Főoldal > Cikkek > Babakonyha > Pofonegyszerű házi pizza recept: finomabb lesz, mint ha házhoz rendelnéd! - Így készítsd lépésről lépésre - Szülők Lapja

Pofonegyszerű házi pizza recept: finomabb lesz, mint ha házhoz rendelnéd! - Így készítsd lépésről lépésre

Szülőklapja képEgy lelkes apuka-olvasónk megunta a rendelhető, illetve mirelit pizzák ízfokozókkal turbózott "egyen-ízét" és miután számtalan pizzareceptet átböngészett a neten, 3 éves kisfiával nekiestek a finom házi-pizza elkészítésének. Annyira ízletes lett, hogy soha többet nem rendel pizzát.

Szerző: Szülők lapja
2017-11-16
Forrás: Szülők lapja
kuldeskuldeskuldeskuldes
vonal

Egy lelkes apuka-olvasónk megunta a rendelhető, illetve mirelit pizzák ízfokozókkal turbózott "egyen-ízét" és miután számtalan pizzareceptet átböngészett a neten, 3 éves kisfiával nekiestek a finom házi-pizza elkészítésének. Annyira finom lett, hogy el is döntötte, többet bizony nem rendel!

Az apuka - Sándor - egy energiabomba 3 éves kisfiú édesapja, akit már-már művészet huzamosabb ideig lekötni egy valamivel. Azonban a pizzakészítés akkora élmény volt a  fiúcskáknak, hogy ő is segédkezhet Apának a konyhában, hogy végig a konyhában szorgoskodott és tüsténkedett, míg a finom pizza elkészült. 
 

Házi pizza - ropogós a széle, könnyed a tésztája, és villámgyorsan elfogy


Sándor örömmel küldte el nekünk a receptet és adott tippeket is a készítéshez, hogyan vonjuk be a kíváncsi kisgyerekeket mókásan a sütés-főzésbe, a házimunkába.



Hozzávalók:
  • 0,55 kg liszt
  • 1 tasak instant élesztő
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál só
  • 1 teáskanál cukor
  • oregánó és bazsalikom ízlés szerint
  • 325 ml víz


 

Elkészítés


1. A vizet langyosítsd fel és az olajjal,cukorral keverd össze, majd tedd hozzá az élesztőt és hagyd, hogy pár percig dolgozzon az élesztő!

2. Eközben keverd a lisztbe a sót és fél kilót halmozz egy kupacba egy gyúródeszkán! A kupac közepére kis mélyedés kell, ebbe adagold lassan az élesztős vizet! Csak egy villával vagy spatulával keverd össze egyelőre a liszttel!

3. Közben szórd hozzá az oregánót és a bazsalikomot, és ahogy kissé már összeáll a tészta, elkezdheted kézzel gyúrni.

4. Érdemes még alálisztezni, figyelni, mennyi lisztet vesz fel még a tészta egész addig, míg már nem ragacsos, hanem ruganyos lesz. Nekem kb. még 5 dkg-t felvett ez a vízmennyiség. Ennél a fázisnál már bevonhatjuk a csemetéket a munkába, apró kezeikkel gyúrhatják, dagaszthatják a tésztát bátran. Egész biztos jól fog szórakozni közben ő is, hisz azt csinálhatja, amit a "nagyok".



5. Kilisztezett edénybe tedd a jól egybegyúrt tésztát, és nedves konyharuhával letakarva rakd meleg helyre, hogy jól meg tudjon kelni a tészta. 

6. Nagyjából 1,5 óra alatt csaknem duplájára dagad. 

7. Miután megkelt, borítsd a tésztát a lisztezett gyúródeszkára, még egyszer gyúrjátok át alaposan és utána jöhet a nyújtás! Ennyi tésztából két pizza is kitelik, úgyhogy oszd ketté és egymás után nyújtsd ki a pizzalapokat! Ez szintén olyan munkafolyamat, amiben tuti biztos bármelyik gyerek részt akar venni, úgyhogy bátran élj a lelkes önkéntesek szemérmetlen kihasználásával!



