Főoldal > Cikkek > 9 hónap > A legdurvább mondatok, amiket kispapák mondtak vajúdó párjuknak a szülőszobán - Egy szülésznő gyűjtötte ös - Szülők Lapja

A legdurvább mondatok, amiket kispapák mondtak vajúdó párjuknak a szülőszobán - Egy szülésznő gyűjtötte össze

Szülőklapja képAz ember azt gondolná, hogy az apás szülés az a kapcsolatot összekovácsoló, erőteljes és gyönyörű élmény mindkét fél számára, melyre a nehézségek és fájdalmak ellenére is jó visszaemlékezni. De ez nincs mindig így.

Szerző: Szülők lapja
2021-09-16
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Az ember azt gondolná, hogy az apás szülés az a kapcsolatot összekovácsoló, erőteljes és gyönyörű élmény mindkét fél számára, melyre a nehézségek és fájdalmak ellenére is jó visszaemlékezni.

Hogy ez mennyire nincs így, arra egy Hollyd_rn nevű TikTok felhasználó hívta fel a figyelmet. A szülésznőként dolgozó Holly ugyanis összegyűjtötte azokat a felháborító, olykor gyomorforgató kijelentéseket, melyeket egyes kispapák tettek a szülőszobán, akik érezhetően nem voltak a helyzet magaslatán, hogyan is kellene támogatniuk éppen vajúdó vagy szülő párjukat.

A háttér ugyanaz, a tartalom nagyon más
Hogy még egy kis csavart beletegyen, Holly mindezeket a mondatokat ironikusan úgy tálalta, mintha csak az interneten keringő inspiráló idézetek lennének: naplementés, tengerpartos vagy épp bárányfelhős háttérrel. Csak itt az a cél, hogy megmutassa, hogyan NE viselkedjen valaki a szülőszobán.

10-ből 9 apuka támogató
Mint Holly a Bored Pandának elmondta, tapasztalata szerint 10-ből 1 apuka viselkedik kifogásolhatóan, miközben a párja a közös gyermekükkel vajúdik - a legtöbb apukán érződik, hogy szeretné támogatni a párját szülés közben, ugyanakkor sokan nem igazán tudják, mit is tegyenek, mivel segíthetnének a leginkább.

- A vajúdás nem könnyű feladat és szinte mindenkinél kicsit másképpen zajlik. Az apukáknak azt tanácsolom, hogy már előre beszélgessenek el párjukkal arról, pontosan mit vár majd el tőlük ebben a helyzetben. Emellett igyekezzenek mindig alkalmazkodni az adott szituációhoz, ahogy halad előre a szülés, lelkileg és érzelmileg is álljanak a párjuk mellett. Így tényleg közös élménnyé válhat a szülés.


(illusztráció)

Az apaságtól senki nem lesz jobb ember
Hozzátette azt is, ezek a viselkedések egyértelműen megmutatják, maga az apaság ténye senkit nem tesz egycsapásra jobb emberré, mint amilyen azelőtt volt.

A portál megkérdezte Alex Scot párkapcsolati tanácsadót is egy témában, aki hangsúlyozta, ha egyik vagy másik partner állandóan szidalmazza, becsmérli, megalázza, kioktatja a másikat, az nem csak érzelmi és lelki bántalmazás, de egészségügyi problémákat is okozhat.

A toxikus kapcsolaton nem változtat a közös gyerek
Abban az esetben, ha a bántalmazó felismeri a toxikus viselkedési mintáit és hajlandó mindent elkövetni, hogy változtasson, az a párkapcsolat javára válhat. Ha azonban valaki képtelen elismerni a saját hiányosságait és hogy érző, megértő félként viselkedjen egy kapcsolatban, ott a partnerének érdemes elgondolkodni azon, tényleg gyereket akar-e vállalni egy ilyen emberrel.

A párkapcsolati tanácsadó szerint egyébként a toxikus mondatok inspiráló idézetekként való tálalása nem fog változást hozni, de azért a figyelmet mégiscsak felhívja egy létező problémára.
 

Felháborító mondatok, amiket a kispapák mondtak a szülőszobán


Kismama férje: "Tényleg azt gondolod, szükséged van epidurálra? Anyukám se kérte, szerintem beszéljük meg."

(miután pozíciót váltottak a kismamánál) "Most pont úgy rakták a párom, hogy nem látom tőle a tévét."

toxikus

Kismama férje "Még egy öltéssel varrja szűkebbre, doki, azt akarom, hogy minden olyan legyen, mint ezelőtt."

(miközben a párja vajúdott) "Maguknál lehet dns-tesztet kérni? Anyukám azt mondja, kérjek egyet, mielőtt hazamegyünk."

"Csak edd meg a kekszet meg a mogyoróvajat, amit adtak, mindjárt hozok kaját" - mondta a férj, aztán 12 órával később visszatért a vajúdó párjához kaja nélkül, ellenben teljesen beállva

Kismama férje: "Majd hívj, ha jön a baba, addig elmegyek a spanommal a bárba és megnézzük a meccset."

