3 gyors, gyümölcsös recept, amit már 8 hónapos kortól adhatsz a babának

Szülők lapja

Babakonyha

Szülők lapja


3 gyors, gyümölcsös recept, amit már 8 hónapos kortól adhatsz a babának

A következő gyümölcsös recepteket egyszerű elkészíteni, csak néhány alapanyag kell hozzájuk. Add a kisbabádnak tízóraira vagy uzsonnára, imádni fogja.

Az édesanyák többsége olykor elbizonytalanodik, mint is adjon enni a kicsinek, aki ugyan már nem csak anyatejen él, de azért nem ehet meg mindent. A következő receptek segítenek eligazodni - gyorsak, ízletesek és nyugodtan adhatod őket a gyermekednek már 8 hónapos kortól.

Almás sárgarépa saláta

3 gyors, gyümölcsös recept, amit már 8 hónapos kortól adhatsz a babánakAz almás sárgarépa salátát már 7 hónapos kortól adhatod a kisbabádnak. Az egyszerűen elkészíthető finomság nem csak a babának jó, de gyomorrontás esetén az egész család ehet belőle, mert mind az alma, mind a sárgarépa tartalmaz pektint, mely nyugtatja a gyulladt nyálkahártyát.
Az almás sárgarépa saláta receptje »

 


Gyümölcsös túró

3 gyors, gyümölcsös recept, amit már 8 hónapos kortól adhatsz a babánakBár a tejtermékek egy részét  1 éves kor után ajánlják a dietetikusok, ezt a gyümölcsös túrós desszertet bátran elkészítheted a 8 hónapos vagy annál idősebb kisbabádnak. A receptben feltüntetett gyümölcs helyett mást is választhatsz, segít eligazodni a a Hozzátáplálás táblázatunk, melyet ki is nyomtathatsz.
A gyümölcsös túró receptje »

 

 


Almás kukoricadara

3 gyors, gyümölcsös recept, amit már 8 hónapos kortól adhatsz a babánakHa valami tápláló ételt készítenél, akkor jó ötlet az almás kukoricadara, melyet már a 8 hónapos babának is adhatsz. Bár egy kicsit főzni is kell, 15 perc alatt megvan az egész - a receptben pedig azt is megtalálod, hogyan teheted még ízletesebbé, ha a család többi tagja is belekóstolna.
Az almás kukoricadara receptje »

Ha kedvet kaptál a sütés-főzéshez, még több remek receptet találsz a recepttárunkban, ahol levesek, sütemények, köretek, uzsonnakrémek, főzelékek és sok minden egyéb közül válogathatsz. Ha pedig van kedvenc recepted, küldd be nekünk, örömmel várjuk!

MÉG TÖBB RECEPT A RECEPTTÁRBAN, NÉZD MEG »

Fotó: Freepik

 


Szülők lapja

Babakonyha

Szülők lapja


2015.06.11