8.  Így-így, precízen vékonyra nyújtsd a pizzát, helyezd be a nagy tepsibe (akinek  van, az pizzasütő lapra) majd kend meg oregánóval és bazsalikommal készített paradicsomszósszal vagy tejfölös szósszal - ki melyiket szereti jobban - és egymás után kerülhetnek rá a feltétek. Sonka, kolbász, hagyma, sajt, stb., a lehetőségek tárháza végtelen. A kenést is és a feltétek felpakolását is rábízhatod - persze felügyelet mellett - a gyerekekre, de jó, ha készülsz tartalékkal, mert valahogy el-eltünedezik a feltétek egy része. A mi esetünkben a sonka és a sajt esett áldozatául a falánk csipegetésnek. Na jó, ez utóbbinak nem csak a fiam, én sem tudtam ellenállni...

9. A pizza 250 ºC fokon nagyjából 15 perc alatt megsül és egy könnyed, levegős, ropogós szélű pizzát kapunk. 

Tipp: A mi sütőnkön van légkeveréses pizzasütő mód, de próbáltam már alsó-felső sütéssel is. Előbbinél kicsit hamarabb kész lett a pizza és 230ºC fok is elegendő volt.

Fotók: Szülők Lapja

Címkék: házi pizza, recept, étel gyerekeknek, finom, pizzarecept, pizzarendelés, mirelit pizza

vonal

[x] hirdetés

hirdetés

Tündéri versek és mondókák a baba öltöztetéséhez, fürdetéséhez, játékhoz, altatáshoz
Kattints ide >>

vonal

[x] hirdetés

Küldd be kedvenc recepted

OLVASD EL EZT IS!

3 gyors, sütés nélküli süteményrecept, amit nem lehet elrontani
3 gyors, sütés nélküli süteményrecept, amit nem lehet elrontani

Könnyen és gyorsan elkészíthető süteményeket ajánlunk, amihez nem kell sem a sütőt bekapcsolni, sem különösebben előkészülni, ráadásul fél órán belül megvannak. Azok is bátran belevághatnak az elkészítésükbe, akik általában nem szeretnek süteményeket sütni.

tovább a cikkre
3 gyors, gyümölcsös recept, amit már 8 hónapos kortól adhatsz a babának
3 gyors, gyümölcsös recept, amit már 8 hónapos kortól adhatsz a babának

A következő gyümölcsös recepteket egyszerű elkészíteni, csak néhány alapanyag kell hozzájuk. Add a kisbabádnak tízóraira vagy uzsonnára, imádni fogja.

tovább a cikkre
Hamburger egészségesen - recepttel!

Melyik gyerek (és valljuk be, felnőtt) ne szeretné a gyorséttermek egészségtelennek nevezett, közismert ételeit? Ki ne kívánna meg néha egy hamburgert, egy hotdogot vagy egy gyors fagyit?

tovább a cikkre
Ha válogat a gyermek! - Receptötletek

Milyen reggelit adhatunk egy olyan 6 éves gyereknek, aki nem szereti a gabonapelyheket, a müzlit vagy a tojást? Sok szülő küzd ezzel a problémával, hiszen éppen ezek az élelmiszerek azok, amik nagyon fontosak volnának az egészséges reggelihez. De nem kell csüggedniük, van megoldás!

tovább a cikkre

Vissza az előző oldalra

Legnépszerűbb

Recept ajánlatunk

Spenót burgonyával - banánnal édesítve

Spenót burgonyával - banánnal édesítve

Főzelékek >>
6 hónapos kortól. >>

Hozzávalók: 100 gr tisztított spenótlevél 50 gr burgonya 15 gr banán 1 tk olaj

Recept:

A megpucolt, kockákra vágott burgonyát kb. 15-20 percig pároljuk annyi vízben, ami éppen elfedi. A spenót szárait leszedjük, a leveleket egyesével lemossuk, majd forró vízben 4-5 percig főzzük. Miután leszűrtük, hideg vízzel lehűtjük. A banánt karikákra vágju(...) tovább a teljes recepthez...


Rovatok

Cikkek témái

Szolgáltatások

Terhesség hétről-hétreBaba fejlődéseGaléria   /   Videótár

Terhesség hétről hétre 

Nyereményjáték   /   Szakértők   /      Webáruház

Horoszkópok
Baba horoszkóp
Szülő horoszkóp
Szerelmi horoszkóp

Keresők
Névkereső babáknak
Receptkereső babáknak
Orvoskereső
Gyermekorvosi ügyeletek
Orvosi szótár
Baba-mama katalógus

rssRSS hírcsatorna

Kalkulátorok
Ezt olvastad már? [x]
vissza vissza