde


Védőnő kereső: Így tudhatod meg, melyik védőnőhöz tartozol! - Mit vigyél magaddal a védőnővel történő első találkozásra? Bizonyára számodra is fontos és izgalmas kérdés a várandósság elején, hogy vajon ki lesz a védőnőd? Mit kell tudni a védőnővel történő találkozásról? Mit kell magaddal vinned, kit keres? Iveszics Tünde védőnő szakértőnk mindenbe beavat. Bizonyára számodra is fontos és izgalmas kérdés a várandósság elején, hogy vajon ki lesz a védőnőd? A tapasztalatom az, hogy ez nem mindig egyértelmű. még akkor sem, ha a neten szörfözve próbálod megtalálni a lakcímed alapján a védőnődet.
 

Ki lesz a védőnőm? Védőnő kereső


A legkorrektebb weboldal, mait minden védőnőnek kötelezően kell frissíteni, aktualizálni, az a Gyermek-alapellátási információs portál. Itt találod meg a legpontosabb védőnői utcalistát! Tehát keresd itt a leendő védőnődet »

Itt nem csak irányítószámmal tudsz keresni, és az országban bárhol is laksz, biztosan megtalálod a kérdéses védőnőt pontos elérhetőségekkel, címmel és a tanácsadási időpontjával együtt. (A keresés felett pipáld ki ezt: "Keresés településnév alapján, amennyiben nem biztos az irányítószámban").

Mit kell tudni a védőnővel történő találkozásról?
Érdemes az első találkozás előtt a megadott elérhetőségeken felhívni és megbeszélni vele a továbbiakat. Jó, ha tudod, mindegy, mi van beírva a lakcímkártyádba, csakis az számít, hol élsz valójában, hová mész haza, hol alszol. Tehát ne a bejelentett lakcím alapján keress, hanem az alapján, hogy hol laksz valójában! Hiszen a védőnő így tud előírás szerint gondozni, látogatni téged.

Az első találkozás alkalmával mindenképp vidd magaddal az össze várandóssággal és egyéb betegségeiddel kapcsolatos dokumentumok mellett a személyes irataidat is!

Az első alkalom általában fél-háromnegyed óra, hiszen nagyon sok írni- és megbeszélni való van ekkor. Ha tudsz, vigyél magaddal vizeletet, így valamivel gyorsabb és kényelmesebb lesz az egész.



Nyugodtan és bátran kérdezz meg mindent, ami motoszkál benned! Nem tudsz butaságot kérdezni! Bármilyen apró kérdéses vagy zavaró momentum neked hatalmas probléma lehet. Bízz a védőnődben, hiszen az ő hivatása, hogy segítsen neked mindenben, amiben tud. Ha pedig nincs válasza, meg tudja mondani, kihez fordulhatsz.

Olvasd el ezt is!
Első napok a babával - Így oldd meg a rokonlátogatást, hogy ne legyen sértődés »

Szóval, azt javaslom, hogy légy nyitott a védőnőd felé és hidd el, hogy ő valóban érted van!

Szerző: Iveszics Tünde védőnő
Fotó: Pxhere


Iveszics Tünde

Babavárás

Iveszics Tünde


2018.09.19