Kismama férje: "Meddig fog ez még tartani? Terveim vannak a hétvégére."

toxikus

Kismama férje: "Menj már át a vajúdólabdára, hadd aludjak az ágyban."

Kismama férje: "Szerintem kérj császármetszést, olyan sokáig tart már ez az egész."

"Nem értem, mi a bajod, a könnyebbik utat választottad, nem olyan rossz ez, nem is kellett semmit csinálnod, mindent megcsináltak helyetted." - vigasztalta a férj a feleségét, miközben ő sírt, hogy császármetszés lett a vége

Olvasd el ezt is!
"Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de majd a férje bejáratja" - Ezt teszik a nőkkel a gátmetszés után »


Forrás: BoredPanda, TikTok/Holly_rn
Kezdőfotó: Freepik

Címkék: szülés, szülőszoba, vajúdás, apás szülés

Feliratkozás hírlevélre

Érdekesnek találtad ezt a cikket? Ha nem szeretnél lemaradni hasonló cikkeinkről, iratkozz fel hírlevelünkre.

Email*
Név*

OLVASD EL EZT IS!

Covid elleni védőoltás kismamáknak: Így módosították a beadási protokollt a legújabb szakmai tapasztalatok alapján
Covid elleni védőoltás kismamáknak: Így módosították a beadási protokollt a legújabb szakmai tapasztalatok alapján

A terhesség 36. hete előtti időszakig a második védőoltást is megkaphatják a várandós kismamák az újabb nemzetközi és hazai szakmai tapasztalatok és vélemények alapján.

tovább a cikkre
Terhesség és Covid: Milyen veszélyekkel járhat, ha a kismama elkapja a koronavírust? Hogyan kaphat oltást? - Szakorvos válaszol
Terhesség és Covid: Milyen veszélyekkel járhat, ha a kismama elkapja a koronavírust? Hogyan kaphat oltást? - Szakorvos válaszol

Hogyan hat a Covid-fertőzés a kismamákra? Mit lehet tenni a megelőzés érdekében? Mi a teendő, ha a kismama elkapja a koronavírus-fertőzést? Mit kell tudni a kismamák Covid oltásáról?

tovább a cikkre
Koronavírus védőoltás: Ezért adják az mRNS-típusú vakcinát kismamáknak és szoptatós édesanyáknak
Koronavírus védőoltás: Ezért adják az mRNS-típusú vakcinát kismamáknak és szoptatós édesanyáknak

Nagy hatékonysággal termelődik antitest a SARS-CoV-2 vírussal szemben várandós és szoptató nők szervezetében az mRNS-alapú vakcinák hatására.

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Videók

Recept ajánlatunk

Tök burgonyával

Tök burgonyával

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 3,5 dkg tök 10 dkg burgonya

Recept:

A tököt a krumplival fedő alatt kevés vízben puhára főzzük, szitán áttörjük, majd a főzőlével kikeverjük. Mivel a tök vizesebb állagú, ezért kevesebb főzőlére van szükségünk a hígításhoz.

Az alaposan megmosott burgonyát h(...) tovább a teljes recepthez...


Webáruház ajánló

Ha nem jön a baba

Ha nem jön a baba

2 400 Ft.-

Megnézem

hirdetés

[x] hirdetés

Legfrissebb szakértői válasz

Pásztor Klára

Pásztor Klára

Jogviták megoldásai - Bírósági perek kiváltása (családjog-betegjog-ingatlan és kártérítések vitái)

tovább a szakértőhöz >>

Igazságügyi mediátor felkérése egyszerű szabályok mentén!

Nagyön örülök, hogy a párkapcsolata válságában legalább személyem kiválasztásában egyet tudnak érteni! Ez jó hír Önöknek!

Bejelentkezésre a névjegyemen látható telefonon 06-305-992-842 van mód napközben!


Reálmediátor tevékenység (RM) a Felek közötti vita bírósági per kiváltásával történő megoldása! Sokezer ügyféltalálkozó nyomán dolgoztuk ki.Eredménye a válások körüli egyezségek.

Nem szívesen írok árakat, de a tájékoztatás és kérdése fontos nekem!


Mediáció esetében óvakodni érdemes az alacsony munkadíjtól a hírdetésekben - mert az bizonytalanságról, rutintalanságról, részképzettségről árulkodik.


Egy válás mediációja, a bírósági vagyonmegosztás kiváltása munkaigényes és felkészültséget igénylő igazságügyi mediátori feladat!


Tudom pontosabbra gondolt ezért jelzem, hogy egy reálmediátori találkozó és feldolgozó alkalom általában 75.000Ft-90.000Ft közé esik.
Időben ez 3-4 órát jelent a szükséges írásos nyilatkozatokkal, külön rövid kaukusz ülésekkel.


Vesse össze a vagyonmegosztási perek akár több millió forintos több évre terjedő költségével a láthatja a bírósági per kiváltása reálmediátorral olcsóbb, időtakarékosabb!

Ezt olvastad már? [x]
Gyermeknevelés

20 idézet Csíkszentmihályi Mihály pszichológustól, amin szülőként is érdemes elgondolkodnod

vissza vissza